Jajka w chlebowych kokilach

Jajka w chlebowych kokilach

Jajka w chlebowych kokilach

Uwielbiam jajka zapiekane na miękko w kokilach. Wystarczy dodać ulubioną wędlinę, pomidory, szczypiorek i gotowe  To doskonała forma na przygotowanie prostego śniadania o nieco odmiennej formie. Tym razem pomyślałem, czemu by nie wykorzystać kromek pieczywa tostowego jako jadalnej "kokili". Inspiracją do tego było francuskie danie o wdzięcznej nazwie Croque Madame. Wyszło znakomicie. Co więcej, danie można wykonać w formach na muffiny, wykonując za jednym zamachem 12 porcji dla cał... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Food Square

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.