Rybkę podałam razem z fasolką szparagową i cebulką smażoną z curry oraz dużą porcją frytek (nie oceniajcie, to raz za kiedy ). 600 g polędwiczek z dorsza 5-6 kromek chleba tostowego 1 cytryna 1/2 pęczka pietruszki kilka gałązek bazylii 1 gałązka rozmarynu 60-80 g masła sól, pieprz Zioła myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym, po czym drobno siekamy. Z wyszorowanej(...)sparzonej cytryny ocieramy skórkę. Chleb tostowy pozbawiamy skórek. Miąższ kroimy w kostkę. Umieszczamy go w rozdrabniaczu i miksujemy przez chwilę. Następnie dodajemy skórkę cytrynową, zioła oraz pokrojone na mniejsze kawałki masło. Ponownie miksujemy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Oczyszczoną rybę kroimy na porcje. Skrapiamy sokiem z cytryny. Oprószamy solą oraz pieprzem. Naczynie do zapiekania smarujemy masłem lub wykładamy papierem
Smaki Na Talerzuokazji grilla bardzo często piekę odrywany chlebek. Jednak ten nasz klasyczny, czosnkowy już nam się znudził, dlatego postanowiłam przygotować coś innego. Wśród przepisów na platformie cookido znałam pomysł na chlebem o smaku hot-doga. Faktycznie, dodatek ogórków konserwowych i sosu musztardowo-keczupowego sprawił, że smakuje prawie jak hot-dog i jest to najlepszy tego typu chleb jaki do tej pory
Bernika - moj kulinarny pamietnikNiby przepis bardzo banalny, ale zawsze to dobry pomysł na szybki posiłek! Idealnie do grzanek pasuje ser Festkoz od Specjały Regionu ! Składniki: 2 kromki chleba białego lub pełnoziarnistego 20g masła 82% 4 plastry szynki z indyka 2 plastry pomidora 4 kawałki sera Festkoz suszone oregano Sposób przygotowania: Kromki chleba upiec w tosterze. Posmarować masłem, nałożyć plastry szynki, pomidora
Truskawkowa FiestaDziś przedstawiam wypiek który poczyniliśmy z blogerami w ramach czerwcowej Piekarni Amber. Chleb mediolański jest prosty w wykonaniu i wypiekaniu, jest pyszny z mięciutkim, sprężystym wnętrzem i chrupiącą skórką. Za oknem piękne lato a mnie to wcale nie przeszkadzało włączyć piekarnik wraz z kamieniem, warto było. Przepis pochodzi z bloga marcelpaa.com Pozdrawiam i dziękuję wszystkim współpieczącym. Polecam gorąco i zapraszam(...)stołu. Chleb mediolański. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieResztki mąk w torebkach i warto je było wykorzystać na cudny chleb. Jest aromatyczny, zdrowy, idealny na śniadaniowe kanapki. Zasmakuje każdemu kto ceni sobie zdrowie na talerzu, polecam. Zdrowy chleb. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieZostało mi trochę obu mąk z najstarszych ziaren świata i postanowiłam że będzie z nich chleb. Taki zakwasowiec z mąk mieszanych jest zawsze przepyszny a tym razem jest pyszny i bardzo zdrowy. Polecam takie domowe pieczywo dla dorosłych i dla dzieci. Chleb mieszany. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanierejonu Żyznego Półksiężyca i nadal tam rośnie w stanie dzikim. Przede wszystkim jednak pszenica ta znana jest jako roślina uprawna, zaliczana do zbóż. Obecnie uprawiana jest na całym świecie. Chleb ma głęboki smak i pachnie wyśmienicie, polecam do wypróbowania. Chleb z płaskurki. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieOmlety można przygotować na wiele sposobów, a zastosowanie do niego dodatków to istne szaleństwo! Doskonale komponuje się z papryką czerwoną, pomidorkami i chlebem czyste ziarno i kiełkami żyta. Sposób przygotowania: 2 jaja sól i pieprz zioła prowansalskie 100g papryki czerwonej 50g pomidorków koktajlowych 5g oleju rzepakowego do smażenia 2 kromki chleba czyste ziarno z kiełkami żyta Sposób przygotowania
Truskawkowa FiestaIdealny pomysł na szybkie i bardzo smaczne śniadanie? Chleb drobne ziarno bez mąki i innych zbędnych substancji konserwujących z twarożkiem i warzywami! Składniki: 2 kromki chleba drobne ziarno z ziołami 200g twarożku grani 150g papryki czerwonej sól i pieprz Sposób przygotowania: Twarożek grani wymieszać z solą i pieprzem. Dodać oczyszczoną, umytą i drobno pokrojoną papryką. Twarożek nałożyć na chlebek
Truskawkowa FiestaChleb Pszenno Żytni Domowy pieczony chleb, którego zapach unosi się po całym domu. czytaj
Kulinarna ChwilaDziś będzie bardzo łatwy wykonaniu chlebek. Zamieszacie w misce, wstawicie na 60 godzin do lodówki, tak dobrze czytacie. Aż tyle czasu potrzeba aby ciasto dojrzało a chleb potem miał głęboki smak. Potem tylko wyjąć, uformować i do pieca, zobaczcie sami. Prosty chleb. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSzybko i łatwo można upiec chleb na śniadanie. Wystarczy parę składników wrzucić do miski, wymieszać a potem to już z górki. Rośnie szybko, nie trzeba go doglądać. Zaczynamy wypiekanie? Chleb z rodzynkami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie