Jeżeli rano budzi Cię zapach strzelających na patelni skwarków to może oznaczać dwie rzeczy. Może to znaczyć, że wczoraj trochę pobalowałeś i wcale nie jest ranek
Marder&Marder ManufactureAleż domowe chleby na zakwasie i miodzie smakują :) I powiem Wam, że jak zaczęłam sama piec to ciągle je teraz piekę:) Czytaj więcej
Ana Mari's worldAleż domowe chleby na zakwasie i miodzie smakują :) I powiem Wam, że jak zaczęłam sama piec to ciągle je teraz piekę:) Czytaj więcej
Ana Mari's worldPrzepis na ten bezglutenowy chlebek pochodzi z bloga Olga Smile. Chleb jest aromatyczny, ma sprężysty środek i chrupiąca skórkę. Idealny dla osób na diecie bezglutenowej. Wszyscy inni też mogą zajadać ze smakiem bo on jest przepyszny. Chleb na drożdżach z płatkami owsianymi. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePrzepis na podstawie przepisu z książki D. Leadera „Local Breads” . Chleb jest pyszny, ma sprężyste wnętrze i chrupiącą skórkę. Piekłam go na kamieniu do pizzy, można też na blaszce, wcześniej nagrzanej. Chleb z semoliną. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedomowym pieczywem. Jadaliśmy go niewiele, a i wakacyjne przygody nie pozostawiały mi dużo czasu na przesiadywanie w kuchni. Teraz jednak, gdy wakacje już za… Czytaj dalej Szybki chleb pszenny mieszany z makiem
brunetkawkuchniulubione zioła, mieszankę papryk lub jedynie posolić. A jeśli szukasz więcej sprawdzonych przepisów na keto pieczywo, to koniecznie sprawdź mój ebook w którym zebrałem 15 najlepszych przepisów na keto chleb. Keto Krakersy z Ziarnami Składniki 40g mąki migdałowej 45g nasion słonecznika 45g pestek dyni 55g nasion chia 50g nasion sezamu 1 łyżka soli 60ml oliwy 240ml gorącej wody Sposób przygotowania(...)spoiwo. Jeśli masz uczulenie na orzechu to możesz ją zamienić np. zmielonym siemieniem lnianym. Jeśli szukasz więcej przepisów na keto pieczywo bez orzechów, to zachęcam do spróbowania błyskawicznego keto chleba z mikrofali . Czy mogę zmienić proporcję składników? Jasne, że tak. To jak będą ostatecznie wyglądały Twoje keto krakersy zależy wyłącznie od ciebie. Jeśli chcesz dodać więcej nasion słonecznika zamiast pestek
ZGruntuFitprosty przepis znalazłam u Beaty w jej Lawendowym Domu i tak mi się spodobał że musiałam go upiec bo jak wiadomo wszelakie nowości w pieczeniu to ja pierwsza. Ten chleb jest mega zdrowy, mega smaczny, ma chrupiącą skórkę i miękki środek. Z samym masłem już smakuje wybornie a z dodatkami to już bajka, spróbujcie koniecznie. Pamiętajcie jednak(...)zmieniać i ulepszać, tak jak prawi przepis jest najlepiej. Chleb pełnoziarnisty. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieTaki chleb można zajadać z miodem, samym masłem, wędliną i zawsze smakuje wyśmienicie. Potrzebny będzie jednak zakwas żytni. Wydaje mi się że taki zakwas łatwo można zrobić samemu przy odrobinie chęci, to naprawdę nic trudnego a potem można wypiekać właśnie taki oto chlebek. Miodowy chleb. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniechleb jest tak dobry że trzeba go chować głęboko aby nie zjeść całego na raz bo nie będzie na kanapki. Nie ma przy nim wiele pracy, dojrzewa sam w lodówce, czyli potrzebny jest czas ale my niekoniecznie. Potem przyda się także garnek żeliwny, który tutaj zastępuje piec. Potem to już tylko pachnie wszędzie, że nawet sąsiadom ślinka cieknie. Zachęcam(...)pieczenia. Chleb bez wyrabiania. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepomidory na mniejsze cząstki. Cukinię w 1 cm. kawałki. Brukselkę gotuj w osolonym wrzątku przez 5 minut. Odcedź i włóż do zimnej wody. Następnie przekrój na pół. Z kromek chleba odkrój skórkę, resztę pokrój w dużą kostkę. Dodaj do chleba starty drobniutko czosnek, tymianek, bazylię, sól i pieprz. Wymieszaj w misce. Wlej oliwę i wodę, ponownie wymieszaj. Grzanki wyłóż
Delicious PlaceDziś kolejny bochen pełen smaku i aromatu. Chleb jak napisałam w tytule jest szybki i bardzo łatwy. Zachęcam do upieczenia swojego domowego pieczywa. Pyszny chleb. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDziś mam dla Was kolejny przepis na pyszny, domowy chleb pszenny. Przepis na pewno przypadnie do gustu osobom zabieganym, które mają mało czasu na pichcenie w kuchni. Wszystkie składniki trzeba tylko wymieszać, a gdy ciasto urośnie przełożyć do foremki i upiec. Idealnie wypieczony z chrupiącą skórką z zewnątrz. Kto się skusi? Składniki: * około 550 g mąki pszennej chlebowej(...)ciasto na około 1 godzinę (ciasto powinno podwoić swoją objętość). Po tym czasie ciasto przełożyć do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180'C, piec chleb około 30- 35 minut
Zrób to smaczniePracy z tym chlebem mało, tylko potrzeba trochę czasu aby wyrósł a potem tylko wypiec i domowe pieczywo gotowe. Fakt że nie ma przy nim pracy sprawia że idealnie wpisze się w świąteczne menu aby potem cieszyć domowników swym smakiem. Zaczynamy? Chleb bez wyrabiania. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie