chleb - 25827 przepisów (strona:507/1722)

Tosty z łososiem i szpinakiem 51

serem mozzarella. Ja takie połączenie składników najbardziej lubię, a Wam jakie tosty najbardziej smakują? Czas wykonania: 10 min Ilość porcji: 4 sztuki (2 – 4 porcje) Składniki: 8 kromek chleba tostowego pszennego lub wieloziarnistego 100 g łososia 100 g szpinaku mrożonego 100 g sera mozzarella w kulce szczypta gałki muszkatołowej szczypta soli Przygotowanie: Szpinak rozmrozić na łyżce masła i doprawić(...)pokroić na 4 grube plastry. Chleb wysmarować szpinakiem, wyłożyć łososia i ser. Całość zapiec w tosterze. Krok po kroku: 1. Rozmrozić szpinak i doprawić 2. Wyłożyć szpinaki, ser i łososia 3. Zapiec w tosterze Pobierz wersję do druku: Pobierz Tosty z łososiem i szpinakiem Artykuł Tosty z łososiem i szpinakiem pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Zakręcany tost z serem i szynką 56

pracy lub szkoły. Pyszne śniadanie z sokiem porzeczkowym firmy Hortex będzie najlepszym początkiem każdego wiosennego dnia! Czas wykonania: 1h 30 min   Ilość porcji: 8 porcji Składniki: 30 kromek chleba tostowego 400 g szynki 500 g (około 24 plastrów) sera żółtego 4 jajka musztarda 300 ml mleka pieprz sól Sos beszamelowy: 30 g masła 30 g mąki pszennej(...)jajko. Posmarować nim jeden bok kromki, następnie przyłożyć kolejną kromkę i docisnąć, aby się nie rozklejały przy zwijaniu. Takim oto sposobem skleić 6 rzędów pieczywa po 5 kromek. Rozłożony chleb posmarować musztardą. Na wierzch wyłożyć plastry sera oraz szynki. Każdy rząd pieczywa przekroić wzdłuż na pół, tworząc 12 cienkich paseczków. W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Mocno zwinąć pierwszy

KuchniaWeDwoje.pl
Chleb marokański z semoliny i mąki pełnoziarnistej 85

Chleb z semoliny jest bardzo prostym wypiekiem, łatwym w "obsłudze" czyli łatwo się pracuje z tak elastycznym ciastem. Dodatek mąki pełnoziarnistej sprawia że jest on dodatkowo bardzo zdrowy. Idealny na kanapki, do tagine, do jajecznicy, do obiadu, do czego chcecie i lubicie. Polecam ten przepis gorąco. Marokański chleb. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chleb żytni ze suszonymi śliwkami 92

Domowe pieczywo jak każdy wie jest najlepsze! Tym razem przygotowałam chleb żytni ze suszonymi śliwkami. Niebo w gębie! Składniki: 7g suszonych drożdży lub 25g świeżych drożdży 250g mąki żytniej T720 250g mąki pszennej chlebowej T750 10g soli 5g cukru 500ml ciepłej wody 100g suszonych śliwek Sposób przygotowania: Rozczyn Do miseczki umieścić pokruszone świeże drożdże, wsypać cukier i wlać 250ml ciepłej(...)rozczyn oraz ciepło wodę. Całość dokładnie wymieszać. Następnie dodać drobno pokrojone suszone śliwki, ponownie wymieszać. Ciasto przelać do natłuszczonej formy. Odstawić w ciepłe miejsce na godzinę. Po upływie czasu chleb piec przez 1 godzinę w 180 stopniach. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Sałatka warzywna z grzankami 77

porcje): 250g roszponki 200g pomidorków koktajlowych (żółtych i zielonych) 150g ogórka szklarniowego 100g czerwonej papryki 80g czerwonej cebuli 20ml oliwy z oliwek gotowe grzanki lub kilka kromek chleba sól i pieprz według uznania Sałatka warzywna z grzankami – przepis Jeśli nie masz gotowych grzanek chleb pokrój w kostki. Następnie smaż na patelni do zarumienienia. Roszponkę, pomidorki, ogórka i paprykę umyj

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa cebulowa z chrupiącą serową grzanką 51

czosnku – 1 łyżeczka tymianku – 1/2 łyżeczki soli – 1/2 łyżeczki pieprzu – 1/2 łyżeczki cukru – 2 liście laurowe Składniki na grzanki: – 4-5 kromek domowego chleba – 40g sera Gruyère lub innego sera typu parmezan W szerokim garnku roztapiamy masło i dodajemy pokrojone w piórka cebule. Ustawiamy średni ogień i smażymy cebulę bez przykrycia przez około(...)ostatnie 30 minut na malutkiej mocy palnika. Zupa powinna tylko lekko mrugać. Piekarnik rozgrzewamy na 210 stopni. Przelewamy zupę do głębokich żaroodpornych miseczek, na wierzchu każdej kładziemy po kromce chleba i posypujemy rozdrobnionym serem gruyère. Miseczki z zupą wstawiamy do piekarnika, zapiekamy, aż ser się stopi i zarumieni. Podajemy bezpośrednio po zapieczeniu. Smacznego! Artykuł Zupa cebulowa z chrupiącą serową grzanką

Be Fit Be Strong
Chorwacja - Wegański smalec z fasoli na chlebie z suszoną papryką (Kruh, mast i paprika) 62

mniej znana niż węgierska.  Składniki: - 150 g wegańskiego masła (może być olej kokosowy)  - puszka białej fasoli lub około 100 g suszonej  - 3 łyżki mleka sojowego - dobry chleb - suszona papryka, najlepiej chorwacka lub węgierska  - sól Przygotowanie: 1) Jeśli używamy suszonej fasoli, moczymy i gotujemy według instrukcji na opakowaniu.  2) Wegańskie masło roztapiamy (podgrzewamy tylko do tego(...)kielicha blendera (lub rozdrabniacza), wlewamy płynne masło i dodajemy mleko sojowe. Wszystko dokładnie mieszamy blenderem do uzyskania jednolitej pasty.  3) Gotowy smalec wkładamy do lodówki. 4) Pajdę dobrego chleba smarujemy sowicie wegańskim smalcem i posypujemy solą i suszoną papryką

Roślinożerni urlopowicze
Udka kurczaka nadziewane chlebem i suszonymi śliwkami 64

najlepiej na całą noc do lodówki). Cebulę drobno siekamy. Suszone śliwki zalewamy wrzącą wodą (można z dodatkiem torebki herbaty). Odstawiamy na 2-3 minutki. Odcedzamy. Następnie drobno kroimy. Z chleba odkrawamy skórkę. Miąższ kroimy w dosyć drobną kostkę. Na patelni rozpuszczamy 1 łyżeczkę masła, wrzucamy cebulę, szklimy. Dodajemy kosteczki chleba. Smażymy, co jakiś czas mieszając. Po chwili całość oprószamy suszonym

Smaki Na Talerzu
TOSTY Z AWOKADO, ŁOSOSIEM I JAJKIEM 64

Uwielbiam tosty, uwielbiam awokado więc bardzo często na śniadanie ten duet się pojawia. Dziś dodałam jeszcze jajko i łososia - takie połączenia zawsze się sprawdzają 😍 Składniki: 2 kromki chleba tostowego pełnoziarnistego  1/2 dojrzałego awokado  2 kawałki wędzonego łososia 1 jajko na twardo szczypiorek pieprz  Gotujemy na twardo jajko,obieramy i kroimy na plastry. Chleb opiekamy w tosterze, smarujemy

Niespełnione zdolności kulinarne
Domowy serek ricotta 94

bardziej, że pieczywo też piekę sama. Swojskie pieczywo  i samodzielnie zrobiony serek, to ogromna satysfakcja. Jeśli znajdziecie trochę czasu,  to bardzo Was zachęcam do upieczenia własnego chleba, lub bułek.  Do tego domowa ricotta i będziecie w niebie :) Przepisy na chleb i bułki znajdziecie na blogu, jest tego sporo.  Sprawdźcie , może coś wybierzecie :) Z tej ilości mleka

Agusiowe smakołyki
Kuchnie świata #3: Piróg biłgorajski - kuchnia kresowa 61

Jeżeli rano budzi Cię zapach strzelających na patelni skwarków to może oznaczać dwie rzeczy. Może to znaczyć, że wczoraj trochę pobalowałeś i wcale nie jest ranek

Marder&Marder Manufacture
Chleb pszenno-razowy na miodzie 96

Ależ domowe chleby na zakwasie i miodzie smakują :) I powiem Wam, że jak zaczęłam sama piec to ciągle je teraz piekę:) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Chleb pszenno-razowy na miodzie 97

Ależ domowe chleby na zakwasie i miodzie smakują :) I powiem Wam, że jak zaczęłam sama piec to ciągle je teraz piekę:) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Chleb gryczany na drożdżach z ogórkiem kiszonym 69

Przepis na ten bezglutenowy chlebek pochodzi z bloga Olga Smile. Chleb jest aromatyczny, ma sprężysty środek i chrupiąca skórkę. Idealny dla osób na diecie bezglutenowej. Wszyscy inni też mogą zajadać ze smakiem bo on jest przepyszny. Chleb na drożdżach z płatkami owsianymi. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chleb na zakwasie z semoliną 54

Przepis na podstawie przepisu z książki D. Leadera „Local Breads” . Chleb jest pyszny, ma sprężyste wnętrze i chrupiącą skórkę. Piekłam go na kamieniu do pizzy, można też na blaszce, wcześniej nagrzanej. Chleb z semoliną. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania