CHLEB PSZENNY. MIĘKKI I DELIKATNY

CHLEB PSZENNY. MIĘKKI I DELIKATNY

CHLEB PSZENNY. MIĘKKI I DELIKATNY

  Mięciutki środek i pysznie chrupiąca skórka ... cóż chcieć więcej??? 😍 Składniki: 700 g mąki pszennej 400 ml ciepłej wody 2 płaskie łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 25 g świeżych drożdży 1 łyżka miękkiego masła Wykonanie: Z drożdży, łyżeczki cukru, łyżeczki mąki i 100 ml ciepłej wody robimy rozczyn. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, sól oraz wyrośnięty rozczyn. Ubijamy hakiem miksera, po czym dodajemy resztę ciepłej wody oraz rozpuszczone masło. Całość ubijamy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Walijskie Pichcenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.