chleb - 26084 przepisów (strona:511/1739)

Grzanki do zupy 56

oregano, lubczykiem, ziołami prowansalskimi, słodką i ostrą papryką, suszonym czosnkiem.. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na grzanki domowe do zup krem oraz kilka porad. SKŁADNIKI: 4 kromki chleba, najlepiej czerstwego 3 łyżki oliwy sól, pieprz, papryka słodka, oregano PRZYGOTOWANIE: Do przygotowania grzanek możesz użyć dowolnego pieczywa, świeżego lub czerstwego. Może to być jasny chleb z mąki pszennej, pieczywo

Zasmakuj Kuchni
Chleb pszenny z łuską gryczaną 50

Łuska gryczana to jedna z najcenniejszych części gryki. Odznacza się bogactwem błonnika, witamin i biopierwiastków, które bardzo korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Dlatego chleb który upiekłam jest skarbnicą wszystkiego dobrego dla zdrowia. Łuska do nabycia w Rossmanie, Lidlu czy Kauflandzie. Polecam gorąco, upieczcie sobie taki chlebek. Chleb z łuską gryczaną. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Słodowy chleb żytni 76

Smakuje wybornie, miękkie wnętrze, chrupiąca skórka. Dodatek słodu nadaje mu nie tylko pięknego koloru ale także głębokiego karmelowego smaku. Chleb robi się prosto więc zabierajcie się do pracy. Chleb żytni na zakwasie. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kanapki dekoracyjne na imprezę 77

mnie najbardziej smakuje w wydaniu, które dziś pragnę Wam przedstawić. Łosoś co z nim zrobić? Dekoracyjne kanapki to jedna z propozycji na wykorzystanie łososia. Kanapki imprezowe dekoracyjne z chleba tostowego możesz je zaproponować jako przystawkę lub piękną przekąskę na imprezę. Świetnie sprawdzą się jako oryginalny poczęstunek dla gości, albo lekkie śniadanie czy kolacja. Do wykonania tostowych kanapek w zielonej skórce(...)potrzebny Ci będzie chleb tostowy, łosoś i serek kremowy. Przyda się też ogórek szklarniowy oraz dobrej jakości łosoś wędzony. Przepis jest naprawdę prosty, a wykonanie nie zajmie naprawdę dużo czasu. Kanapki są pyszne, pachnące kremowym nadzieniem i prażonym sezamem. Napisz czy podobał Ci się przepis? A może masz

Dieta moja pasja
Chleb na zakwasie z lodówki 69

jeden z prostszych chlebów jakie upiekłam. Pracy przy nim niewiele a efekt zadowoli wybrednych smakoszy. Ma miękki i sprężysty miąższ i chrupiącą skórkę. Idealny na śniadanie z samym masłem, ja lubię jeszcze plastry rzodkiewki na to 😏 Chleb na zakwasie. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Jak wybrać idealny prezent na święta? 8 niezawodnych propozycji 74

Częściowy będzie świetnym prezentem dla osób, które szukają zestawu garnków. Ten 10 częściowy zestaw nadaje się do każdego rodzaju kuchenek: gazowych, ceramicznych, elektrycznych i indukcyjnych. #3 Wypiekacz do chleba Tefal PF611838 sprawdzi się u osób, które uwielbiają piec chleb, lub chciałyby zacząć to robić. Urządzenie ma wiele pomocnych programów, w tym program bezglutenowy, trzy poziomy przyrumieniania skórki oraz przygotowanie ciasta

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Boczniaki, szpinak – kanapka deluxe 66

cebula 2 łyżki oleju 1 łyżka papryki wędzonej słodkiej 4 łyżki sosu sojowego ciemnego + 1/2 szklanki wody 2 łyżki gorgonzoli sól, świeżo mielony pieprz   3 kromki żytniego chleba ( ale fajnie też będzie z podpieczoną ciabattą )   Boczniaki pokroiłam w paski, cebulę obrałam i pokroiłam w piórka, czosnek obrany pokroiłam w plasterki. Na patelni rozgrzałam olej, wrzuciłam na niego cebulę(...)kolejnej patelni dałam odrobinę wody, czosnek przeciśnięty przez praskę i całość poddusiłam, dodałam gorgonzolę, 2 łyżki wody – dzięki temu zrobił się sos.       Na kromki chleba nałożyłam najpierw szpinak, potem boczniaki a potem z góry posypałam czarnym pieprzem.   A teraz w sklepie częściej kupuję boczniaki : ) Boczniaki, szpinak – kanapka deluxe

Kuchnia na wzgórzu
Prosty chleb pszenny na drożdżach 115

Przepis na podstawowy codzienny chleb pszenny na drożdżach. Pięknie wyrasta, doskonale smakuje, a jeśli użyjecie robota to praktycznie nie wymaga włożenia wysiłku! Czas przygotowania: 30 min Czas oczekiwania: 90 min Czas pieczenia: 30-35 min   Składniki: (na dwa średnie bochenki lub jeden duży) 700 g mąki pszennej chlebowej saszetka suchych drożdży (7g) 1,5 łyżeczki soli(...)zmniejsz temp. do 200°C i piecz jeszcze 20-25 min * Po upieczeniu skórka powinna być rumiana, a bochenki powinny wydawać głuchy odgłos podczas pukania od spodu. Do zrobienia chleba wykorzystałam mikser planetarny z serii Classica marki Ariete www.ariete.pl/miksery/860-mikser-planetarny-1588.html Najważniejsze cechy miksera: – moc urządzenia – Urządzenie zostało wyposażone w silnik o wysokiej mocy maksymalnej wynoszącej 2400 W, który

Słodki Blog
Chleb Miche z mąki mieszanej 62

Dziś poczyniłam chlebek pszenno-żytni na zakwasie. Chleb jest bez dodatku drożdży, zdrowy i pyszny. Miękkisz jest mięsisty i wilgotny, na śniadanko z twarożkiem pycha ! Zakwas Levain - (przygotować dzień przed pieczeniem): 90 g mąki pszennej chlebowej 90 g mąki żytniej chlebowej lub razowej 130 g  ciepłej wody 60 g zakwasu Wszystkie składniki wymieszać i odstawić na ok 12 godzin(...)żytniej chlebowej 620 g wody 20 g soli Cały zakwas Levain Wyrabić ciasto , aż będzie średnio sztywne. Po wyrobieniu odstawić na ok 2,5 godziny W tym czasie przerabiać chleb  3 razy co 50 minut. Uformować bochenek i odstawić na ok 2 godziny Piec 15 minut w 240 stopniach a potem w 230 przez

Z Marcepanem
Paluszki chlebowe World Bread Day 2021 60

kolejny z wielką przyjemnością dołączyłam do wielu blogerów z całego świata, którz własnie dzisiaj upieką wiele doskonałych chlebów i bułek. A wszystko to za sprawą Zorry , która już po raz 16 organizuje Światowy Dnia Chleba – WBD 2021 . A jak święto,  … The post Paluszki chlebowe World Bread Day 2021 appeared first on Polska Zupa

Polska Zupa
Chleb Miche z mąki mieszanej 71

Dziś poczyniłam chlebek pszenno-żytni na zakwasie. Chleb jest bez dodatku drożdży, zdrowy i pyszny. Miękkisz jest mięsisty i wilgotny, na śniadanko z twarożkiem pycha ! Zakwas Levain - (przygotować dzień przed pieczeniem): 90 g mąki pszennej chlebowej 90 g mąki żytniej chlebowej lub razowej 130 g  ciepłej wody 60 g zakwasu Wszystkie składniki wymieszać i odstawić na ok 12 godzin(...)żytniej chlebowej 620 g wody 20 g soli Cały zakwas Levain Wyrabić ciasto , aż będzie średnio sztywne. Po wyrobieniu odstawić na ok 2,5 godziny W tym czasie przerabiać chleb  3 razy co 50 minut. Uformować bochenek i odstawić na ok 2 godziny Piec 15 minut w 240 stopniach a potem w 230 przez

Z Marcepanem
Proste kanapki z piklami pikantnymi ogórkowymi 69

lubi kanapek? Zwłaszcza bardzo prostych, ale smacznych! Dziele się idealną propozycją na kanapki z wykorzystaniem pikli pikantnych ogórkowych od Vortumnus ! Składniki: 2 kromki chleba razowego 20g masła 2-4 plastry wędliny drobiowej 2 plastry sera żółtego 4 plastry pomidora 100g pikli pikantnych ogórkowych  Sposób przygotowania: Kromki chleba posmarować masłem, położyć ser żółty, wędlinę drobiową, plastry pomidora i pikle pikantne

Truskawkowa Fiesta
Domowy wypiek chleba – recenzja książki Lauren Chattman wydawnictwo RM 68

Perełka wśród książek kucharskich, czyli poradnik wraz z przepisami krok po kroku na wszelkiego rodzaju chleby, ciabatty, muffiny. Artykuł Domowy wypiek chleba – recenzja książki Lauren Chattman wydawnictwo RM pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Chlebek odrywany 49

koszyka e-book HASHTAGI KULINARNE Dodaj do koszyka Deska Gąska Apolonia – średnia Dodaj do koszyka Polecane przepisy: – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze  przepisy na kolację –  chleb z garnka –  bagietki –  kajzerki – chleb pszenny na zakwasie –  chlebek z cukinii –  chlebek zapiekany z szynką i serem –  focaccia z pomidorami –  bułki do hamburgerów

nietylkopasta.pl
Chlebek ziołowy 78

Zbyt dużo pieczywa kupionego na weekend? Chlebek staje się twardy, nie macie pomysłu co z nim zrobić? Mega prosty, bardzo szybki w przygotowaniu chlebek ziołowy z serami. Chleb nacinamy pod kątem (tak jakbyśmy chcieli ukroić kromki tylko pod kątem nie na prosto). Nie przecinamy do samego spodu. Następnie robimy kratownicę. W misce mieszamy: 25 g masła (1/8 kostki masła(...)łyżka posiekanej natki pietruszki 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich Dodatkowo przygotowujemy 20 dag startego sera – np edamski lub gouda 20 dag startej mozzarelli Sery mieszamy razem. W rowki między chlebem wkładamy masło z ziołami i dokładamy ser. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut. Tak by ser się rozpuścił. Zajadamy ciepły – ser wspaniale będzie się

MojaQchnia.pl

Proponowane wyszukiwania