Chleb Miche z mąki mieszanej

Chleb Miche z mąki mieszanej

Chleb Miche z mąki mieszanej

 Dziś poczyniłam chlebek pszenno-żytni na zakwasie. Chleb jest bez dodatku drożdży, zdrowy i pyszny. Miękkisz jest mięsisty i wilgotny, na śniadanko z twarożkiem pycha ! Zakwas Levain - (przygotować dzień przed pieczeniem): 90 g mąki pszennej chlebowej 90 g mąki żytniej chlebowej lub razowej 130 g  ciepłej wody 60 g zakwasu Wszystkie składniki wymieszać i odstawić na ok 12 godzin. CIASTO: 630 g mąki pszennej chlebowej 90 g mąki żytniej chlebowej 620 g wody 20 g soli Cały zakwas Levain Wyrabić ciasto... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z Marcepanem

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję