chleb - 26084 przepisów (strona:520/1739)

Tosty z jajkiem i serem 109

Składniki: 8 kromek chleba tostowego pełnoziarnistego 4 jajka 4 plastry żółtego sera sól ziołowa, ostra papryka w proszku Sposób wykonania: Cztery kromki chleba układamy na dużej blasze piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie na każdą z nich układamy plaster sera.  Z pozostałych czterech kromek wykrawamy otwory (np. małą szklanką). Przykrywamy nimi ser żółty. Do wyciętych otworów wbijamy jajka. Każdy

Qchnia po prostu
Chleb paprykowy po włosku 100

Przepis znaleziony w książeczce z włoskimi przepisami - brak autorów. Chleb jest wilgotny, aromatyczny i pyszny. Idealnie nadaje się sam na śniadanie, z pastą, serkiem czy jako dodatek do zupy krem. Polecam gorąco. Paprykowy chleb z Włoch. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
domowy chlebek irlandzki pełnoziarnisty 96

papierem do pieczenia. Lekko spłaszczamy tak aby ciasto miało ok 18 cm średnicy. Ostrym nożem głęboko nacinamy krzyżyk. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 35-45 min. Upieczony chleb ostukany od spodu wydaje głuchy odgłos.Po upieczeniu studzimy na kratce

Domowy Smak Jedzenia
Chleb pszenny z lnem i makiem 137

Szybki bochen, pachnący, z mięciutkim wnętrzem i chrupiącą skórką. Taki oto chleb mam dziś do zaoferowania, czy skorzystacie z przepisu? wybór należy do Was, a ja powiem tylko że warto. Za 2 godziny chleb może być i na Waszym stole. Pszenny bochen z siemieniem i makiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Bułki pszenne z bibiszem 137

bułki na moim stole są a na Twoim będą już wkrótce, mam nadzieję. Bułki mają chrupiącą skórkę i mięciutki, aromatyczny środek. Przepis na bułki pochodzi z bloga Agnieszki - Bochen chleba. Jeszcze trochę wiadomości o tym czym jest bibosz. W słowniku języka polskiego oznacza człowieka lubiącego bawić się w wesołym towarzystwie, koniecznie z udziałem alkoholu; birbanta, hulakę, utracjusza, hulajduszę… W terminologii(...)piekarskiej to zaparka z gorącej wody i czerstwego chleba. Zapraszam na przepis i dziękuję pięknie Agnieszce za jego udostępnienie. Bułki na biboszu i mące pszennej. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
domowy chleb piwosza 93

składniki: 500 g mąki orkiszowej lub pszennej 15 g drożdży, świeżych 200 ml piwa Karmi ciemnego 200 ml wody, letniej 20 g płatków owsianych 40 g

Domowy Smak Jedzenia
Bezglutenowy chleb 3 ziarna 147

Bardzo łatwy chleb bezglutenowy bez mąki, bez zakwasu, bez drożdży. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki i włożyć do piekarnika. Chleb z samych ziaren. Można z nim eksperymentować, dodawać ziół, zmieniać składniki.  Składniki: - 1 szklanka ziaren słonecznika - 1/2 szklanki pestek dyni - 1 szklanka siemienia lnianego - 2 jajka Przygotowanie: Do przygotowania będziemy potrzebować naczynie  w którym upieczemy nasz chlebek. Ja piekę

Szkrab Je Sam
Obazda - bawarska pasta serowa 159

widelcem Camemberta z dodatkiem masła i cebuli. Masę przyprawia się solą, pieprzem, kminkiem i sproszkowaną papryką. Dzięki dodatkowi masła jest idealnie aksamitna, pyszna. Obazda podawana jest jako przekąska z chlebem żytnim, preclami lub paluszkami w ogródkach piwnych lub czekadełko, podobnie jak u nas chleb ze smalczykiem. Składniki: 150 g sera Camembert 100 g masła 175 białego serka np. Almette

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Drożdżowy chleb pszenny z ziarnami 131

Idealny chleb dla leniwych, robi się go błyskawicznie, szybko rośnie i znakomicie smakuje. Kanapki z jego udziałem są przepyszne. Dodałam tutaj ziarna słonecznika, dyni i lnu ale można zmieniać i dodać złoty len, czy czarnuszkę albo sezam czarny, tez będzie ok. Chleb pszenny na drożdżach z ziarnami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chleb Kokosowy 111

Dziś u mnie na blogu wyjątkowy chlebek, nie dość że bezglutenowy, to bez dodatku drożdży. Ma inną konsystencję niż chleb oparty na pszenicy, gdyż spulchniają go jajka i proszek do pieczenia. Chleb na formę: 31cm x 12cm SKŁADNIKI: 12 jajek 1 szkl. roztopionego masła 3 łyżki miodu HUZAR 1 łyżeczka soli 180g mąki kokosowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Dziś Ja gotuje
Chleb pszenno - gryczany 131

Pyszny chleb z lekkim posmakiem gryki, idealny na śniadanie, na kanapki, jako dodatek do zup. Polecam gorąco upieczcie sobie taki chlebek, nie będziecie żałować. Dziś zjadłam dwie pajdy z masłem, pycha. Pszenno - gryczany chleb na zaczynie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chlebek dyniowy 105

Jeśli chleb bananowy się Wam przejadł już, to polecam jego brata – chleb dyniowy. Możecie go przygotować tak, jak lubicie – na słodko lub wytrawnie. Ja polecam z rodzynkami i pestkami dyni. W wersji wytrawnej należy pominąć słodkie dodatki i dodać pół łyżeczki soli. Do przygotowania ciasta wykorzystałam puree z dyni bananowej, jednakże dobrze sprawdzi się także hokkaido lub piżmowa

Kucharzyca
Jajecznica z pomidorem 165

pomidorem. Bardzo szybka i prosta w przygotowaniu. Przepis oraz listę potrzebnych składników przedstawiam poniżej. Składniki 1 łyżka masła 1 pomidor ½ cebuli 3 jajka 3 plasterki szynki 2 kromki chleba pełnoziarnistego Sól i pieprz do smaku Przepis na jajecznicę z pomidorem Pomidora umyj, zdejmij skórkę i pokrój w kostkę Cebulę i szynkę również pokrój w kostkę Na patelni rozpuść masło, wrzuć(...)cebulę i szynkę i smaż do momentu aż cebula nie będzie miała złotego koloru, dodaj pomidora Dodaj roztrzepane jajka, często mieszaj, dopraw solą i pieprzem. Podawaj z chlebem . Artykuł Jajecznica z pomidorem pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chleb z foremki 146

przykryć ściereczka i odstawić do wyrośnięcia na ok.1h. Po tym czasie ciasto ponownie wyrobić, uformować bochen i przełożyć do keksówki oprószonej mąką i ponownie odstawić na 30 minut. Wierzch chleba posmarować wodą wymieszaną z oliwą i delikatnie ponacinać. Blaszkę wstawić do zimnego piekarnika i piec 35-45 minut w 180*C na złoty kolor. Gotowy chleb powinien być wyrośnięty

Malinowo w kuchni
CHLEBEK KUKURYDZIANY 89

Smaczny, zdrowy, kruchy, delikatny.  Świetna alternatywa dla kupczy chlebów, polecam zrobić taki chleb dla urozmaicenia swojego jadłospisu. Chlebek długo może leżeć, szybko nie zepsuje się, można również go zamrozić i też będzie pyszny. Mąka kukurydziana zawiera  wiele cennych dla zdrowia witamin i mikroelementów, wśród których znajdują się: (żelazo, potas, fosfor, magnez, witamina A i E, witaminy z grupy

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas

Proponowane wyszukiwania