Obazda - bawarska pasta serowa
Obazda - bawarska pasta serowa
Przepis na : śniadanie
Obazda (Obazta, Obaatza) to pasta serowa, tradycyjne danie kuchni bawarskiej. Pastę serową sporządza się z rozgniecionego widelcem Camemberta z dodatkiem masła i cebuli. Masę przyprawia się solą, pieprzem, kminkiem i sproszkowaną papryką. Dzięki dodatkowi masła jest idealnie aksamitna, pyszna. Obazda podawana jest jako przekąska z chlebem żytnim, preclami lub paluszkami w ogródkach piwnych lub czekadełko, podobnie jak u nas chleb ze smalczykiem. Składniki: 150 g sera Camembert 100 g masła 175 białego serka... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Autor
Weronika Swientek
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb, pasta, pasty, przekąski, śniadania, przekąska, ser biały
Inne przepisy z Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję