poważnych problemów dochodzi, kiedy jeden z głównych przeciwników Kempelena wietrzy oszustwo i za wszelką cenę chce wykraść pilnie strzeżoną tajemnicę. Książka jest fascynująca - historia bardzo szybko wciąga, z zainteresowaniem śledziłam losy Tibora, jego przyjaciół i wrogów. Jeśli lubicie osiemnastowieczne romanse, z pewnością przypadnie Wam do gustu. Szachista Robert Löhr Wydawnictwo Dolnośląskie Wrocław
Pożeraczka, czyli raz adobrześledzę zbyt uważnie facebooka, nie oglądam wiadomości. Mój C. nadrabia to wszystko za mnie, przy czym dzieli się co ciekawszymi smaczkami . Tym razem nie mógł opanować chęci, aby opowiedzieć mi o najsłynniejszej ostatnimi czasy wazie ... Otóż sieć sklepów Imerco wypuściła na rynek jubileuszowe wazony firmy Kähler. Zgrabne, dość spore, białe w złote pasy (w końcu 175 lat istnienia firmy zobowiązuje
Pożeraczka, czyli raz adobrzeMarynowany łosoś to obok śledzia przystawka, której nie może zabraknąć na naszym Wigilijnym stole. Zagościł w naszym menu już parę lat temu i nieustająco jest jednym z jego hitów. Ten łosoś jest niezwykle delikatny, wprost rozpływa się w ustach. Można go przygotować parę dni wcześniej, bez problemu przetrwa w lodówce około tygodnia. Danie jest łatwe w przygotowaniu
Kulinarne przygody Gatityteż, jak podaje książeczka Knorra "Pierś z kurczakiem ze szpinakiem" :D Ci z Was, którzy śledzą mojego Facebooka wiedzą, że jakiś czas temu otrzymałam zestaw bulionetek do duszonych mięs wraz ze wspomnianą książeczką i obiecałam go przetestować. Sama broszurka jest dość estetyczna, zawiera dwa przepisy na wieprzowinę, jeden na wołowinę i trzy na kurczaka, a każdy tendencyjnie prosty, co podkreślone
Kulinarne zapędy Kokosamnie najlepsze i sprawdzone ! Zapraszam na stronę iglotex na fb: https://www.facebook.com/Iglotex?fref=ts Znajdziecie tam mnóstwo ciekawostek o produktach, porad,a także świetne konkursy z fajnymi nagrodami. Śledźcie ich profil na bieżąco, zapraszam do polubienia
Z Majeczką w kuchnijakiegoś czasu jestem trochę obrażona na facebook’a ze względu na drastyczne ograniczenia w wyświetlaniu postów i przez to mniej się tam udzielam. Dlatego chciałabym zaprosić Was do śledzenia mojego profilu na Instagram’ie. Jeśli macie ochotę być ma bieżąco to zapraszam bo teraz tam częściej wrzucam zajawki nowych wpisów blogowych. Możecie tam również podejrzeć co aktualnie
Mienta blogzgodnie z planem i kolejny raz nastąpiła zmiana. Z braku czasu i sił, troszkę czasochłonne danie, zastąpiło bardzo szybkie. Kilka dni temu chodziła za mną biała kiełbasa, ( normalnie mnie śledziła ;) ) kupiłem ją i zrobiłem tradycyjnie w wodzie. Zostały 3 kiełbaski, które należało dzisiaj spożyć, albo jutro być może wyrzucić. Wybrałem spożycie :) Żeby nie przedłużać i z szybkiego dania, które się
Parowar FacetaBardzo popularna w Niemczech i Austrii prosta sałatka. W zasadzie można wyróżnić dwa jej zastosowania : jako klasyczna przekąska ( wtedy można ją modyfikować dodając np. śledzia, parówkę, groszek konserwowy, kiszony ogórek czy cebulę ) i druga podawana jako dodatek do pieczonych mięs, sztuki mięsa z rosołu lub kiełbasy z grilla. Sałatka w zależności od upodobania i potrzeb jest mieszana z olejem, jogurtem
Buniabaje w kuchnimoczymy ok 1h. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek drobno siekamy. W miseczce mieszamy cebulę z czosnkiem, dodajemy łyżkę octu. Ogórki kroimy w kostkę. W słoiku (miseczce) układamy warstwowo: śledzie, cebulę z czosnkiem, ogórek aż do wyczerpania składników. Każdą warstwę lekko pieprzymy. Zalewamy olejem. Chłodzimy w lodówce kilka godzin
Walijskie Pichceniepyszna sałateczka :) jutro na blogu * kilka nowości ze sklepu www.stewiarnia.pl * moje zamówienie z Avon-u * rogal i pyszna kawka Pozostało mi życzyć Wam wspaniałego tygodnia. Zapraszam Was do śledzenia mnie na FB oraz Instagram-ie blogowym
Magiczne Życie Martywiedzą gdzie i czy na tę imprezę zostali zaproszeni. Wszyscy jedzą bio, eko i wege? Oni też. Wszyscy słuchają gościa, który gra na banjo i spożywa kiszone śledzie? Hipstery kupują jedno i drugie i latają z tym po mieście, żeby wszyscy widzieli, że nie obce są im trendy światowej muzyki i kulinariów. W międzyczasie wrzucają zdjęcia na FB, żeby przypadkiem
ladykitchenwszyscy wiedzą, ale nazwa dania pochodzi od... nazwy makaronu, z którego jest przyrządzane. To nic innego jak pocięcie przeschniętych płatów makaronu na paski, a docelowo na kwadraciki. Ci, którzy śledzą mojego bloga wiedzą, że uwielbiam dania, które można do woli modyfikować. Tak samo jest i z łazankami . Znajdą się tam pieczarki, boczek, mięso mielone... tym razem jednak pozostanę wierna recepturze
Kitchens AlphabetStewia w płynie * Crunchy owoce leśne, bez dodatku cukru W listopadzie pojawią się recenzje tych produktów, już na wstępie mogę Wam zdradzić, że czekolada jest rewelacyjna! Zapraszam więc do śledzenia bloga, FB oraz zaglądajcie na Instagram
Magiczne Życie Martydziało to by nikt nie uwierzył, a końca świata ktoś nie zapowiadał ? :) * moje przepisy na pierogi wydrukowała Gazeta Lubuska Pozostało mi życzyć Wam wspaniałego tygodnia. Zapraszam Was do śledzenia mnie na FB oraz Instagram-ie blogowym
Magiczne Życie Marty