zachęcają do jedzenia. Do wyboru jest kilka rodzajów, w tym podwójny burger. Ceny wahają się od 19 do 22 zł. Często można trafić na promocje, więc warto śledzić informacje na ich FB. Moja opinia o lokalu TU . Ugryź Przegryź , ul. Langiewicza 20 Burgery mają całkiem niezłe. Była tam już kilka miesięcy temu, więc od tego czasu trochę z pewnością
Pasja Smakupaznokci -dzialaja przeciwzapalnie -sa niezbedne do prawidlowej pracy ukladu nerwowego i odporosciowego -sprzyjaja powstawaniu serotoniny,chormonu dobrego nastroju Najbogatsze w kwasy omega-3 sa tluste ryby morskie:makrela,halbut,sledz,losos.Cude ryby morskie sa rowniez godne polecenia:dorsz, Unikajmy natomiast ryb sprowadzanych z Chin,Wietnamu czy Egiptu takich jak :tilapia,panga,sum egipski itp nie dosc,ze posiadaja znikome wartosci
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pomidorach z puszki.Jesli liczyc szczypiorku na posypke to trzy skladniki. Wystarczy uruchomic rezerwy lodowkowe,bo w kazdej lodowce na dnie szuflady leza jakies konserwy,jak nie makrela to sledz,albo szprotka w pomidorach. Skladniki: 1 bialy serek Philadelphia-175 g 1 puszka sledzia w pomidorach-200 g szczypiorek Wykonanie: Serek z opakowania przelozyc do miseczki. Wylowic sledzia z konserwy.dolozyc
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!posypac grubo mielonym pieprzem i odstawic na 1 godzine ziemniaki cebule i ogorki pokroic w kostke.Jablko i buraki zetrzec na grubych oczkach tarki ukladac warstwami w salaterce:ziemniaki,cebule,sledzie,majonez,jablka,ogorki,buraki,majonez .Posypac startymi na tarce jajkami i zielonym pieprzem.Naczynie przykryc folia i wstawic do lodowki najlepiej na cala noc.Wowczas skladniki sie przegryza,a salatka smakuje wybornie.Przed
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ostatnio z wielkim zainteresowaniem śledzę losy bohaterów serialu Wspaniałe stulecie. Fascynuje mnie, życie dworu osmańskiego, panujące na nim obyczaje, choć niektóre, dla nich zwyczajne, dla nas mogą być nie do przyjęcia. Bo która kobieta zgodziła by się na to aby jej mąż, oprócz niej miał jeszcze równocześnie trzy żony J ale kto bogatemu zabroni. Niemniej nie zmienia
RAROSSAspróbowaniu będziecie!!! Po nas swoje dania przygotowywała grupa druga , a w międzyczasie jury oceniało i delektowało się naszymi potrawami! Ekipa „Pytania na Śniadanie” cały czas na bieżąco śledziła nasze postępy! Potem całą ” brygadą” udaliśmy się do hotelu , gdzie czas wolny wykorzystaliśmy na zwiedzenie i odpoczynek. Pogoda zachwyciła! O 19 zebraliśmy się na uroczystej kolacji , na której
Ostra na Słodkoźródło: almamarket.pl) Składniki: kilka płatów śledziowych solonych 2 duże cebule 1 duże opakowanie kwaśnej śmietany sól pieprz odrobina cukru Sposób przygotowania: Śledzie moczyć przez dobę, kilkakrotnie zmieniając wodę. Wymoczone sledzie oczyścić i pokroić na spore kawałki. Cebulę pokroić w talarki. Wymieszać śledzie z cebulą, przyprawić, zalać wszystko śmietaną. Źródło: http://www.almamarket.pl/akademia-smaku/przepis/10238
WojnaNaSmaki.plnaszym wigilijnym stole sprawdzają się wszystkie zimne przekąski i przystawki z rybami, m.in różne śledzie z grzybami , z cytrusam i Dzisiaj zaś proponuję Wam przygotować wyśmienitą w smaku, ale przede wszystkim bardzo efektowną, ale i mało pracochłonną Świąteczną terrinę z łososiem, na którą przepis podawałam przy okazji wpisu o dekoracji świątecznego stołu , ta terrina będzie prawdziwą ozdobą wigilijnego stołu. Były
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięszklanki śmietany zalewa:2 ziarna pieprzu, 2 ziela, 1 listek, 1,5 łyżki octu,1/2 szklankI wody Wykonanie: Składniki zalewy mieszamy,zagotowujemy , dodajemy pokrojona w talarki cebulę, wkładamy sledzie na noc. Wyjmujemy. Do sledzi dodajemy goszek, starte jabłko, cebulę z zalewy. Dodajemy wymieszany majonez ze smietaną. mieszamy ze sledziami
Z Majeczką w kuchniWszystkim bardzo dziękuję za życzenia i ciepłe słowa oraz za udział w rozdaniu. Myślę, że to nie ostatnia wspólna z firmą Jolidon taka zabawa :) Zapraszam Was do śledzenia fanpage'a Jolidon , gdyż tam również możecie wygrać tę piękną bieliznę
Codzienna kuchnia niecodziennamarynowanych płatów śledziowych obieramy ze skórki i dzielimy na kawałki. Cebulę kroimy w kostkę. Na półmisek wlewamy odrobinę oleju, posypujemy pieprzem i cebulką. Układamy na tym warstwę śledzia i ....posypujemy pieprzem i cebulką. Całość zalewamy olejem i dekorujemy szczypiorkiem. Znakomicie smakuje z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Smacznego
Maminek kulinarnynowoczesne. Rodzinne przepisy na dania wigilijne i świąteczne.Barszcz wigilijny z uszkami, pierogi z kapustą i grzybami, Kapuśniaczki wigilijne – paszteciki z kapustą i grzybami. Leczo rybne ze śledzi, Ryba w galarecie, łosoś w galarecie. Sałatki na święta, sałatki na Boże Narodzenie, sałatki […] The post Przepisy świąteczne. Przepisy na Boże Narodzenie. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojepoznaliśmy blogera, któremu przekroczenie 3 tys. lajkow trzasnęło w kopułę, obiło się szerokim echem od czaszki i podsunęło mu myśl, że o kuchni wie wszystko. Tymczasem tenże bloger spożywał śledzia zachwycając się smakiem makreli oraz konsumując upierdliwie niedobrą tartę zachwycał się jej aksamitnością. Albo diler ich oszukuje albo leków nie biorą. Tylko w Krakowie można spotkać restaurację, w której przy
ladykitchenktórzy śledzą mojego bloga wiedzą, że 3 tygodnie temu poległam przy próbowaniu ostryg. I nie, to nie żadna wymówka (naprawdę chciałam!), jednak sami przyznacie, że leczenie grypy żołądkowej tym owocem morza jednak nie jest dobrym pomyłem. Ale, jak to mówi moje ulubione przysłowie: co się odwlecze, to nie uciecze, nastał ten moment. Październik - grudzień to okres, gdy ostrygi królują
Kitchens AlphabetAugusten zaprzyjaźnia się z jedną z córek doktora, z którą dzieli marzenia i plany. Z przebierającego się w damskie ubrania chłopczyka, wyobrażającego sobie, że jest wielką gwiazdą, którą stale śledzą kamery przeobraża się w... Czy zdradzę za wiele, kiedy napiszę, że metamorfozę przechodzi głównie za sprawą Natalie oraz Neila - dwa razy starszego pacjenta Fincha, który jest gejem, a Augusten
Pożeraczka, czyli raz adobrze