To mój pierwszy udział w Wypiekaniu na Śniadanie i jestem zachwycona. Już od dawna miałam w planach upieczenie podpłomyków i cieszę się, że nadarzyła się okazja
Pieguskowa KuchniaNie wiem jak Wy, ale ja bardzo lubię karkówkę i wszelakiego rodzaju dania jednogarnkowe. To świetna propozycja na niedzielny obiad, spotkanie z przyjaciółmi albo po prostu
Pieguskowa KuchniaUwielbiam leniwe gołąbki, a szczególnie te z młodej kapusty. Czasami jednak nie chce mi się jej parzyć i wtedy robię takie gołąbki bez zawijania. Nie są
Pieguskowa Kuchniazawijasy z szynką i serem to smaczna przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno. Niewiele składników – pyszne chrupiące ciasto francuskie, szynka i dobrej jakości
Pieguskowa KuchniaW tym roku zdecydowanie śmielej sobie poczynam z dynią z czego jestem bardzo zadowolona. Urzekł mnie wspaniały kolor ciasta drożdżowego z którego piekłam maślane bułeczki dyniowe
Pieguskowa KuchniaMoja dzisiejsza propozycja, łosoś w cieście francuskim okazał się ogromnym hitem. Co roku staram się przygotować na Święta „coś nowego”. Danie, którym można mile
Pieguskowa KuchniaBardzo lubię chlebek pizza i gdy zobaczyłam ten przepis w internecie wiedziałam, że długo nie będę zwlekać z wypróbowaniem go w zaciszu mojej kuchni. Podoba
Pieguskowa KuchniaZapiekane jajka z łososiem wędzonym mogą być świetnym pomysłem na wielkanocne śniadanie. Przepis jest bardzo prosty i w zasadzie wszystko robi się samo. Dobrej jakości produkty
Pieguskowa KuchniaNaleśniki szpinakowe z kurczakiem i warzywami zapiekane pod jasnym sosem z dodatkiem sera to mój sposób na sycące i pachnące latem danie. W przepisie wykorzystałam sos
Pieguskowa KuchniaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 3 nieduże cukinie, 15 dag mięsa mielonego, 5 większych
JejKuchniaDoczekałam się w końcu własnych pomidorów i są one najlepsze na świecie ( przynajmniej dla mnie ). Dzisiaj prezentuję te pyszne pomidory w formie zapiekanej. Zainspirował mnie przepis
Smaki EwySkładniki 2 średnie cukinie 2 szalotki lub 1 średnia cebula ok 250g lub więcej (im więcej, tym lepiej) kurek 200 ml śmietany kremówki 30 % 2
OliveandThymeNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u GosiW okresie letnim bardzo często robię pieczone warzywa. Zazwyczaj jest to mix kilku warzyw takich jak marchew, pietruszka, cukinia, cebula, czosnek czy papryka. Tym razem postawiłam
mecooks1 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki graham 2 żółtka 125 g masła sól 1 łyżeczka cukru nadzienie 250 g bryndzy 2 białka 1 jajko
Gotowanie jest łatwe