Wiejska patelnia to jedno z prostszych dań na obiad lub kolację. Możemy do niego wykorzystać ziemniaki, które zostały z poprzedniego posiłku. Jest to danie proste, smaczne
Danka PichciJabłka kojarzą nam się przeważnie z jesienią i właśnie wtedy są najsmaczniejsze. Zwykle jemy je na surowo, ale też wykorzystujemy je do przygotowywania szarlotek ( przepis ). Rzadziej
Danka PichciProste, pyszne, polskie jedzenie, czyli ziemniaki, cebula, czasami kiełbasa, wszystko z patelni, a do tego kwaśne mleko… kto z nas tego nie lubi. Ja uwielbiam, to
Bernika - moj kulinarny pamietnikNaleśniki to pyszny, prosty i szybki obiad. Wydawałoby się prawda? No prawie, jeśli zrobicie taką wersję jak u mnie z kurczakiem, szpinakiem, w sosie śmietanowym. Obiecuję
Bernika - moj kulinarny pamietnikBabka ziemniaczana z boczkiem i cebulką to bardzo proste i tanie danie na domowy obiad. To niewyszukana, ale bardzo smaczna potrawa, która ma wielu zwolenników. Babkę
e-PrzepisyKulinarneKolorowe duże muszle nadziewane farszem z cienkiej kiełbasy, pieczarek, cebulki oraz żółtego sera. Takie połączenie to zawsze strzał w dziesiątkę, nie ma opcji by komuś
Wanilia i KardamonZapiekany ryż z jabłkami i bezą na wierzchu - na obiad, kolację lub deser. Można wykorzystać wcześniej ugotowany ryż, który pozostał z obiadu a później tylko całość
Kocham..lubię..gotuję..Wiem, że czasem szukacie urozmaicenia w swojej kuchni. Dobrze, by było inaczej, ale przy zachowaniu prostych, podstawowych składników, prawda? I moja dzisiejsza propozycja jest właśnie taka
Smaki Na TalerzuDziś przepis na danie konkretne, w sam raz na grudzień i zimną pogodę. Fasola zapiekana w pomidorach, z kiełbasą i jarmużem. Fasola a właściwie fasole - bo
Smaczny zeszytSzybka propozycja obiadowa. Usmażyłam talarki z ziemniaków, przełożyłam usmażonym mięsem mielonym, a wierzch posypałam serem żółtym. Zapiekłam i wyszło pysznie. Przepis zapisuję, bo będę do niego
Agusiowe smakołykiPasta z awokado z pomidorem i czosnkiem to idealny dodatek do tostów lub grzanek, w sam raz na kolacje lub małą imprezę. Składniki: 1 dojrzałe awokado
tyfranboxPyry z gzikiem, czyli ziemniaki z twarogiem to danie typowe dla kuchni wielkopolskiej. Są to ziemniaki gotowane w skórce podane z twarogiem. Ziemniaki mogą być gotowane
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Aromatyczne cannelloni przekładane zdrowym szpinakiem połączonym z intensywnym smakiem czosnku i greckiego sera, z dodatkiem sosu z dojrzewających w słońcu pomidorów. Całość gotowego obiadowego dania dopełnia
Szalona Kuchnia EwelinyProsta pizza z minimalnej ilości składników Lubicie pizze? Przygotowujecie ją sami w domu czy raczej zamawiacie z pizzerii? Ja dziś zapraszam Was na pyszną domową pizze
Słodkie okruszki