Składniki: 250 g makaronu penne; 1 mała cebula; 1 ząbek czosnku; 125 g wędzonego boczku; 125 g sera gorgonzola; 200 g kwaśnej, gęstej śmietany 18 %; 1/2
Gospodyni MiejskaTo tarta grzechu warta ! Kruchuteńkie ciasto na spodzie i śmietankowo-serowy farsz ze szparagami, wędzonym serem i żurawiną. Mam nadzieję, że się skusicie na takie pyszności
Smaczna PyzaLubicie ziemniaki? Młode smakują najlepiej:) Ja do przygotowania tego dania wykorzystałam właśnie młode/nowe ziemniaki. Zalewamy je mieszanką jajek i mleka i zapiekamy. Świetnie smakują z
Smaki Na TalerzuPomysł na takie przygotowanie "pizzy" wpadł mi do głowy zupełnie przypadkiem... jak okazało się, że ugotowałam zbyt dużą ilość makaronu :) Nie jestem osobą, która wywala
Kuchnia w czekoladziePapryka nadaje się do nadziewania różnymi farszami, właśnie dzisiaj polecę przepis na nadzianie ją mięsem i warzywami oraz zapieczenia z jajkiem. Sposób jest bardzo fajny i
Kulinarne Fantazje MarioliKuchnia włoska. Składniki 6 szt ziemniaków średniej wielkości 2 ząbki czosnku natka pietruszki 4 łyżki oliwy świeżo mielony pieprz 100 g filetów anchois w oleju
R'n'G Kitchen500 g mąki pszennej 250 ml letniej wody 20 g drożdży 2 łyżeczki cukru pół łyżeczki soli 2 łyżki oleju nadzienie 500 g mięsa mielonego 1
Gotowanie jest łatweZaczął się sezon na szparagi więc koniecznie krucha tarta ze szparagami musi być. Szparagi są zdrowe i niskokaloryczne. Zawierają tylko 18 Kcal w 100 g. Zdrowość
Sztuka gotowania w/g SamiryLasagne trochę w innym stylu...w wersji lżejszej bo z mięsem z indyka oraz porem i sosem musztardowym. Pyszne i pożywne danie, które spokojnie może konkurować
Kuchnia MagdaLenyWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Naleśniki z serem w wersji pieczonej z sosem śmietanowym!! Jak dla mnie smakują o wiele lepiej od
Marta Gotuje500-600 g ziemniaków puszka kukurydzy 100 g salami w plastrach 200 g serka sałatkowego lub fety pół szkl mleka 2 jajka 100 g twarogu 2
Gotowanie jest łatweSkładniki: 250 g makaronu spaghetti; 100 g surowego, wędzonego boczku w plasterkach; 150 g pieczarek; 170 g serka śmietankowego z ziołami (u mnie Almette z ziołami
Gospodyni MiejskaNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G KitchenSkładniki: 250 g krótkiego makaronu (u mnie casarecce); 2 łyżki masła klarowanego; 2 łyżki słodkiej, rzadkiej śmietanki 30 %; 200 g sera taleggio (waga po obraniu ze
Gospodyni Miejska