śledzi mojego fanpage'a ten wie, że ostatnio zaopatrzyłam się w różne rodzaje kasz, w tym bulgur. W Polsce jest mało popularny produkt, za to na Bliskim Wschodzie to jeden z głównych składników diety. Bulgur produkuje się z ziaren pszenicy durum (tzw. twardej), czyli tej "lepszej" odmiany. Zamierzam poświęcić rodzajom kasz osobny post, dlatego nie będę się teraz rozpisywać
Powiedz dietom niepotrawy szklankę zimnego piwa. Według mnie lepiej pasuje wino, ale z uwagi na ciążę i tak zadowoliłam się szklanką wody ;) Życzę Wam smacznego! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwaalergicy pokarmowi będący na diecie bezjajecznej, mogą podać taką sałatkę, a jajko jako dekorację na półmisku. Rodzina zje z jajkiem, a alergik bez jajka, - w wersji wigilijnej można dodać śledzia pokrojonego w kostkę, - można dodać świeżej natki pietruszki lub koperku, drobno pokrojonych, szczególnie latem taka sałatka cieszy oko i smakuje dobrze, - można posypać „Posypką zieloną” z suszonych zielonych warzyw: cebulka
Tradycyjna kuchnia inaczejŚledzie w śmietanie (bezmleczne) filety śledziowe marynowane (lub solone) majonez mleko roślinne (u mnie orzechowe) posypka warzywna (w smaku wegety, ale bez chemii i glutaminianu sodu) posypka zielona pieprz ziemniaki Filety obdarłam ze skóry i pokroiłam w kosteczkę (pamiętaj, że jeśli masz solone a nie marynowane trzeba je kilka godzin wymoczyć w wodzie). Oddzielnie wzięłam majonez, dolałam do niego
Tradycyjna kuchnia inaczejdzielenia się przepisami i poradami kulinarnymi. Na nowej stronie www.kamis.pl zobaczymy nowy layout, a także nowe funkcjonalności i działy. Nowy layout jest lekki i apetyczny, zachęca internautów do śledzenia przepisów, a zaawansowana wyszukiwarka odnajduje w różnych kategoriach wszystkie przepisy w serwisie. Nawigacja strony jest przejrzysta i funkcjonalna dla użytkownika. ____________________________ /*wpis zawiera lokowanie produktu
CookYourselfColi ze Świętym Mikołajem? Przy okazji - polecam ostatni artykuł tutaj ). Jednak pewne rzeczy się (na szczęście!) nie zmieniają. Na stołach zawsze gości mnóstwo najróżniejszych potraw. Pierogi, groch z kapustą, śledzie, karp i inne ryby, ciasta - wymieniać można w nieskończoność. Prawda, są pyszne. Tylko co zrobić, kiedy po nadmiarze ciężkostrawnego jedzenia nasz układ pokramowy woła o pomoc, a na wadze nagle
Katsuumisię całkiem dobrze na piłce nożnej, rykoszetem interesuję się bieganiem a z powodów sentymentalnych (13 lat treningów) także łucznictwem. Poza tym lubię grzebać w rękodziele (decoupage, transfer nitro), chętnie śledzę nowinki dotyczące aranżacji wnętrz i a w wolnych chwilach szwendam się po targach staroci. 10. Zbliża się koniec roku... Twoje najważniejsze wydarzenie tego roku? bardzo prywatne :) 11. Bez czego
Pyry na Gazsię do niewłączania wieprzowiny do diety. Wiele potraw doskonale nam znanych możemy zaklasyfikować jako dania żydowskie - chałka to podstawa Szabatu, ryba po żydowsku jest znana w większości naszego kraju, śledzie w różnych postaciach czy strudel nie są dla nas niczym egzotycznym. Bardziej orientalna część kuchni żydowskiej to ta, gdzie widać silne wpływy kuchni arabskiej. To ona dominuje
W kuchni wieczoremThis year, at Easter, we have an unusual combination for you: salty herrings and sweet strawberries :) The inspiration for us were herrings served by Ambasada Śledzia during the Najedzeni Fest festival, which was on 8 February in Cracow. We tried to recreate the taste, which that day won our palates. We invite you to try herrings with strawberries and dill
W kuchni Katieprzejść na swoje. Serdecznie zapraszam Was na nową stronę - Pink Envelope :) To dopiero początek zmian, mam nadzieję, że będzie ciekawiej, estetyczniej i smaczniej. Rozwój wydarzeń można śledzić na bieżąco poprzez FB i na nowej stronie. Ta niedługo zniknie z eteru. Wszystkie przepisy łącznie z Waszymi komentarzami już są przeniesione. Dziękuję za wspaniałe 2 lata, to dzięki Wam mogę
pink envelopezakłada bloga stwarza swój własny świat, do którego bardzo chciałby zaprosić czytelnika i pragnie, by ten rozgościł się i został u niego na dłużej i razem z nim śledził co będzie działo się dalej w jego historii. Kto zrozumie blogera? Śmiem twierdzić, iż najszybciej inny bloger, który rozumie jego pasję i zaangażowanie. Ja bloga założyłam przypadkiem, za namową innych
Sajkofanka smakuKarp na każdym polskim wigilijnym stole''. Był rybą tanią, łatwo dostępną, łatwą do hodowania i idealnie przyjął się we wczesnym PRL, zajmując miejsce królującego wcześniej na polskich stołach solonego śledzia. Łuska karpia, zostawiona na stole, miała symbolizować bogactwo dla całej rodziny. Musimy pamiętać, że Karp ma dużo cholesterolu, więc jest niewskazany dla osób mających problemy z ciśnieniem, krążeniem krwi
KreatywnePinykażdemu zasmakuje. składniki na 3 porcje 3 filety śledziowe 3 jajka 2 cebule 4 łyżki majonezu puszka groszku konserwowego 3 ogórki kiszone natka pietruszki do dekoracji przepis Wymoczone śledzie, cebulę, ogórki kiszone i jajka ugotowane na twardo kroimy w kostkę, dodajemy groszek konserwowy oraz majonez, dokładnie mieszamy. Sałatkę dekorujemy natką pietruszki
Smakowite DaniaKolejna smaczna sałatka śledziowa tym razem z dodatkiem jabłka i startego żółtego sera, doskonała na imprezę lub świąteczny stół. Błyskawiczna i bardzo prosta w przygotowaniu idealna dla wszystkich miłośników śledzi. składniki na 4 porcje 30 dag filetów śledziowych solonych 4 małe ogórki korniszony 1 jabłko 1 cebula 2 jajka ugotowane na twardo 20 dag żółtego sera 150 g majonezu
Smakowite Dania