mielone - 47549 przepisów (strona:493/3170)

Delikatny makowiec z orzechową kruszonką 168

wilgotny. Zredukowałam ilość cukru do minimum, bo za słodkich też nie lubię, a gotowa masa makowa jest wystarczająco słodka. Użyłam gotowej masy makowej, bo specjalnie nie będę kupować wihajstrów do mielenia maku. Dla tych co nie lubią rodzynek, bo można je zastąpić tak jak ja, co prawda z konieczności to zrobiłam, pokrojonymi daktylami. Część składników podaję w „widełkach(...)delikantego oleju roślinnego 50 g zmielonych na mączkę orzechów (u mnie były migdały) 1-2 banany (nie więcej niż 300 g- waga ze skórką) kruszonka: 150 g mielonych orzechów (u mnie migdałów) 150 g mąki (u mnie była jaglana) 150 g cukru 150 g zimnego oleju kokosowego Przygotowanie: Zblenduj na gładką masę banany z olejem, wymieszaj z kaszką

greenscarf
KRUCHE ROGALIKI ORZECHOWE 230

Składniki (+/-45szt) :   30 dag mąki 5 dag cukru pudru 10 dag mielonych orzechów ( użyłam laskowe) 2 łyżeczki cukru waniliowego 20 dag masła 3 żółtka Wykonanie: wszystkie składniki   czyli mąkę, cukier puder, mielone orzechy, cukier waniliowy, masło i żółtka wkładamy do miski i zagniatamy gładkie ciasto z którego następnie formujemy niewielkie rogaliki, które układamy

Słodkie zapomnienie
PIERNIK LEBKUCHEN 155

font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki ( forma24x24cm) 3 jajka 75g płynnego miodu 75g cukru 250g mielonych migdałów 100g mąki pszennej 50g gorzkiej czekolady najlepiej 70% startej na tarce 25-40g kandyzowanej skórki pomarańczowej skórka starta z ½ pomarańczy i ½ cytryny ¼ łyżeczki cynamonu ¼ łyżeczki kardamonu ¼ łyżeczki(...)czubata łyżka gorzkiego kakao 75g cukru pudru 1 białko Wszystkie składniki wymieszać ze sobą na gładki lukier Wykonanie: jajka ubijamy z cukrem i miodem, następnie dodajemy pozostałe składniki czyli mielone migdały, mąkę, startą gorzką czekoladę, kandyzowaną skórkę pomarańczową, startą skórkę z pomarańczy i cytryny oraz przyprawy cynamon, kardamon, goździki i gałkę muszkatołową, wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy

Słodkie zapomnienie
MAZUREK MIGDAŁOWY ODCHUDZONY 122

ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 1 ½ kubka mielonych migdałów 3   średnie jajka 1 łyżeczka cynamonu lub szczypta kardamonu dodatkowo 1 łyżka ksilitolu, miodu lub cukru trzcinowego ( jeżeli lubicie słodkie wypieki to dodajcie słodziło(...)owoce są wystarczająco słodkie, można też po upieczeniu polać mazurek płynnym miodem) 1 kubek suszonych owoców, orzechów ( dałam 1 ½ kubka) 1 łyżka otrąb np. pszennych Wykonanie: do miski wsypujemy mielone migdały, cynamon oraz dodajemy 2 jajka, mieszamy ( dodatkowo można dodać tutaj słodziło), przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia (22x22 lub 20x26cm) owoce i orzechy kroimy na mniejsze

Słodkie zapomnienie
Boloński garnek z kukurydzą i papryką 198

jest proste, pyszne a jego przygotowanie nie zajmuje wiele czasu. Dziś polecam Wam bardzo podobną potrawę, w której dla urozmaicenia zmieniłam kilka składników :))   Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 1 szklanka makaronu (użyłam makaronu świderki) 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 czerwonej papryki 2 łyżki kukurydzy z puszki 2 szklanki wody lub bulionu przyprawy(...)ostra opcjonalnie: zielona pietruszka do posypania olej do smażenia     *** Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku na oleju, następnie dodajemy przeciśnięty czosnek, mieszamy i dokładamy mięso mielone. Wszystko razem delikatnie przyprawiamy i podsmażamy ciągle mieszając *** *** Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę oraz kukurydzę, mieszamy i całość zalewamy bulionem *** *** Zagotowujemy, a następnie wsypujemy szklankę makaronu *** *** Zmniejszamy ogień

Blog z Apetytem
Meksykański Król Imprez – sałatka warstwowa 526

polecam Wam właśnie tą pyszną sałatkę. Przy tworzeniu sałatki inspirowałam się przepisem z bloga smakiempisany.pl, jednak niektóre składniki zmieniłam trochę pod swój gust   Składniki: 0,5 kg mielonego mięsa wieprzowego 1/2 główki sałaty lodowej 1 cebula 3 łyżki koncentratu pomidorowego 250 g pieczarek 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 100g żółtego sera 1 pomidor 1 czerwona papryka(...)opakowania nachos przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, chilli olej do smażenia 1 łyżka masła   sos: 3 łyżki majonezu 2 łyżki pikantnego ketchupu 1 łyżka musztardy     *** Mięso mielone podsmażamy wraz z cebulą na niewielkiej ilości oleju. Gdy się przyrumieni przyprawiamy do smaku i dodajemy koncentrat pomidorowy. Mieszamy i smażymy jeszcze przez kilka minut. Zdejmujemy z patelni

Blog z Apetytem
Tort korzenny, kokosowo-makowy (bez glutenu, cukru) 143

Praliny makowe (12 pralin) -50g suszonych fig (polecamy jeszcze takie soczyste a nie przesuszone) -50g daktyli -50g żurawiny suszonej (bez cukru) -50g ziaren słonecznika -mak niemielony do obtoczenia pralinek Praliny kokosowe (12 pralin)  -50g wiórków kokosowych (drobnych) -100g śmietany kokosowej -4 łyżki ksylitolu Polewa jogurtowa -200g jogurtu -2 łyżki ksylitolu

Candy Pandas
UDZIEC Z INDYKA FASZEROWANY MIĘSEM MIELONYM 208

SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB: 1 kg udźca z indyka 500 g mięsa mielonego z indyka 5 łyżek prażonej cebulki 3 łyżki drobno posiekanej natki Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki chilli 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka wegety 2 ząbki czosnku PRZYGOTOWANIE:  Udziec myjemy a następnie wycinamy(...)chrząstki, można również usunąć skórę. Dokładnie mięso nacieramy przyprawami oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Posypuję cebulką. Na środek kładę doprawione solą, pieprzem oraz papryką i natką pietruszki mięso mielone z indyka. Dokładnie zawijam i wkładam całość w siatkę do pieczenia wędlin. Piekę w naczyniu żaroodpornym ok 1.5 godziny w 180 stopniach. Po upływie ok 1.20 zdejmuję przykrywką

Gotowanie Patki
Szybki piernik 177

ostudzoną wylać na ciasto. Składniki 100 g masło 2 łyżka kakao 2 łyżka miód gryczany lub inny 1 /2 łyżeczka cynamon 1 /2 łyżeczka kardamon 1/2 łyżeczka goździki mielone(...)łyżeczka gałka muszkatołowa 1 szklanka mleko 3 szt jajko 200 g mąka orkiszowa, jaglana, gryczana, żytnia – jaką sobie wybierzecie, wychodzi z każdej (do gryczanej dobrze dodać 2 łyżki mielonego siemienia, żeby lepiej kleiła) 150-200 g erytrol lub inne słodziwo (najlepiej próbować, bo „łyżka miodu” to pojęcie względne ;)) 1 łyżeczka soda oczyszczona czubata łyżeczka 1 łyżeczka

Kucharzyca
POLICZKI WIEPRZOWE DUSZONE W CZERWONYM WINIE 139

prostu rozpływa się w ustach. Kubki smakowe szaleją. Wcześniej przygotowywałam już policzki wołowe, choć były dobre, to jednak wieprzowe są zdecydowanie smaczniejsze. To uczta dla koneserów. Tym, którzy nie mieli jeszcze okazji spróbować, polecam szczególnie, bo warto. Inspiracją był ten przepis , choć dopasowałam go pod nasze preferencje smakowe. Miałam małe obiekcje co do dodawania ziela angielskiego i liści laurowych (tak trochę(...)osób (po 2-3 szt). Składniki: - 12 policzków wieprzowych - 1 większa cebula - 4 ząbki czosnku - 150ml czerwonego wina - 400-450ml bulionu jarzynowego (lub rosołu) - sól - świeżo mielony pieprz - 2 małe listki laurowe (lub 1 większy) - 3-4 kulki ziela angielskiego - 2 łyżki oleju kokosowego (u mnie bezzapachowy) lub smalcu Mięso umyć, lekko osuszyć ręcznikiem, obciąć błonki (choć myślę

Smaczne Zdrowe
Brzoskwinie pod migdałowo-kokosową kruszonką 91

mielonych migdałów 1/4 kostki (50 g) zimnego masła + trochę do nasmarowania kokilek 1/3 szklanki (40 g) cukru pudru 4 łyżeczki (25 g) brązowego cukru (opcjonalnie) 1 łyżka (6 g) wiórków kokosowych Dodatkowo: 4 duże gałki dobrych waniiowych lodów cukier puder Przygotowanie: 1) Brzoskwinie umyć, osuszyć, usunąć pestki i pokroić na mniejsze kawałki. 2) Do miski wsypać mąkę, mielone migdały, cukier puder, wiórki kokosowe i dodać pokrojone w kostkę masło. Wszystko rozcierać palcami, aż powstaną grudki ciasta i odstawić na 15 min. do lodówki. 3) Kokilki nasmarować masłem, do każdej nałożyć po równo przygotowanych brzoskwini, każdą porcję posypać 1 łyżeczką brązowego cukru i na koniec kruszonką. 4) Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez

Fitsweet.me
Rolada z boczku i podgardla 249

/inne-oslonki-/1410-folia-kolagenowa-400mm-jadalna-1-metr.html -Osłonka https://swojskiwyrob.pl/inne-oslonki-/1409-oslonka-kolagenowa-fi-126-jadalna-   karmelowa-1-metr.html ROZDRABNIANIE  1.Z boczku i podgardla wykrawamy chude części i tniemy je w kawałki 3-4 cm 2.Tłuste części mielimy fi 8 mm 3.Mięso z golonki mielimy na fi 4 mm a następnie na fi 2,5 mm WYKONANIE Przygotowane mięso po klasyfikacji peklujemy na okres 48 godz(...)lodówce temp.4-8 st. Po tym czasie dodajemy wodę 100 ml do chudego mięska i wyrabiamy je do kleistości,dodając stopniowo przyprawy.Teraz mięso mielimy. Zmieloną golonkę dodajemy do chudego mięska i ponownie wyrabiamy, na koniec dodajemy zmielone tłuste części. Teraz wyrabiamy dokładnie aby przyprawy i mięso dobrze się połączyły. Teraz przygotowaną masą mięsną nadziewamy skóry golonki i osłonkę kolagenową. Zawijamy dość

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Zabielana zupa rybna z pulpecikami z karpia 147

mułem i błotem. Składniki: 1 niezbyt duży świeży karp  - mój miał niecałe 1300 g 2 łyżeczki majeranku + majeranek do przyprawienia zupy sól do smaku 1/4 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 1 bułka namoczona w mleku 3 średnie marchewki 2 średnie pietruszki 1/4 niedużego selera 15 cm pora 2-3 średnie listki laurowe 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego(...)mielenia wraz z dobrze odciśnięta bułką. Przyprawić solą, majerankiem i pieprzem. Dodać białko, szczypiorek i połowę posiekanej drobno zielonej pietruszki. Wszystko razem dobrze połączyć. Formować niewielkie kuleczki i obtaczać je w mące. Wywar z ryby i warzyw zagotować i trzymając na niewielkim ogniu wkładać stopniowo pulpeciki. Gotować przez około 10-15 minut od wypłynięcia. Przyprawić świeżo mielonym pieprzem

Codzienna kuchnia niecodzienna
PROJEKT ŚNIADANIE: Śniadaniowe oponki w sosie truskawkowym 139

sosie truskawkowym Potrzebujesz: 80g daktyli 30g mielonych migdałów 180g mąki pszennej 20g otrąb 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko szczypta soli 70ml wody olej do smażenia Sos truskawkowy: 1/3 szklanki wody 5 łyżek konfitury truskawkowej Łowicz jogurt naturalny Sposób przygotowania: 1. Do robota kuchennego wrzuć daktyle i mocno rozdrobnij. 2. Dodaj mielone migdały, mąkę, proszek

Kuchnia w Słońcu Skąpana

Proponowane wyszukiwania