Mówi się, że co kraj to obyczaj. Tak samo można powiedzieć, że tak samo jest z piernikami. Otóż włosi też mają swoją wersję piernika. Ciasto to nosi nazwę Pampepato. Jak to we Włoszech wszystko jest proste i łatwe. Tak samo i ten piernik. Szybki i dosyć banalny. Jedyną jego wadą jest, iż musimy odczekać kilka dni, aby nieco zmiękł. Choć może to być dosyć trudne, gdyż u mnie w domu zniknął bardzo szybko. Dodam, iż ciasto Pampepato pochodzi z okolic Bolonii. Polecam! Składniki: 250 g mąki pszennej 150 g cukru...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.