drobiowego mielonego mięsa (najlepiej z indyka) -100 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku -1 jajko -3-4 łyżki bułki tartej -100 g jogurtu naturalnego -1 ząbek czosnku -pół pęczka koperku -4 plastry pomidora -kilka listków sałaty lub garść miksu sałat -2 razowe lub pełnoziarniste bułki -1 łyżka oleju rzepakowego -sól, pieprz, gałka muszkatołowa Przygotowanie Szpinak wcześniej rozmrozić. Mięso mielone
Zielona Kuchniajest: moje lasagne bolognese. Do zrobienia w 1 godzinę. Zapraszam #lubelloveinspiracje #lubella #szybkalasagne Składniki: 15 płatów makaronu do lasagne Lubella 2 małe cebule 1 ząbek czosnku 200 g mięsa mielonego z piersi indyka 400 g pomidorów krojonych z puszki 1 łyżka oleju pół łyżeczki soli, pieprzu, ziół prowansalskich i oregano 50 g żółtego sera Beszamel: 1 łyżka masła(...)płatów). Następnie delikatnie odsączamy płaty makaronu i rozdzielamy płaty lasagne. Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy cebulę z czosnkiem, potem dodajemy mięso mielone i razem smażymy aż mięso zmieni kolor na biały. Dodajemy pomidory z puszki, przyprawy i zioła i razem dusimy przez 10 minut pod przykryciem. Beszamel: rozpuszczamy masło
słodkie i nie tylko historie kulinarneplastry sera scamorza (o grubości ok. 2 cm), 4 płaskie łyżki startego parmezanu, 1 mała sałata rzymska mini oraz: płatki chili świeżo mielone, pieprz czarny świeżo mielony, olej rzepakowy, sól, szczypiorek, listki świeżej mięty, sos majonezowy: ziołowy i curry. Przygotowanie: Przygotowujemy wszystkie warzywa: myjemy, suszymy papierowym ręcznikiem, obieramy tylko cebule i kroimy. Cukinię kroimy po długości
Moniki Smakołykikaszy gryczanej niepalonej 500g mięsa mielonego 1 małe jajko 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 pęczek natki pietruszki po szczypcie: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, przyprawa kebab-gyros 1. Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy. Cebulę, natkę i czosnek drobno siekamy. 2. W misce umieszczamy kaszę, mięso mielone, jajko, cebulę, czosnek, natkę
Szefowa kuchniSkładniki: 500 g mielonego fileta z indyka świeży tymianek 1 sucha bułka pszenna 1 jajko pół szklanki mleka 1 duża cebula puszka mleka kokosowego (400 ml) 2 - 3 ziemniaki opakowanie szpinaku "baby" (250 g) sól, pieprz, czosnek granulowany gałka muszkatołowa Przygotowanie: Suchą bułkę pszenną moczymy w mleku, tak aby zmiękła. Mięso mielone doprawiamy tymiankiem, solą, odciśniętą bułą
Karczma Honoriettymielonych migdałów 1/4 kostki (50 g) zimnego masła + trochę do nasmarowania kokilek 1/3 szklanki (40 g) cukru pudru 4 łyżeczki (25 g) brązowego cukru (opcjonalnie) 1 łyżka (6 g) wiórków kokosowych Dodatkowo: 4 duże gałki dobrych waniiowych lodów cukier puder Przygotowanie: 1) Brzoskwinie umyć, osuszyć, usunąć pestki i pokroić na mniejsze kawałki. 2) Do miski wsypać mąkę, mielone migdały, cukier puder, wiórki kokosowe i dodać pokrojone w kostkę masło. Wszystko rozcierać palcami, aż powstaną grudki ciasta i odstawić na 15 min. do lodówki. 3) Kokilki nasmarować masłem, do każdej nałożyć po równo przygotowanych brzoskwini, każdą porcję posypać 1 łyżeczką brązowego cukru i na koniec kruszonką. 4) Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez
Fitsweet.mepasuje do makaronu. 500g mięsa mielonego 2 papryki czerwone 2 papryki zielone 2 papryki żółte 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 500g przecieru pomidorowego 2 łyżeczki papryki słodkiej, 1 łyżeczka papryki ostrej, sól, pieprz olej 1. Paprykę kroimy w dużą kostkę, cebulę i czosnek drobno siekamy. 2. Na rozgrzanej patelni podsmażamy mięso mielone. Kiedy się zarumieni dodajemy
Szefowa kuchniPULPETY : 250 g wołowego mięsa mielonego łyżeczka lubczyku łyżka posiekanego koperku sól/ pieprz 1/2 szklanki białego ryżu SKŁADNIKI NA BULION : 600 ml wody 3 marchewki różyczki brokuła zielona fasolka świeży koperek przyprawa do rosołu "Dary natury" (mozna użyć też kostki warzywnej czy domowej vegety) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA : Nastawiamy w garnku bulion warzywny. Mięso mielone łączymy z pozostałymi składnikami
Marcepanowa kuchniawyrabiam się z niektórymi sprawami.Ale postaram się jakoś nadrobić zaległości..Na początek kotleciki mielone, dzisiaj robione...tym razem zamiast majeranku dałam tymianek. 50 dkg mięsa mielonego 1 cebula czerstwa bułka 1 jajko 1-2 łyżki majonezu około 0,5 szkl. bulionu lub mleka sól pieprz czarny Cykoria wegeta tymianek Cykroia Bułkę moczyć w mleku lub bulionie przez
Moje domowe kucharzeniewyrabiam się z niektórymi sprawami.Ale postaram się jakoś nadrobić zaległości..Na początek kotleciki mielone, dzisiaj robione...tym razem zamiast majeranku dałam tymianek. 50 dkg mięsa mielonego 1 cebula czerstwa bułka 1 jajko 1-2 łyżki majonezu około 0,5 szkl. bulionu lub mleka sól pieprz czarny Cykoria wegeta tymianek Cykroia Bułkę moczyć w mleku lub bulionie przez
Moje domowe kucharzeniecebula 2 ząbki czosnku 200 g pieczarek 3-4 pomidory 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 szklanki wody lub bulionu drobiowego 1 łyżeczka octu balsamicznego natka pietruszki sól pieprz czarny mielony pieprz ziołowy olej rzepakowy do smażenia Fasolę zalać zimną wodą w proporcji dwa razy większej niż objętość fasoli. Pozostawić do napęcznienia przez parę godzin lub na całą noc. Wodę(...)fasola będzie miękka. W połowie gotowania posolić. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na rumiano razem z rozgniecionym czosnkiem. Ugotowane ziarna fasoli wystudzić i zmielić w maszynce do mielenia mięsa na drobnym sitku razem z uprażoną cebulą. Żeby masa była bardziej gładka można zmielić dwa razy. Do zmielonej fasoli wbić jajka, dodać mąkę ziemniaczaną, pszenną i otręby. Połączyć przyprawiając pieprzem
https:KKuchniaMniamindyka 50 dag mięsa mielonego wołowego Sól i pieprz do smaku 2 łyżki czosnku granulowanego 1 liść laurowy 5 ziel angielskich PRZYGOTOWANIE: Udziec z indyka myję. Wycinam zbędne kości. Mięsa rozkrajam wzdłuż tak by tworzył jeden płat. Solę i pieprzę do smaku. Nacieram również czosnkiem. Na środek mięsa kładę mielone mięso wołowe. Dokładnie zawijam
Gotowanie Patkiorzechową nutą to idealny deser do popołudniowej kawy.Zdecydowanie jedno z moich ulubionych.Polecam Ciasto kruche: 100 g masła 100 g mąki pszennej 25 g mielonych pistacji 25 g mielonych orzechów włoskich 75 g cukru pudru 1 duże lub 2 małe żółtka szczypta soli Orzechy i pistacje mielimy na mączkę.Przesianą mąkę i cukier puder wsypujemy do malaksera,dodajemy resztę
Anielskie wypiekipszennej 100 g mąki jasnej orkiszowej 50 g cukru trzcinowego 1/4 łyżeczki soli 125 g masła jajko masa: 125 g masła 70 g cukru trzcinowego 2 jajka 60 g mielonych migdałów dodatkowo: 8 moreli pół szklanki borówek Mąkę mieszamy z cukrem i solą. Siekamy z masłem i jajkiem, po czym masło rozcieramy palcami towrząc drobną kruszonkę. Ciasto przekładamy(...)użyłam formy o średnicy 30 cm) i schładzamy jeszcze chwilę. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Przygotowujemy masę. Masło ucieramy z cukrem na gładką masę. Stale miksując, dodajemy jajka oraz mielone migdały. Puszysta masę przelewamy na schłodzone ciasto. Z wierzchu układamy umyte i pokrojone morele, oraz borówki. Calość pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Smacznego :) Artykuł Krucha tarta
Mienta blogpyszne potrawy, takie jak np. spaghetti. SKŁADNIKI: 250g makaronu spaghetti, 200g mięsa mielonego wieprzowego, 1 cebula, 1 mała cukinia, ½ strąka papryki czerwonej, ½ strąka papryki żółtej, 3 pomidory, 5 łyżek oliwy, woda, sól, pieprz, oregano, bazylia. PRZYGOTOWANIE: 1. Wszystkie warzywa kroję w małą kostkę. Mięso mielone razem z cebulą przekładam na patelnię. Wlewam oliwę. Smażę na małym
Tradycyjna kuchnia Kasi