Pyszne wegańskie ciasto od Weganona . Moje drobne zmiany: mniej cukru, więcej kakao i dżem cukiniowy zamiast ananasowego/morelowego (akurat taki miałam, może być inny). Smacznego! Składniki: 1/2 szklanki oleju rzepakowego lub słonecznikowego 1/2 szklanki dżemu 1/2 szklanki ciemnego cukru 3 łyżki mielonego siemienia lnianego 6 łyżek wody 2 szklanki startej cukinii (bez nasion) 2 szklanki mąki 2 łyżeczki cynamonu 1 szklanka wiórków kokosowych 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczys... czytaj dalej...
Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).