gramów wołowiny gulaszowej (najlepsza będzie pręga), 500 gramów wieprzowiny (dobrze sprawdzi się łopatka, raczej nie szynka), 500 gramów dobrej kiełbasy (może być różnego rodzaju), dwie garście suszonych grzybów, garść śliwek wędzonych, dwie czubate łyżki papryki czerwonej w proszku, czarny pieprz, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, szklanka czerwonego wina (może być, nie musi), olej. Zrób tak: na dużej patelni na oleju
Kulinarna Polskazadowoli najbardziej wybredne podniebienia:) Składniki 250 g mielonego maku 150 g cukru ( lub według uznania, próbować czy wystarczająco słodki) 2-3 łyżki miodu po 50 g rodzynek,orzechów,moreli,śliwek, skórki, … Czytaj dalej Keks makowy
gotuj ze mnąWrapy z kurczakiem, warzywami i pastą z białej fasoli . Zamiast przygotowywać smarowidło do tortilli, użyłem pasty z białej fasoli z dodatkiem suszonej śliwki (link) . To produkt z bez konserwantów, bez glutenowy i w 100% wykonany z naturalnych składników. Bardzo fajnie komponuje się z kurczakiem
kuron.com.plJest to 100% Pinot Noir, wino niesiarkowane jak zarzeka się producent. W nosie ujmujące dla mnie są aromaty dymne, wędzarnicze, a wręcz przypalonych owoców czerwonych owoców oraz wędzonej śliwki. W ustach ładnie podąża za nosem, jest nieźle zbalansowane z ciekawie zaakcentowanymi taninami. Ma w sobie coś z bożnarodzeniowego kompotu z suszu. Nie będę ukrywać, ja taki styl po prostu lubię
Kate's Kitchenpiniowymi i granatem. Mój keks jest pełen orzechów i ekologicznych suszonych owoców. Użyłam metody „na zimno”. Składniki: po 40 gram: - suszonych ekologicznych niesiarkowanych moreli, - kandyzowanej skórki z pomarańczy - śliwek, - żurawin - miechunki ( dałam ale nie jest konieczna)- orzechów włoskich - laskowych lub nerkowca 50 ml alkoholu np. rumu 200 gram miękkiego masła 200 gram mąki orkiszowej jasnej 50 gram mąki żytniej
AZgotuj!mieszanką keksową HELIO . SKŁADNIKI: 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 5 jaj 1 szklanka mieszanki suszonych owoców posiekanych – u mnie morele, kandyzowana czarna porzeczka, suszone jabłka, suszone śliwki, daktyle 1/2 szklanki orzechów laskowych posiekanych na 2 lub 4 kawałki 1/2 szklanki lekko rozgniecionych w ręku płatków migdałów łyżka skórki pomarańczowej kandyzowanej 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki sody 1/2 szklanki
Zasmakuj Kuchnikuchni naszej Babci czy Mamy. Wybierajcie składniki dobrej jakości żeby wypiek ciast i pierników smakował jak dawniej... Powidła czy konfitury do przełożenia polecam z domowych zapasów, a że śliwek tej jesieni było obficie to mam nadzieję, że Wasze spiżarnie są pełne słoi ze skarbami lata i jesieni. Przepis podaję na jedną klasyczną keksówkę 12x36 cm. Do przełożenia użyłam
Apetyczna babeczkaapel, ale taka forma świętowania jest wystarczająca. A weekend upłynął nam pod hasłem imienin taty. Jak co roku miałam przygotować dla niego ciasto. Jedno było oczywiste – upiekłam drożdżowe ze śliwkami, za to drugie musiało być wyjątkowe. Zazwyczaj staram się, aby upiec coś nowego, coś, co jeszcze nie pojawiało się w mojej kuchni. Szukałam inspiracji dość długo, wreszcie mój wybór padł
W mojej kuchniWigilia Bożego Narodzenia kojarzy mi się przede wszystkim z pierogami. Najczęściej jadamy pierogi z suszonymi śliwkami i te z kapustą i grzybami. W tym roku postanowiłam wypróbować pierogi z kaszą i grzybami. Wyszły pyszne, więc na pewno zagoszczą na wigilijnym stole. Ciasto: 2,5 szkl mąki pszennej 2 łyżki oleju szkl gorącej wody Farsz: 100 g kaszy gryczanej garść suszonych
Smakołyki AsiPoczątek października. Pakuję walizę, koszyk z jedzeniem, karton nalewek, świeżo upieczony chleb, domowe ciasto ze śliwkami i ruszam w drogę. Tradycji niech stanie się zadość. Jesienny długi urlop w moim
Na moim stolefeta i kurczakiem Tarta szpinakowa z kurczakiem i pieczarkami Tarta ze szparagami, porem i pomidorami Tarta z cebulą, boczkiem, pieczarkami i ananasem Tarta półkrucha ze śliwkami Zielona tarta na Irlandzki Dzień Św. Patryka Tarta z kurczakiem, pomidorem, papryką i groszkiem Tarta z fasolką szparagową na boczku Tarta warzywna pod kołderką z mozzarelli
Grunt to przepis!przed świętami, a smaruje ok 3 dni przed więc siłą rzeczy nie jestem w stanie Wam zaprezentować mojego piernika tegorocznego. W tamtym roku smarowałam 3 różnymi dżemami śliwka, truskawka i dynia z imbirem, a w tym roku jeszcze nie wiem. A czy Wy pieczecie piernik na święta staropolski czy jakiś szybki? Składniki: 500 g miodu naturalnego wielokwiatowy
Życie zaczyna się w kuchnimarcepanem i powidłami piernik żydowski rolada makowa – makowiec bezglutenowy szarlotka tort makowy tort makowy z kremem czekoladowym Tort makowy z kremem śliwkowym tort świąteczny – czekoladowo korzenno jabłkowy tort ze śliwek suszonych tort z palonych migdałów tort z suszonych moreli wino do ciasta na świątecznym stole
królestwo garówmąki wymieszaną z zimną wodą. Następnie doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Smażone pierogi z wołowiną na ostro → Gulasz wołowy z suszonymi śliwkami → Chili con carne → Roladki z szynki z suszonymi pomidorami, oliwkami i sosem bazyliowym → Roladki z indyka z kozim serem, szpinakiem i sezamem
Oryginalny smakPierogi Z Boczkiem I Twarogiem Pierogi Zapiekane W Sosie Pomidorowym Pierogi Z Kapustą I Pieczarkami Pieczone W Piekarniku Pierogi Z Wątróbką Pierogi Z Mięsem I Pieczarkami – Pyszne! Pierogi Ze Śliwkami Pierogi Ruskie Artykuł Pierogi po lwowsku pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl
e-PrzepisyKulinarne