sernikami nie przepadam. Wyjątek robię dla SERNIKA WIEDEŃSKIEGO wg przepisu mojej mamy ale też piekę go sporadycznie. Tak się jakoś złożyło, że receptura znaleziona na blogu Kornik w kuchni zapadła mi w pamięci. Niby to trochę sernik ale bardziej brownie, czemu by nie spróbować? Warto było zaryzykować! To jedyne z czterech ciast jakie upiekłam, którego
Dzieje kuchennej Wiewiórybiałek , dodajemy żurawinę i mieszamy masę dokładnie. Ciasto podpiekamy ok 15 min w temp 180 st. Wykładamy masę serową i dekorujemy resztą ciasta w kratkę lub inne dekoracyjne formy Sernik pieczemy przez godzinę w temp 180 st. Po wyjęciu z piekarnika ciasto studzimy w formie
Gotowanie jest łatweCiacho można powiedzieć last minute , bo powstało w trybie ekspresowym, na ostatnią chwilę, jak widać - w świątecznej odsłonie. Jeszcze zdążycie przygotować na święta :) Sernik jest bardzo smaczny, kremowy, o delikatnej nucie pomarańczowej. Zasmakuje wszystkim, zarówno osobom będącym na diecie (odpowiedni dla wegan i osób na diecie bezglutenowej) , jak i tym, co nie muszą się ograniczać :) Składniki (na tortownicę(...)macie blender wysokoobrotowy z funkcją gotowania/ podgrzewania masę zrobicie w mig - wszystkie składniki umieszczamy w naczyniu blendera i wybieramy odpowiedni program. Wyłączamy blender gdy masa będzie gęsta. Gotowe! Wstawić sernik na kilka godzin do lodówki. Źródło/ inspiracja: Przepis na spód podpatrzony u weganon.pl , masa - własna inwencja twórcza
Domowa Cookierenka Agiprzecież na Wielkanoc musi być babka, mazurek, sernik… jeśli dorzucić kolejne pozycje, to robią się ilości nie do przejedzenia. Do paschy więc podeszłam po prostu jako sernika na zimno i sprytnie przygotowałam ją jakiś czas temu do degustacji Na pewno muszą ją powtórzyć, choćby ze względu na niezbyt reprezentacyjne zdjęcie Ogólnie paschę możemy robić z gotowego, zmielonego sera(...)białego lub też z jajek i śmietany oraz mleka, które poddane obróbce termicznej utworzą nam ser. Trochę jak w serniku na zimno. Ja sięgnęłam po przepis z Podlasia i użyłam wiejskiego twarogu, którego nie mieliłam, bo ładnie się dziabał widelcem. Ważne, aby do paschy użyć dobrej jakości twarogu, aby wyrób nie był zbyt kwaśny. Kaloryczność i bogactwo paschy zależą
Mieszam w Garnkuwodnej. Następnie naczynie z rozpuszczoną czekoladą postaw na blacie stołu, dodaj cukier puder i całość zmiksuj na jednolitą masę. Wystudzony sernik oblej polewą i posyp płatkami migdałowymi. Gotowy sernik schłodź w lodówce, pokrój na trójkąty, każdy trójkąt sernika możesz udekorować jedną lub dwoma kawałeczkami mandarynek z puszki
Przepisy i porady kulinarneodwrotnie: tam gdzie była masa serowa układamy ciasto, a pomiędzy paski ciasta wlewamy masę serową. Pieczemy ok. 1 godziny w 180 stopniach. Zostawiamy w uchylonym piekarniku do wystudzenia. Wystudzony sernik polewamy polewą i posypujemy orzechami
słodki bratekwg. przepisu Małgorzaty Caprari z książki "Robimy imieniny ". Bardzo zachęcam do wypróbowania przepisu na świąteczne stoły. Goście będą zachwyceni :) Ciasto na blachę 28x40 Temp. pieczenia 160 C - sernik Temp. pieczenia 160 C - spód Składniki na ciasto: 1 szkl. mąki tortowej 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej 2 jajka 1/2 szkl. cukru 1/2 kostki margaryny ( 125 g ) 1 łyżeczka
Różne smaki w kuchniLubicie serniki ? ja uwielbiam :) lubicie trufle ? ja uwielbiam :) to ciasto jak najbardziej jest dla Was :) blog " Moje wypieki " wszyscy uwielbiający słodkości znamy. Książkę nie każdy ma , ale ja takie szczęście mam i ją posiadam. Zapewne , to nie ostatnie ciasto z tej książki , którym się z Wami podzielę .Przeglądając sobie kartka po kartce natrafiłam na ten serniczek <3 Cudny(...)lekkim wystudzeniu wstawiamy do lodówki na godzinkę . Masa czekoladowa lekko nam zgęstnieje i wtedy dodajemy cukier puder i likier. Ubijamy mikserem aż krem zwiększy swoją objętość . Wylewamy na zimny sernik , wyrównujemy powierzchnię i wkładamy do lodówki na całą noc. Smacznego
Różne smaki w kuchniPyszny sernik z książki Siostry Anstazji z powidłem śliwkowym i u mnie z dodatkiem płatków migdałów do Helio . Sernik pyszny, prosty, wszystko pieczemy razem, musimy tylko ponakładać odpowiednie warstwy na siebie i gotowe :-). Ja przepis zmodyfikowałam pod siebie :-). Polecam na pewno fajna propozycja na Święta :-). Miłego poniedziałku :-). Blaszka 24x34 cm Składniki ciasto: 200 g masła 3 szklanki
kruche babeczkiDrodzy moi dzisiaj mam dla was niezwykle lekki,puszysty i pełen smaku sernik(...)zasadzie podobnie jak poprzednim razem ( przepis tutaj ) przygotowany został na kanapkowym serku śmietankowym typu Filadelfia. Przepis jest banalnie prosty i potrzebujecie nieskomplikowanych składników. Bardzo przyjemny i intensywnie czekoladowy. Sernik pieczony jest w trzech etapach i tak naprawdę jeśli chcemy uzyskać pożądaną konsystencję lekkiej pianki to należy ściśle trzymać się przepisu. Wierzch sernika stanowi gorzka czekolada połączona
vaniliowoczekoladowaPomimo czekolady sernik nie jest przesłodzony - jest delikatny i bardzo kremowy. Bardzo szybko znika ze stołu. Spód (tortownica 24 cm) 150 g mąki pszennej 3 łyżki cukru pudru 100 g masła lub margaryny 3 łyżki zmielonych płatków migdałowych 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko Masa serowa: 4 duże jajka 1 szklanka cukru 1 kg twarogu (z wiaderka(...)puszystą pianę. Dosypujemy cukier. Gdy się rozpuści dodajemy stopniowo twaróg oraz budyń. Na końcu wsypujemy czekoladę. Miksujemy tylko do połączenia składników. Masę przelewamy do tortownicy na wcześniej przygotowany spód. Sernik pieczemy w nagrzanym do 160*C piekarniku przez 60 minut oraz kolejne 30 minut w temperaturze 140*C. Studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Dekoracja: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej
VioletoweKucharzenieMoja Mama w okolicy Bożego Narodzenia oglądała telewizję śniadaniową, gdzie przygotowywany był sernik z białą czekoladą i smażoną konfiturą(...)pomarańczy. Nie mogłam znaleźć tego przepisu w internecie, więc postanowiłam sama odtworzyć takie ciasto. Przyjechałam niedawno do domu na weekend, miałam trochę czasu i poeksperymentowałam... Wyszedł jeden z najlepszych serników, jaki jadłam! Cudownie kremowy i delikatny, lekko słodki, rozpływający się w ustach, idealny. Do tego ciepła, słodka konfitura i voilà! PS W planach mam różne wersje z innymi dodatkami
Słodkie inspiracjetakich nocy pomyślałam o takim właśnie serniku, jaki dziś pokazuję. Odczekał miesiąc, bo kompletnie o nim zapomniałam i przeglądając dziś instagrama natknęłam się na zdjęcie, które od razu wstawiłam. Sernik jest naprawdę bardzo smaczny, tylko mały ;) więc od razu lepiej podwoić porcję. Pięknej, wiosennej niedzieli! Składniki Spód 130 g maślanych lub czekoladowych herbatników 60 g masła, rozpuszczonego Ciasteczka zmielić(...)nagrzanym do 180 st. C przez 30 min. Dodatkowo 75 g posiekanych orzechów włoskich 200 g masy kajmakowej (ok. pół puszki) Orzechy podprażyć na suchej patelni do zrumienienia. Wystudzony sernik posmarować kajmakiem i posypać orzechami. Schłodzić przez 12 h w lodówce. Smacznego! * używam serka "Mój ulubiony
Słodkie inspiracjeSernik na zimno to doskonały deser na osłodę dnia. U mnie wiosna przepiękna, więc sernik na zimno jest idealny na takie dni. Pyszny, kolorowy, rozpływa się w ustach. A co ważne wystarczy tylko zamieszać wszystkie składniki, wstawić do lodówki i po kilku godzinach już można zajadać pyszny serniczek. Składniki: * 250 ml śmietany kremówki * 650 ml twarogu z wiaderka
Zrób to smacznieduża łyżka oleju kokosowego 3 łyżki syropu klonowego 1 pełna łyżka puree z batatów 3 pełne łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 pełne łyżki mąki tortowej Sernik: 300g puree z batatów 350g sera białego chudego 1 banan 3 jajka 3 łyżki cukru pudru 1 budyń śmietankowy Sposób przygotowania: Normal 0 21 false false false PL X-NONE(...)oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Do wyrobionej masy dodajemy płynny, ale schłodzony olej kokosowy. Mieszamy i przelewamy do tortownicy (o śr. 16cm, spód wyłożony papierem do pieczenia). 2. Sernik: Do reszty chłodnego puree z batatów dodajemy zmielony (najlepiej podwójnie) ser biały. Ser można również przecisnąć przez praskę, ale wtedy po upieczeniu będą widoczne jego grudki. Cały czas ucierając
Kuchnia w czekoladzie