łyżki kakao, 2 łyżki oleju rzepakowego, 1 łyżka zimnej wody. Masa jabłkowa: 1 kg startych jabłek, 1 galaretka (u mnie pomarańczowa) 1 łyżka masła. Masa śmietanowa 450 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki żelatyny 1/4 szklanki gorącej wody 1/2 szklanki cukru Polewa czekoladowa 200 g margaryny 1 szklanka cukru 3 łyżki wody 3 łyżki kakao Białka ubić z cukrem
Kasia i jej kobiecy światpożałujecie. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 25 dag dag masła lub margaryny 2 szklanki zimnej wody 2 szklanki mąki pszennej około 8 małych jajek Krem piernikowy: 330 ml śmietanki kremówki 30 % 25 dag serka mascarpone cukier puder do smaku 2 łyżeczki przyprawy do piernika Karmel: 5 łyżek cukru Wykonanie: 1. Ciasto: Wodę i masło lub margarynę przekładamy do garnka i zagotowujemy, następnie
Izabelawkuchnimaki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa 1 budyń śmietankowy 1 szkl mleka 3 łyżki cukru 1 masło lub margaryna Masa z bitej śmietany 500ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru 100g gorzkiej czekolady 250g serka mascarpone Polewa 2 łyżki kakao 1 łyżka margaryny 2 łyżki cukru 2 łyżki mleka Poncz 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 50ml rumu
Słodki Zakątekorzeźwienia w tak upalny dzień. Zachęcam do skuszenia się na ten przepis. Spód 200g orzechowych ciasteczek 10 dag masła Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka 350 ml kremówki Świeża mięta 3-5 łyżek cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny opcjonalnie 2 krople zielonego barwnika w żelu (jednak ja nie używam) Do dekoracji: świeża mięta bita śmietana czekoladki kiwi Ciasteczka
Słodki ZakątekDokładnie i delikatnie wymieszać. Napęczniałą żelatynę roztopić i dodać do masy serowej. Wymieszać i wylać na schłodzony ciasteczkowy spód. Wstawić do lodówki, aby stężało. Udekorować ubitą kremówką i posypać pozostałą częścią jagód. Smacznego
Słodki ZakątekKolejna odsłona kruchych babeczek. Najlepsze z owocami sezonowymi! Gęsta kremówka bez żadnych dodatków. Uwielbiamy!! Składniki na kruche spody (25szt): 2 żółtka 200g masła 1 szklanka cukru pudru 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki gęstej śmietany 18% Składniki na krem: 1 litr śmietanki 3% 3 łyżki cukru pudru Ponadto: poziomki maliny czarne porzeczki borówki amerykańskie mięta Mąkę należy przesiać do miski
Słodki Zakątekmleka 60 g masła 3000 g cukierków krówek mlecznych 2 łyżeczki kakaa 50 g mlecznej czekolady 200 g deserowej czekolady Składniki na masę śmietankową: 500 ml śmietanki kremówki 30% 250g serka mascarpone 2 płaskie łyżki cukru pudru Składniki na karmelizowaną posypkę: 20 g masła 100 g płatków owsianych błyskawicznych 50g wiórek kokosowych Garść mielonych orzechów włoskich 2 łyżki cukru Ciasteczkowy
Słodki Zakątekobrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć do garnka, dodać cukier i cynamon. Zagotować i wsypać galaretkę. Wymieszać i masę z jabłek wyłożyć na biszkopt. Wystudzić. Ubić kremówkę z fix-ami i cukrem. Rozsmarować na jabłkach. Całość posypać startą czekoladą
Magiczne Życie Martyszczypta soli jajko z odrobiną mleka do posmarowania drożdżówek Masa: 300g mrożonych jagód, lub borówek amerykańskich (są świeże do kupienia w Lidlu), obtoczonych w mące ziemniaczanej 350 ml śmietanki kremówki 250 mascarpone 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy w misie i dokładnie wyrabiamy, do momentu aż ciasto stanie się gładkie i elastyczne. Ciasto przykrywamy ścierką i odstawiamy
Lili w kuchnilanguage:EN-US;} Składniki na torcik o śr ok 16cm Blaty ptysiowe: 125ml (½ szklanki) 60g masła Szczypta soli 1 łyżeczka cukru 100g mąki pszennej 3 jajka Krem: 200ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 1 serek homogenizowany waniliowy 1 biała czekolada Brzoskwinie z puszki (5-6 połówek) lub inne owoce (sezonowe) Garść pistacji Sposób przygotowania Ciasto ptysiowe: Mleko, sól, masło
Kuchnia w czekoladzienaprawdę bardzo szybko i tak samo szybko czuję zniknie z barku. Składniki podane na dwie buteleczki 250 ml i jeden mniejszy słoiczek ;-) Składniki: 250 g krówek 220 ml śmietanki kremówki (min 30%) 250 ml wódki Przygotowanie: do naczynia miksującego wkładam krówki - mieszam czas 8-10 s/obr 5-6 dodajemy śmietankę i podgrzewamy - czas 7 min/temp 50 st/obr 3 odstawiamy
Gotowanie z pasjąpokrojone jabłko, tymianek, podlewam winem i smażę na wolnym ogniu około 15 minut aż wątróbką będzie dobrze wysmażona. Pod koniec solę, pieprzę, posypuję majerankiem. Odstawiam do wystudzenia dodaję śmietanę kremówkę i miksuję blenderem. Pastę wstawiam do lodówki do schłodzenia
wesoła kuchniaktórymi możesz posypać boki ciasta, możesz także posypać tort z wierzchu przesianym przez sito gorzkim kakao. Ja użyłam dodatkowo do dekoracji kremu ganache, przygotowanego z czekolady kawowej i śmietany kremówki. A do pokrojenia ciasta bardzo przyda Ci się następujący trik: #beko #ciastojakzobrazka
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskamożna polecić z czystym sumieniem. Składniki: spód 100 g hernatników 1 łyżka kakao 2 łyżki masła masa serowa 1 kg sera na serniki 250 g mascarpone 100 g śmietany kremówki 4 jaja 2 łyżki masła 2 łyżki cukru pudru 100 g czekolady 3 łyżki kakao Przygotowanie: herbatniki kruszymy, mieszamy z roztopionym masłem i kakao okrągłą formę do pieczenia (średnica
Gotowanie z pasjądrobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu 30 g skrobi ziemniaczanej 50 g płatków migdałowych szczypta soli oraz: 350 g schłodzonej śmietanki kremówki 36% 300 g mandarynek (świeżych lub z puszki) Dużą blachę do pieczenia o wymiarach 25 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić na sztywno z dodatkiem
maniapieczenia