ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:492/892)

Budapesttårta - rolada bezowa z mandarynkami 332

drobnego cukru do wypieków 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu 30 g skrobi ziemniaczanej 50 g płatków migdałowych szczypta soli   oraz:   350 g schłodzonej śmietanki kremówki 36% 300 g mandarynek (świeżych lub z puszki)   Dużą blachę do pieczenia o wymiarach 25 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia.   Białka ubić na sztywno z dodatkiem

maniapieczenia
Tarta spaghetti frittata 144

obracać frittaty. Prosta w przygotowaniu tarta, która obłędnie smakuje, jednym słowem - polecam! Składniki: ciasto na tartę wytrawną (na jogurcie, bez masła) - przepis tutaj 200g ugotowanego makaronu spaghetti 250g śmietanki kremówki 30% 100g żółtego sera gouda 2 jajka 1 średnia czerwona cebula 1 łyżeczka rozmarynu 0,5 łyżeczki pieprz kajeńskiego 0,5 łyżeczki soli Ciasto na tartę przygotowujemy wg przepisu, podpiekamy

Gotowanie i blogowanie
CIASTO LION 244

łyżeczka proszku do pieczenia Krem I: 200 g masła, 300 g masy krówkowej Krem II: ½ szkl. posiekanych, podprażonych orzeszków arachidowych, 100 g masy krówkowej Krem III: 250 ml kremówki, 1 śmietan-fix, ½ szkl.  posypki Lion Dodatkowo: herbatniki, polewa czekoladowa, 2 batony lion do ozdoby WYKONANIE Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, następnie żółtka, mąkę

słodki bratek
Tort bezowy z kremem kokosowym i owocami 168

przygotować dzień przed podawaniem tortu. Krem i owoce nakładamy na bezę w dniu jej podania. W cieple, lodówce i z dodatkami beza ulega rozpuszczeniu.   Krem kokosowy: 350ml śmietany kremówki (30-36%) 250g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 4-5 łyżek wiórek kokosowych 3 łyżki mąki kokosowej (opcjonalnie, można użyć więcej wiórek kokosowych) Przed ubijaniem masy najlepiej włożyć miskę

Cooking Monster
Piernikowo- biszkoptowy tort z kremem i ciasteczkami. 179

łyżeczka przyprawy do piernika Ciasteczka: 1 szklanka mąki tortowej 10 dag masła lub margaryny 1/4 szklanki cukru pudru 1 żółtko Krem: 25 dag serka mascarpone 330 ml śmietanki kremówki 30 % cukier puder do smaku 1 łyżka żelatyny spożywczej kilka łyżek gorącej wody ( tak około 3 ) przyprawa do piernika według uznania ( dałam 2 łyżeczki ) Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy cukrowe

Izabelawkuchni
Pulpety w sosie pieczarkowo-porowym z makaronem 233

sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek, czosnek granulowany 1 cebula 1 niewielki por 150 g pieczarek pół szklanki mąki do obtoczenia mięsa 200 g makaronu 100 ml śmietany kremówki 100 ml gęstego jogurtu naturalnego 150 g wody olej do smażenia 2 łyżki posiekanej natki pietruszki   *** Do mielonego mięsa dodajemy białko od jajka (żółtko zostawiamy do zaciągnięcia sosu), bułkę

Blog z Apetytem
,,Gruszkowa chmurka” 328

zgęstniała. Na ciasto wykładamy pokrojone w kostkę gruszki. Tężejącą galaretkę wykładamy na ciasto. Wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Wykładamy na upieczony spód. Składniki masy mascarpone: 250 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru nasionka z 1 laski wanilii 2 łyżki żelatyny Przygotowanie masy serowej: Mocno schłodzoną śmietankę i serek mascarpone ubijamy na sztywno, dodając cukru

Podróż w kulinaria
Sernik z masłem orzechowym 143

masła orzechowego 530 g słodzonego mleka skondensowanego 4 jajka 1/2 szklanki cukru 4 łyżki mąki ziemniaczanej Polewa karmelowa: 100 g cukru 1-2 łyżki wody 100 ml śmietanki kremówki 30% tłuszczu 1 łyżka masła Dekoracja: orzechy ziemne orzechy pekan Przygotowanie: Spód:  Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Krakersy mielimy na pył, dodajemy roztopione masło i mieszamy, tak aby całość nabrała

Smakowity Blog Kulinarny
Piernikowe choinki 110

stopni. Przelać ciasto do formy muffinkowej wyłożonej papilotkami tak do 3/4 wysokości i wstawić do pieca na ok 20 minut do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu wystudzić. Ubić kremówkę z śmietanfixem, cukrem pudrem i barwnikiem. Krem przełożyć do szprycy i udekorować piernikowe babeczki na kształt choinki. Rusty fork http://rustyfork.pl/ Artykuł Piernikowe choinki pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
Sernik z ajerkoniakiem na ciasteczkowym spodzie 184

wiaderku 170 g cukru kryształ 45 g mąki ziemniaczanej / budyń śmietankowy o tej samej wadze  4 jajka 250 ml ajerkoniaku ja użyłam zwykłego  200 ml śmietanki kremówki 30% nie ubitej Dodatkowo: płatki białej czekolady do dekoracji / bądź polewa  Wykonanie: Masło wraz z czekoladą roztapiamy w rondelku nie gotujemy. Ciastka miksujemy blenderem aż do ciasteczkowego proszku, jeżeli mamy

W Moim Magicznym Domu
sernik 161

otarta z jednej cytryny Sól szczypta Masa serowa: 1kg zmielonego twarogu sernikowego 10 jajek 250g masła 300g cukru Łyżeczka pasty waniliowej lub laska wanilii 1 ½ budyń waniliowy 2 łyżki kremówki Wykonanie Cytrynę zalewamy wrzątkiem i ścieramy na tarce skórkę . Mąkę łączymy z cukrem pudrem, szczyptą soli i skórką cytrynową. Następnie dodajemy kawałki zimnego masła ,żółtka i szybko zagniatamy ciasto. Zawijamy

w mojej kuchni
Pischinger 228

pół godziny. Kiedy nieco zmiękkną i dobrze się skleją będzie je łatwiej pokroić. Czekoladę na polewę rozpuszczamy na małym ogniu (można dodać do niej odrobinę mleka lub śmietany kremówki). Dekorujemy wafelki rozpuszczoną czekoladę i cukrowymi cukiereczkami. Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
PRZYJĘCIE URODZINOWE Z PAJĄKAMI DLA CHŁOPCA - INSPORACJA 150

anyżowych żelków) z TEGO przepisu Przepyszne Ciasteczka Orzechowe z Pająkami znane Wam już z TEGO przepisu Muffinki z TEGO przepisu, ale w wersji z kakao i czekoladą, mascarpone, kremówką oraz czekoladową pajęczyną 😋 Maleńkie Pizzerinki (spiderinki) z Pająkami - z salami, mozzarellą i oliwkami 😋 Widok z góry 😀 I na zakończenie zdjęcie tylko dla Czytelników o mocnych nerwach... 🙈 😂 Wnętrze Tortu... z niespodzianką

Słodko-Słony Świat Ilony
Piernikowy sernik 150

masła 1 żółtko Masa serowa: 1/2 kg sera potrójnie zmielonego bądź z wiaderka  70 g cukru pudru 2 jajka 1/2 opakowania budyniu waniliowego 150 g kremówki 30 % Wykonanie: Kruche ciasto: Wszystkie podane składniki na kruche ciasto zagniatamy , owijamy folią i na ok. 1 godzinę wkładamy do zamrażalnika. Spód: W garnku z grubym dnem rozpuszczamy masło, miód i czekoladę

W Moim Magicznym Domu