masą śmietanową i galaretką. Składniki Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 szklanka mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa śmietanowa: 300ml śmietany kremówki 125g serka mascarpone 1-2 łyżki cukru pudru Poza tym: 0,5 kg truskawek 2 galaretki […] Artykuł Ciasto z truskawkami i galaretką pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl
PysiaGotuje.pltylko jeden wykorzystajcie standardową blaszkę na muffinki i większą gąbkę/styropian do układania kwiatków. Składniki na babeczki czekoladowo bananowe Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 200 g śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru barwnik spożywczy (opcjonalnie) Dodatkowo potrzebne będą: gąbka lub styropian do układania kwiatów najlepiej półkula (mi udało się znaleźć tylko sześcian i musiałam ją ciąć) o średnicy
Ciastkozercypiekarnika upuścić na podłogę z wysokości 40 cm (dzięki temu biszkopt nie opadnie). Wystudzić. Po wystudzeniu przekroić na cztery krążki. Krem 600 g mascarpone 750 ml śmietany kremówki 4-6 łyżek (lub więcej jeśli lubicie bardziej słodki ) cukru pudru. Wszystkie składniki miksujecie na gładki stabilny krem. ( nie za długo aby nie był za gęsty) Podzielcie na trzy części
Piekarz-Kucharz-Garkotłuksuchego patyczka) Upieczone wystudzić i wyjąc z formy. Ponownie zrobić ciasto z przepisu jak wyżej i upiec kolejne trzy krążki ciasta. Krem kawowy 800 ml śmietany kremówki 600 g mascarpone 2 łyżeczki pasty waniliowej 5 łyżek kawy rozpuszczalnej ( kawa musi być zmielona na proszek) 5-6 łyżek cukru pudru do smaku Mascarpone, śmietanę, kawę
Piekarz-Kucharz-Garkotłukcytryny ¼ łyżeczki cukru ½ łyżeczki soli 150 ml białego wytrawnego wina 350 g pieczarek młoda cebulka kilka sztuk pomidorów suszonych w oliwie ¾ szklanki bulionu drobiowego ½ szklanki śmietanki kremówki (30%) Wykonanie: Mięso umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym. Owinęłam bawełnianą nicią, żeby nadać mu ładny kształt. Oprószyłam solą i pieprzem. Na patelni rozgrzałam olej z masłem i na gorącym tłuszczu obsmażyłam
Kuchnia u Krysicukru pudru 1 łyżeczka esencji waniliowej szczypta soli 1 jajko roztrzepane nadzienie 150 g orzechów włoskich 150 g orzechów laskowych 150 g brązowego cukru 120 g śmietanki kremówki 3 łyżki rumu 1 łyżeczka cynamonu 1 białko kruszonka 50g masła 90 g mąki pszennej 50 g cukru 1 łyżeczka cynamonu Wykonanie: Ciasto : w wysokim naczyniu mąkę wymieszać z drożdżami
Raj dla Podniebieniakoszyku jabłka. To może wiosenna tarta z jabłkami? Składniki: ciasto: 125g mąki pszennej 75g zimnego masła szczypta soli 2 łyżki zimnej wody nadzienie: 3 jabłka 50g masła 100g śmietanki kremówki 140g kremu karmelowo-czekoladowego (użyłam gotowego firmy Brinkers) Wykonanie: ciasto : do przesianej mąki dodać zimne masło, wodę oraz sól, szybko zagnieść ciasto, schłodzić 10min, następnie wylepić ciastem formę do tarty
Raj dla Podniebieniaimbiru sól i pieprz kolorowy danie 400g filetu z indyka tłuszcz do smażenia 1 puszka pomidorków 2 ząbki czosnku 1 średnia cukinia 150g soczewicy 1 marchewka 4 łyżki śmietany kremówki 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki kolendry w proszku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól i pieprz Wykonanie: Mięso pokroić w kostkę. Do naczynia wlać jogurt, dodać przyprawy i przełożyć pokrojonego indyka
Raj dla PodniebieniaPrzygotowuje się go bardzo szybko, potrzeba tylko czasu na mocne schłodzenie i już możemy uraczyć naszych gości niecodzienną porcją słodkości. Gorąco polecam! Składniki: /inspiracja White Plate/ 450g śmietanki kremówki 100g bezów 3 czubate łyżki cukru pudru 2 jajka 1/2 łyżeczki pasty waniliowej lub ziarenka z 1/2 laski wanilii 100g mrożonych malin 2 opakowania rureczek wafelkowych (użyłam Crispy Rolls Milky
Raj dla PodniebieniaSkładniki: spód: 1 paczka biszkoptów 1 łyzka wiórków kokosowych 4 łyżki likieru kokosowego 1 łyżka mielonych migdałów masa: 700g twarogu półtłustego mielonego 250g serka mascarpone 3 łyżki śmietanki kremówki 1/2 puszki mleka skondensowanego słodzonego 3 jajka 2 żółtka, 1 łyżeczka esencji waniliowej, sok z 1 cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej 7 łyżek likieru kokosowego wierzch: 4 łyżki śmietany
Raj dla Podniebieniasernik 100g orzechów włoskich 100g orzechów laskowych 50g orzeszków nerkowca kilka migdałów mała filiżanka mocno zaparzonej kawy 1kg twarogu półtłustego 150g margaryny Palma w złotym opakowaniu 4 łyżki śmietanki kremówki 5 jajek 3 łyżki kremu z orzeszków ziemnych 5 łyżek kajmaku 1 łyżka budyniu krówkowego otarta skórka z 1 cytryny otarta skórka z 1 pomarańczy 2 łyżki mleka na krem
Raj dla Podniebienianaszym życiu. Składniki: 250g ciasteczek czekoladowych np. Łakotek 5 łyżek mocnej herbaty 1 łyżka miodu 800g tłustego sera twarogowego 250g serka mascarpone 4 łyżki śmietanki kremówki 2 duże banany 1 budyń toffi 5 jajek 300g masy kajmakowej 4-5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka olejku pomarańczowego skórka otarta z 1 pomarańczy 2 łyżeczki cynamonu 1/2 tabliczki białej
Raj dla Podniebieniabanalnie prosty w wykonaniu, delikatności i ostrożności wymaga jedynie wyjęcie go z kokilek. A smak? No przepyszny! Składniki: (na 5 małych kokilek) 200ml mleka 3,2% 200ml śmietanki kremówki 60g brązowego cukru 3 łyżeczki żelatyny 1/2 łyżeczki olejku pomarańczowego 5szt marakui skórka otarta z 1 pomarańczy Wykonanie: żelatynę zalać 2 łyżkami wody i pozostawić do napęcznienia. W rondelku umieścić
Raj dla Podniebieniałyżki sezamu 2 łyżki rumu 6 łyżek mocnej herbaty masa serowa 150g masła 1kg twarogu (0,5kg półtłustego i 0,5kg tłustego) 3 łyżki serka mascarpone 2 łyżki śmietanki kremówki 6 jajek 6-7 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka esencji pomarańczowej 1 łyżeczka esencji waniliowej skórka otarta z cytryny skórka otarta z pomarańczy skórka otarta z limonki 150g rodzynek moczonych
Raj dla Podniebieniasernik. Mój sernik amaretto. I wtedy pomyślałam: „Niech ich zaczaruje!”. Życzę, aby zaczarował i Was! Składniki: 850g twarogu półtłustego 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka śmietany kremówki 4 jajka 3/4 szklanki cukru pudru 1 budyń waniliowy sok z 1/2 cytryny 4-5 łyżek amaretto polewa 2 łyżki masła 1 łyżka mleka 1 łyżeczka cukru pudru
Raj dla Podniebienia