ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:494/892)

Sos serowy z liści kalarepki 215

dzisiaj proponuję pyszny sos.  Można go dodać do mięsa ,ryżu i makaronu . Składniki • liście z 1 lub 2 kalarepek  • 1 łyżka masła  • 2/3 szklanki śmietany kremówki  • 1 szklanka mleka  • 2 trójkąty serka topionego śmietankowy  • sól  • pieprz  • gałka muszkatołowa szczypta Sposób przygotowania przepisu: Sos serowy z liści kalarepki   • liście pokroić w paski

W królestwie smaków Beaty
Polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym 192

wraz z ugotowaniem ryżu. Lubicie takie szybkie przepisy? Składniki : * około 500g polędwiczki wieprzowej  * 2 łyżki oleju kokosowego  * 1 cebula * 300g kurek * sól, pieprz świeżo mielony * 200ml śmietanki kremówki  * łyżeczka mąki pszennej  Przygotowanie : Mięso pokroić w plastry, przyprawić i na łyżce oleju kokosowego przesmażyć polędwiczki. Odstawić, na patelnie dodać łyżkę oleju kokosowego,  pokrojoną w kostkę cebulę

Magiczne Życie Marty
Letni deser z leśnymi owocami wg Aleex 176

szklaneczek lub do dużej salaterki. 4. Porcje deseru wstawić do lodówki do czasu, aż galaretka stężeje. Najlepiej ustawić je tak, aby galaretka zastygła pod pewnym kątem. 5. Mocno schłodzoną kremówkę ubić z 1 cukrem waniliowym i z cukrem pudrem na puszystą masę. 6. Porcje śmietany rozłożyć na galaretkę. 7. Oprószyć lekko kakao. Smacznego

W mojej kuchni
Kokosowy sernik na zimno z marakują 177

zagotowało). 6. Ser miksujemy w malakserze lub ręcznie, dodajemy rozpuszczoną żelatynę, pokrojonego kokosa. Jeśli używamy sera waniliowego, na pewno był on już słodzony, zatem nie potrzebujemy dosładzać. 7. Kremówkę ubijamy osobno i łączymy z masą serową. Sekretem udanej bitej śmietany jest jej dobre schłodzenie. Zawsze trzymajmy ją zatem w lodówce. 8. Tężejącą masę serową wykładamy na spód ciastkowy. Wkładamy

Karczma Honorietty
Porzeczkowy kopiec kreta 165

brzegi i spód zostały nietknięte.  Okruchy z wyciętego ciasta zostawić i pokruszyć w rękach drobniutko. Masa: ½ szklanki porzeczek rozgnieść na mus, resztę zostawić w całości. Dobrze schłodzoną kremówkę, połączyć z serkiem mascarpone, ubić na puszysty krem w trakcie dodając puder i rozgniecione porzeczki, zmiksować dokładnie, pod koniec dodać porzeczki w całości oraz starta czekoladę, wymieszać delikatnie łyżką. Poncz: Składniki

Wanilia i Kardamon
Quiche z zielonymi szparagami 170

pszennej 0,75 kostki (150 g) masła 1 jajko 0,5 łyżeczki soli 1 łyżka wody Nadzienie: 1/2 pęczka cienkich zielonych szparagów 2 jajka 1 szklanka (250 ml) śmietanki kremówki 30% 70 g tartego parmezanu 80 g szynki prosciutto pęczek cebuli dymki 1/5 cebuli 1/2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej pieprz do smaku Przygotowanie: Ciasto

Fitsweet.me
Babeczki z jagodami w kubeczkach 210

babeczki jagodowe:) Składniki; 550 g borówek, 150 g masła, 250 g mąki, 125 g cukru, 1 torebka cukru waniliowego, 3 jajka, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżeczki śmietany kremówki, sól, Wykonanie; Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni. Przygotowujemy foremki żaroodporne albo kubki. Jagody płuczemy.Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym oraz solą. Gdy masa będzie puszysta dodajemy po jednym

Anioły w kuchni
Lato owocowych inspiracji - warsztaty kulinarne 212

kawowe semifreddo. Generalnie semifreddo, czyli lodowy deser jest rewelacyjnym daniem na słodko, przypominającym nieco nasze lody, ale zdecydowanie od nich lżejszym. Przygotowuje się go na bazie ubitych białek i kremówki. Właśnie wczoraj, inspirując się warsztatowym przepisem zrobiłam w domu semifreddo z czarnymi porzeczkami, było boskie 😍. Boska też była włoska beza -w  takiej wersji jadłam ją po raz pierwszy - którą

Kulinarne przygody Gatity
,,Malinowa chmurka’’ 482

Studzimy, dodajemy maliny. Odkładamy do lodówki, aby zgęstniała, Tężejącą galaretkę wykładamy na ciasto. Wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Wykładamy na upieczony spód. Składniki masy mascarpone: 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru nasionka z 1 laski wanilii Przygotowanie masy serowej: Mocno schłodzoną śmietankę i serek mascarpone ubijamy na sztywno, dodając cukru pudru, po czym

Podróż w kulinaria
KOPIEC KRETA 310

spód ciasta. Uzyskamy w ten sposób ,,miseczkę" . Odłożone kawałki ciasta kruszymy.  * Żelatynę namaczamy w ok 3 łyżkach wody, kiedy spęcznieje podgrzewamy, ale nie doprowadzamy do wrzenia. Studzimy * Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukru pudru wg uznania do smaku, dodajemy wiórki czekoladowe,które wcześniej kruszymy, mieszamy. Małymi strużkami wlewamy żelatynę, mieszamy.  * Banany przekrajamy wzdłuż na połowę. Skrapiamy sokiem

Z Majeczką w kuchni
ROLADA BEZOWA Z KREMEM CYTRYNOWYM I TRUSKAWKAMI 179

białka ● 1 łyżeczka Maizeny ● ½ łyżki octu jabłkowego ● sól Składniki na krem: ● 50 g cukru ● 2 cytryny (organiczne) ● 250 g mascarpone ● 300 g truskawek Do dekoracji: ● 150 ml śmietany kremówki 36% ● 15 g cukru (lub cukru pudru) ● listki mięty do dekoracji (opcjonalnie) Przygotowanie : Przygotowanie posypki pralinowej: Zacznij od przygotowania posypki pralinowej, którą możesz przygotować poprzedniego dnia, a nawet wcześniej

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Morelowo malinowa pokusa 160

wody, i jak napęcznieje dodaję część soku malinowego który powstał po przetarciu ich. Rozpuszczam żelatynę w mikrofali albo wkładam kubek do gorącej wody. Wlewam do reszty soku malinowego. Śmietanę kremówkę schłodzoną ubijam na sztywno z pudrem.. Cały czas miksując wlewam sok malinowy. Połowę masy wylewam na warstwę morelową, układam resztę malin.Przykrywam je pozostałą masą malinową. Wstawiam do lodówki

wesoła kuchnia
TORT Z LODAMI I KREMEM Z BIAŁEJ CZEKOLADY 293

żelatynę – miksujemy krótko, tylko do połączenia składników. Wsypujemy prażynki, mieszamy. KREM Z BIAŁEJ CZEKOLADY: Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie zimnej wody, podgrzewamy. Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno dodając pod koniec cukier puder. Dodajemy do roztartego mascarpone, mieszamy, a następnie powoli cieniutki strumieniem wlewamy białą czekoladę oraz żelatynę i miksujemy do połączenia składników ( krótko

Ostra na Słodko
Malinowa chmurka 162

wrzącej wody Galaretki rozpuścić w 4 szklankach wrzącej wody. Wystudzić, wymieszać z malinami. Schłodzić do lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę wylać na zimny spód ciasta. Krem śmietanowy: 500 ml śmietanki kremówki 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru Wszystkie składniki przełożyć do miski. Zmiksować do otrzymania gęstego kremu. Krem wyłożyć na całkiem stężałą galaretkę. Beza z migdałami

kulinarnyswiatdomi
SERNIK GOTOWANY Z MASĄ KARMELOWĄ I SOLONYMI ORZESZKAMI 742

waniliowe 1 szkl cukru 3 jajka 150 g masła  1 opak cukru waniliowego 40 dag herbatników kakaowych masa karmelowa: łyżka masła 100 g cukru 200 ml śmietany kremówki puszka orzeszków ziemnych solonych Wykonanie: *Blachę o wymiarach 24x24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na papier wykładamy warstwę herbatników. *Masło rozpuszczamy. Dodajemy ser, jajka, cukry, .Podgrzewamy ciągle mieszając na gładką masę

Z Majeczką w kuchni