ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:493/892)

Zdrowy, białkowy sernik z sosem wiśniowym 216

idealnie i uzupełnia smaki...   Do tego jest dziecinnie prosty i szybki do zrobienia, zawsze wychodzi :) Składniki na blaszkę 24cm: Masa serowa: - 500 g mascarpone - 200 ml śmietany kremówki 30% - 4 białka - 1/2 szklanki cukru pudru - kilka kropel olejku waniliowego - 1 duża mąki ziemniaczanej - 1 duża łyżka(miarka) odżywki białkowej(opcjonalnie dla zwiększenia ilości

Wypieki Rene
Zupa dyniowa wg przepisu Magdy Gessler 160

Składniki 1,5 kg dyni 200 ml mleka 200 ml bulionu warzywnego 200 ml śmietanki kremówki 4 ząbki czosnku szczypta gałki muszkatołowej 4 garście łuskanych pestek dyni sól morska pieprz biały Sposób Dynię obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać mlekiem i bulionem. Dodać szczyptę soli morskiej i gotować do miękkości. Dodać rozdrobniony czosnek i jeszcze chwilę pogotować

Kuchenne aromaty
Torcik MaKoWY z BeZiKami i MuSem CzeKOLaDowym 177

Składniki: Spód : ● 4 jajka ● cukier ● 1 kubek mąki tortowej ● 1 budyń z białą czekoladą  ● 2 łyżki sypkiego niebieskiego maku Mus czekoladowy : ● 1 kubek śmietany kremówki ● 1 op serka mascarpone ● cukier ● 2 łyżki kakao ● 1 łyżka żelatyny ● 0, 5 kubka ciepłej wody ● 1 op bezików Do nasączenia biszkoptu: 50 ml limocello 2 łyżki żurawiny w formie dżemu  Polewa

Luźna Kuchnia
Piernik staropolski 179

oczyszczonej -50 g posiekanych orzechów włoskich Do przełożenia: -250 g powideł śliwkowych -50 g miodu Dodatkowo: -400 g masy marcepanowej -100 g orzechów włoskich Polewa czekoladowa: -100 ml śmietanki kremówki 30% -100 g czekolady deserowej -100 g czekolady mlecznej -20 g miękkiego masła -30 g miodu Przygotowanie --> Ciasto: --> Masło roztapiamy razem z miodem w rondelku. Dodać przyprawę piernikową, kardamon, kakao

Marta Gotuje
Sernik orzechowy 178

jajek – 200g cukru pudru – 1 i 1/2 płaskiej łyżki mąki ziemniaczanej – 1 płaska łyżka mąki pszennej Dodatkowo : – 80 g gorzkiej czekolady – 80 ml śmietanki kremówki 30% Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej (chociaż jak widać i bez tego jest szansa że się uda ). Wszystkie składniki wrzucić do miski i krótko zmiksować. Do momentu

Relaxtime
Florentynki – ciasta z bakaliami i czekoladą 198

żurawiny – 200 g migdałów w płatkach – 100 g orzechów laskowych – 50 g mąki pszennej – 120 g masła – 120 g cukru – 50 ml śmietany kremówki 30% – 200 g czekolady mlecznej Przygotowanie : W garnuszku rozpuść masło i cukier. Podgrzej aby masło się rozpuściło + 2-3 minuty, cukier zostanie jeszcze grudkowaty, ale to nie szkodzi. Zdejmij

nietylkopasta.pl
Cynamonowiec 335

żółtek 1 opakowanie budyniu waniliowego 3 łyżki mąki pszennej 200 g masła 1 łyżka spirytusu 1 saszetka waniliowej kawy cappuccino (18g) Polewa: 100 g czekolady mlecznej 3 łyżki kremówki Dodatkowo: 1 słoiczek powideł śliwkowych Miękkie masło lub margarynę ucieramy razem z cukrem na puch. Nie przerywając ucierania, dodajemy po 1 jajku. Suche składniki przesiewamy razem, i na przemian z mlekiem

Smaki Na Talerzu
Kula śnieżna z biszkoptu z kremem chantilly, czerwoną porzeczką i granatem (Cupola di pan di spagna con crema chantilly, ribes r 258

cuore! SKŁADNIKI Biszkopt 120 g cukru 75 g m ą ki ziemniaczanej 75 g m ą ki pszennej 5 jaj szczypta soli  Krem chantilly 500 g śmietany kremówki 30% 50 g cukru pudru laska wanilii 100 g czerwonej porzeczki 100 g ziaren granatu **** INGREDIENTI Pan di spagna 120 g di zucchero 75 g di fecola di patate

La grande e la piccola cuoca
Domek z piernika 96

opakowania przyprawy do piernika lub 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 małe żółtka 3 łyżki słodkiej płynnej śmietany kremówki Szablony domku wykonałam z papieru: - przednia i tylna ściana o wymiarach: wysokość ok 15 cm, szerokość 12 cm w połowie, na dole 10 cm, dach 10cm, - boczna x2 o wymiarach

Kurnikowo
Pijana śliwka -ciasto 147

budyniu i odstawić do całkowitego wystudzenia. Masło utrzeć na puszystą masę i ucierając dodawać stopniowo budyń. Krem powinien być gładki. Polewa 100 g czekolady deserowej 100 g śmietany kremówki Śmietanę mocno podgrzać, ale nie gotować, a następnie dodać do niej pokruszoną czekoladę. Wszystko wymieszać aż polewa będzie gładka. Składanie ciasta blat ciasta nasączyć syropem z śliwek w którym się moczyły

O kuchni z uczuciem
CIASTO LEŚNY MECH 195

mnie. Krótko mówiąc   ciasto jest zarówno efektowne, jak i bardzo smaczne, a na dodatek proste w przygotowaniu. Zdecydowałam się na wersję z   krem na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone , natomiast zamiast pestek granatu , użyłam maliny i jagody, które bardziej pasują według mnie do nazwy ciasta Leśny mech. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband

Słodkie zapomnienie
CHURROS 127

Składniki: 1 szklanka wody 125g masła 1 szklanka mąki pszennej szczypta soli 3 średnie jajka olej do smażenia Dodatkowo: cukier puder do oprószenia 150g czekolady 100 ml śmietanki kremówki Do gorącej śmietanki dodajemy połamaną czekoladę, mieszamy aż do jej rozpuszczenia i mamy gotowy sos czekoladowy Wykonanie: wodę zagotowujemy razem z masłem i szczyptą soli, kiedy masło się rozpuści do wrzątku

Słodkie zapomnienie
CZEKOLADOWE CIASTO WALENTYNKOWE 229

180g miękkiego masła 250g mąki pszennej 2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki drobnego cukru 1 łyżeczka ekstrakty waniliowego 3 duże jajka ( osobno żółtka i białka) 150ml mleka lub śmietanki kremówki Wykonanie: Ciasto czerwone:   masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, na jasną i puszystą masę, nie przerywając miksowania dodajemy po jednym żółtku , następnie śmietanę oraz czerwony barwnik następnie

Słodkie zapomnienie
BEZA "PAVLOVA"Z MALINAMI 161

Składniki na krem: 300ml śmietanki kremówki 30/36% skórka otarta z połowy cytryny 1 łyżka cukru pudru 200g   świeżych malin Dodatkowo: 300g świeżych malin na wierzch bezy Wykonanie: Beza:   wszystkie składniki na bezę powinny być w temperaturze pokojowej przygotowujemy 2 blaszki, na których układamy papier do pieczenia( można blaszki wcześniej posmarować masłem i dopiero nałożyć papier, chodzi

Słodkie zapomnienie
TARTALETKI Z OWOCAMI I KREMEM ŚMIETANOWYM 226

laski wanilii 125g miękkiego masła 1 żółtko 50-60g wody Dodatkowo do wypełnienia tartaletek: mix owoców u mnie jagody, maliny i morele 125g serka mascarpone 200g śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru Wykonanie: do miski   lub na stolnicę wykładamy   wszystkie składniki czyli mąkę, cukier, cukier waniliowy i     masło, które najlepiej posiekać teraz nożem, następnie

Słodkie zapomnienie