obracać frittaty. Prosta w przygotowaniu tarta, która obłędnie smakuje, jednym słowem - polecam! Składniki: ciasto na tartę wytrawną (na jogurcie, bez masła) - przepis tutaj 200g ugotowanego makaronu spaghetti 250g śmietanki kremówki 30% 100g żółtego sera gouda 2 jajka 1 średnia czerwona cebula 1 łyżeczka rozmarynu 0,5 łyżeczki pieprz kajeńskiego 0,5 łyżeczki soli Ciasto na tartę przygotowujemy wg przepisu, podpiekamy
Gotowanie i blogowaniełyżeczka proszku do pieczenia Krem I: 200 g masła, 300 g masy krówkowej Krem II: ½ szkl. posiekanych, podprażonych orzeszków arachidowych, 100 g masy krówkowej Krem III: 250 ml kremówki, 1 śmietan-fix, ½ szkl. posypki Lion Dodatkowo: herbatniki, polewa czekoladowa, 2 batony lion do ozdoby WYKONANIE Biszkopt: Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, następnie żółtka, mąkę
słodki bratekprzygotować dzień przed podawaniem tortu. Krem i owoce nakładamy na bezę w dniu jej podania. W cieple, lodówce i z dodatkami beza ulega rozpuszczeniu. Krem kokosowy: 350ml śmietany kremówki (30-36%) 250g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 4-5 łyżek wiórek kokosowych 3 łyżki mąki kokosowej (opcjonalnie, można użyć więcej wiórek kokosowych) Przed ubijaniem masy najlepiej włożyć miskę
Cooking Monsterłyżeczka przyprawy do piernika Ciasteczka: 1 szklanka mąki tortowej 10 dag masła lub margaryny 1/4 szklanki cukru pudru 1 żółtko Krem: 25 dag serka mascarpone 330 ml śmietanki kremówki 30 % cukier puder do smaku 1 łyżka żelatyny spożywczej kilka łyżek gorącej wody ( tak około 3 ) przyprawa do piernika według uznania ( dałam 2 łyżeczki ) Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy cukrowe
Izabelawkuchnisól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek, czosnek granulowany 1 cebula 1 niewielki por 150 g pieczarek pół szklanki mąki do obtoczenia mięsa 200 g makaronu 100 ml śmietany kremówki 100 ml gęstego jogurtu naturalnego 150 g wody olej do smażenia 2 łyżki posiekanej natki pietruszki *** Do mielonego mięsa dodajemy białko od jajka (żółtko zostawiamy do zaciągnięcia sosu), bułkę
Blog z Apetytemzgęstniała. Na ciasto wykładamy pokrojone w kostkę gruszki. Tężejącą galaretkę wykładamy na ciasto. Wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Wykładamy na upieczony spód. Składniki masy mascarpone: 250 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru nasionka z 1 laski wanilii 2 łyżki żelatyny Przygotowanie masy serowej: Mocno schłodzoną śmietankę i serek mascarpone ubijamy na sztywno, dodając cukru
Podróż w kulinariamasła orzechowego 530 g słodzonego mleka skondensowanego 4 jajka 1/2 szklanki cukru 4 łyżki mąki ziemniaczanej Polewa karmelowa: 100 g cukru 1-2 łyżki wody 100 ml śmietanki kremówki 30% tłuszczu 1 łyżka masła Dekoracja: orzechy ziemne orzechy pekan Przygotowanie: Spód: Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Krakersy mielimy na pył, dodajemy roztopione masło i mieszamy, tak aby całość nabrała
Smakowity Blog Kulinarnystopni. Przelać ciasto do formy muffinkowej wyłożonej papilotkami tak do 3/4 wysokości i wstawić do pieca na ok 20 minut do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu wystudzić. Ubić kremówkę z śmietanfixem, cukrem pudrem i barwnikiem. Krem przełożyć do szprycy i udekorować piernikowe babeczki na kształt choinki. Rusty fork http://rustyfork.pl/ Artykuł Piernikowe choinki pochodzi z serwisu Rusty fork
Rusty Forkwiaderku 170 g cukru kryształ 45 g mąki ziemniaczanej / budyń śmietankowy o tej samej wadze 4 jajka 250 ml ajerkoniaku ja użyłam zwykłego 200 ml śmietanki kremówki 30% nie ubitej Dodatkowo: płatki białej czekolady do dekoracji / bądź polewa Wykonanie: Masło wraz z czekoladą roztapiamy w rondelku nie gotujemy. Ciastka miksujemy blenderem aż do ciasteczkowego proszku, jeżeli mamy
W Moim Magicznym Domuotarta z jednej cytryny Sól szczypta Masa serowa: 1kg zmielonego twarogu sernikowego 10 jajek 250g masła 300g cukru Łyżeczka pasty waniliowej lub laska wanilii 1 ½ budyń waniliowy 2 łyżki kremówki Wykonanie Cytrynę zalewamy wrzątkiem i ścieramy na tarce skórkę . Mąkę łączymy z cukrem pudrem, szczyptą soli i skórką cytrynową. Następnie dodajemy kawałki zimnego masła ,żółtka i szybko zagniatamy ciasto. Zawijamy
w mojej kuchnipół godziny. Kiedy nieco zmiękkną i dobrze się skleją będzie je łatwiej pokroić. Czekoladę na polewę rozpuszczamy na małym ogniu (można dodać do niej odrobinę mleka lub śmietany kremówki). Dekorujemy wafelki rozpuszczoną czekoladę i cukrowymi cukiereczkami. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercyanyżowych żelków) z TEGO przepisu Przepyszne Ciasteczka Orzechowe z Pająkami znane Wam już z TEGO przepisu Muffinki z TEGO przepisu, ale w wersji z kakao i czekoladą, mascarpone, kremówką oraz czekoladową pajęczyną 😋 Maleńkie Pizzerinki (spiderinki) z Pająkami - z salami, mozzarellą i oliwkami 😋 Widok z góry 😀 I na zakończenie zdjęcie tylko dla Czytelników o mocnych nerwach... 🙈 😂 Wnętrze Tortu... z niespodzianką
Słodko-Słony Świat Ilonymasła 1 żółtko Masa serowa: 1/2 kg sera potrójnie zmielonego bądź z wiaderka 70 g cukru pudru 2 jajka 1/2 opakowania budyniu waniliowego 150 g kremówki 30 % Wykonanie: Kruche ciasto: Wszystkie podane składniki na kruche ciasto zagniatamy , owijamy folią i na ok. 1 godzinę wkładamy do zamrażalnika. Spód: W garnku z grubym dnem rozpuszczamy masło, miód i czekoladę
W Moim Magicznym Domuidealnie i uzupełnia smaki... Do tego jest dziecinnie prosty i szybki do zrobienia, zawsze wychodzi :) Składniki na blaszkę 24cm: Masa serowa: - 500 g mascarpone - 200 ml śmietany kremówki 30% - 4 białka - 1/2 szklanki cukru pudru - kilka kropel olejku waniliowego - 1 duża mąki ziemniaczanej - 1 duża łyżka(miarka) odżywki białkowej(opcjonalnie dla zwiększenia ilości
Wypieki Rene