ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:493/892)

Makaron z kurczakiem, szpinakiem i pomidorkami 167

szpinaku baby ząbek czosnku ulubione przyprawy do kurczaka (u mnie papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany, curry, mielone ziele angielskie, majeranek, sól pieprz) łyżka oleju/oliwy 2-3 łyżki śmietany kremówki 30% garść tartego sera (może być parmezan lub inny podobny) pieprz sól Do podania: tarty parmezan (lub inny podobny twardy ser) świeża bazylia Gotujemy makaron al dente w osolonej wodzie

PatiGotuje
Delicja brzoskwiniowa 221

przygotowania 30 min Czas przygotowania 30 min Czas przygotowania 30 min Składniki Spód 260 g ciastek zbożowych 50 g masła Pianka brzoskwiniowa 400 g dojrzałych brzoskwiń * 500 ml śmietany kremówki 100 g cukru pudru ** 1,5 łyżeczki żelatyny Mus brzoskwiniowy 600 - 650 g dojrzałych brzoskwiń * 1 galaretka brzoskwiniowa Przygotowanie Spód Formę o wymiarach 26x18 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciastka

Wędrówki po kuchni
Krem z porów i ciecierzycy 178

jednak byłam tym faktem nieco zaskoczona;) Bardzo ciekawe połączenie. Jak dla mnie do powtórki. 2-3 pory 1 duża cebula 2 puszki ciecierzycy 1 ząbek czosnku 100 g kremówki 1,5 l bulionu warzywnego 1-2 łyżki oleju sól, pieprz Oczyszczone pory kroimy w średniej grubości talarki (tylko białe części). Cebulę kroimy w większą kostkę. W rondelku lub na patelni

Smaki Na Talerzu
TARTA Z RUKOLĄ, KOZIM SERKIEM I ORZESZKAMI PINIOWYMI 170

masła ● 1 jajko   ● Szczypta soli Składniki nadzienia: ● 2 garści rukoli ● 3 jajka ● 100 g twarożku koziego ● 40 g startego parmezanu (lub grana padano)   ● 200 ml śmietany kremówki 30% ● 1/2 pęczka szczypiorku ● kilka gałązek świeżego tymianku ● 30 g orzeszków piniowych ● sól, pieprz ● pieprz kajeński (opcjonalnie)   Przygotuj ciasto : w dużej misce wymieszaj mąkę i sól. Dodaj miękkie

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Lody sernikowe z malinami – mój ulubiony przepis 171

żeby dać się formować – nie mogą być twarde jak kamień. LODY SERNIKOWE – pełna keksówka wielkości 25/11cm – 1,2l pojemności 300g serka ‘Mój Ulubiony’ 350g mleka skondensowanego słodzonego 500g śmietany kremówki, koniecznie 36% tłuszczu 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego albo 2-3 krople aromatu waniliowego 2 łyżeczki skórki startej z cytryny 6-7 ciastek owsianych albo krakersów FRUŻELINA MALINOWA 200g malin

Karo in the Kitchen
Urodzinowy tort owocowy 729

cztery części.   Biszkopt bardzo wam urośnie, możecie zabezpieczyć boki tortownicy papierem do pieczenia podnosząc je wyżej, aby biszkopt nie wypłynął podczas pieczenia. Krem waniliowy 450 ml śmietany kremówki 200 g mascarpone 1 łyżeczka pasty waniliowej  2-3 łyżki cukru pudru( jeśli lubicie słodsze dodajcie więcej cukru) 300 g świeżych malin. Do misy miksera włóżcie mascarpone, schłodzoną śmietanę, cukier

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort malinowo truskawkowy 174

przestygła, ale nie stężała. Jeśli stężeje, delikatnie podgrzać. 1/4 pure malinowe odłożyć do masy maślanej Krem malinowy  Pure malinowe  200 g mascarpone  500 g śmietany kremówki schłodzonej 2-3 łyżki cukru pudru - opcjonalnie jeśli chcecie bardziej słodki krem 200 g truskawek pokrojonych w większe kawałki Śmietanę z mascarpone i cukrem pudrem umieścić w misie miksera i ubić

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
krem krówkowy 500

glut karmelowy - ja tak miałam ;) ale spokojnie powoli wszystko razem ładnie się wymieszało. Trochę cierpliwości i krówka cudna wychodzi. Składniki: 100 g cukru 40 g masła 200 g śmietany kremówki lub 30 % Przygotowanie: w garnku na wolnym ogniu rozpuścić cukier - do złotego koloru, uważając żeby się nie przypalił  ciągle mieszając dodać masło i śmietanę podgrzewać na wolnym ogniu

Gotowanie z pasją
herbatniczki petit 130

dorosłych nie ma takiego dobrego nacisku :) Są przepyszne wręcz idealne.  Składniki: 100 g masła 250 g mąki  50 g cukru pudru szczypta soli  100 ml śmietanki kremówki  Przygotowanie: wszystkie składniki włożyć do miksera i wyrobić na gładkie ciasto (Thermomix 2-3 min/ obr. 4-5) ciasto owinąć folią i włożyć do lodówki

Gotowanie z pasją
czekoladowy sernik z wiśniami 133

przez ok 15-20 min  masa serowa czekoladę połamać na kostki i rozpuścić w kuchence mikrofalowej (ok 40 s) - odstawić do ostygnięcia do sera dodać śmietanę kremówkę i dokładnie ubić kontynuując ubijanie dodać cukier i mąkę ziemniaczaną  następnie dodać jaja - nadal ubijając do tak przygotowanej masy dodać ostudzoną czekoladę i kakao i wymieszać masę serową wyłożyć na upieczone

Gotowanie z pasją
rolada bezowa z owocami 173

usunąć papier, na którym beza się piekła i pozostawić do ostygnięcia żelatynę zalać odrobiną wody i dokładnie wymieszać sok podgrzać i rozpuścić w nim żelatynę - pozostawić do przestudzenia zimną kremówkę ubić na sztywno, na końcu dodać rozpuszczoną w soku żelatynę masę śmietanową rozsmarować na bezie  posypać owocami  ciasto zrolować i odstawić na min godzinę do lodówki Smacznego

Gotowanie z pasją
Tarta z wiśniami 207

świeżych wiśni 0,5 szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki cukru waniliowego 3/4 szklanki wody Składniki na krem śmietankowy: 250 g mascarpone 330 ml śmietany kremówki + gorzka czekolada i wiśnie do dekoracji W misce mieszamy razem wszystkie suche składniki na spód, dodajemy jajko i miękkie masło. Zagniatamy rękami do uzyskania jednolitej masy. Wyrobione ciasto owijamy folią spożywczą

Ciastkozercy
domowe kremowe pierożki a la tortellini 171

miseczki przekładamy ricottę, dodajemy startą na grubych oczkach mozzarellę oraz parmezan. Mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. składniki na sos 3 plasterki dobrej jakości bekonu 4 łyżki śmietany kremówki 2 łyżki posiekanego koperku 1 płaska łyżka mąki pieprz wykonanie: Bekon kroimy w kosteczkę, podsmażamy na patelni. Śmietanę dokładnie mieszamy z mąką. Dodajemy do bekony dokładnie mieszamy. Dodajemy koperek, doprawiamy

Domowy Smak Jedzenia
Biskwity 233

zrobić to od razu, póki ciastka są gorące, wówczas nie pękną nam przy składaniu). Gdy wszystkie ciasteczka nieco nam już przestygną rozpoczynamy przygotowanie kremu. Ubijamy w tym celu kremówkę wraz z cukrem pudrem oraz serkiem mascarpone aż do zgęstnienia. Gotowy krem przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy biszkoptowe omleciki. Do kremu wciskamy ulubione owoce, całość posypujemy cukrem pudrem

Smaki Na Talerzu
Letnie mini serniczki na zimno 170

delikatnie ugnieść. 2) Do misy miksera dodać serek mascarpone, cukier puder oraz cukier waniliowy i miksować przez 2-3 min. 3) Cały czas mieszając dodać jogurt naturalny. 4) Śmietankę kremówkę ubić na sztywno i dodać, miksując na małych obrotach. 5) Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Kiedy lekko przestygnie, dodać 3 łyżki masy serowej i dokładnie wymieszać. 6) Nie przestając miksować

Fitsweet.me