ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:495/892)

Lody bananowe z czekoladą bez maszynki 136

chemii. Przed podaniem lodów najlepiej je wyciągnąć wcześniej z zamrażalnika, aby łatwiej można było je porcjować. Polecam również lody bananowe, które znajdziecie w zakładce DESERY Składniki 400 g śmietany kremówki 36% 2 banany cukier puder do smaku 50 g czekolady deserowej Śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Banany obrać i ugnieść widelcem, dodać do śmietany i zmiksować. Czekoladę rozpuścić

O kuchni z uczuciem
Marynarski kociołek 128

lepszego smaku. Spróbujcie!     Do przygotowania potrzebujemy: 500 g nieobranych krewetek (same krewetki wykorzystamy później) 2 ząbki czosnku 50 g masła 800 ml bulionu rybnego 200 ml śmietany kremówki (zrezygnowałam) 375 g łososia 6 szalotek (całych lub w połówkach) opakowanie mały krewetek (ok 200 g) 6 małych ziemniaków 200 g wędzonego łososia pęczek koperki młoda cebulka ze szczypiorem Przygotowania

Szybko Tanio Smacznie
Jadą goście, jadą... czyli szybkie tartaletki z ciasta francuskiego z owocami 247

minuty, żeby ciasto dopiekło się w środku. Gorące wyjęłam na kratkę, żeby wystygły. Śmietankę ubiłam na puch, dodając pod koniec cukier puder i miąższ z laski wanilii.   Ubitą kremówką za pomocą szprycy udekorowałam moje tartaletki. Dodatkowo na każdej rozłożyłam po łyżeczce konfitury malinowej. Teraz już mogłam poczęstować moich gości I tak zostały zjedzone do ostatniego okruszka. Smakowały wszystkim

Kuchnia u Krysi
Lody kawowe z chałwą 135

lodów - idealnie puszyste i kremowe. Przepis z Moich Wypieków . Polecam! Lody kawowe z chałwą Składniki na około 1 litr: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego pół szklanki mleka 300ml śmietany kremówki 1 łyżka likieru kawowego (dodałam likieru adwokatowego) pół łyżeczki cynamonu 3 płaskie łyżki kawy rozpuszczalnej rozpuszczone w 1 szklance mleka 100g chałwy (smak dowolny) Wykonanie: Wszystkie składniki oprócz chałwy miksujemy

Smak mojej kuchni
Truskawkowe lody na patyku (bez maszynki) 179

truskawkowe Koktajl truskawkowo-jogurtowy Koktajl truskawka-melon-jogurt Koktajl truskawki-ananas Lemoniada truskawkowa Truskawkowe lody na patyku (bez maszynki) Czas przygotowania: 20 minut + czas mrożenia Składniki: 250 ml kremówki 36% 110 ml mleka skondensowanego słodzonego ok. 200 g truskawek + truskawki do ozdoby   Wykonanie: Mleko i śmietana powinny być dobrze schłodzone. Truskawki myjemy, oczyszczamy z szypułek i blendujemy

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto z cytrynowym kremem i truskawkami 197

ciasta. Ciasto z cytrynowym kremem Składniki: okrągła foremka o średnicy 22 cm lub regulowana obręcz 1 placek biszkoptowy, tutaj przepis 10-12 + 20 truskawek Krem cytrynowy ¾ l śmietanki kremówki, 36% 150 g cukru skórka i sok z 2 cytryn Upiecz biszkopt według przepisu, który znajdziesz klikając w link. Ostudzony biszkopt przekrój na 3 placki. Jeden placek umieść na talerzu

codojedzenia
Mini Pavlova 283

natychmiast zmniejszamy temperaturę w piekarniku do 100 C. Suszymy/ Pieczemy bezę ok. 60 minut. Po tym czasie otwieramy drzwiczki piekarnika i pozostawiamy bezy w piekarniku, aż ostygną. Śmietankę kremówkę ubijamy bez cukru na sztywno, można też ubijać z dodatkiem cukru pudru. Wkładamy do środka każdej mini bezy. Dekorujemy świeżymi owocami i listkami mięty. Smacznego 🙂 . The post Mini Pavlova appeared first

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik cytrynowo – limonkowy 178

serowy przepis. Cieszcie swoje podniebienia! Składniki spód 200 g herbatników 2 łyzki oleju słonecznikowego masa serowa 1 kg twarogu półtłustego dwukrotnie zmielonego 250 g serka ricotta 100 g śmietanki kremówki 5 jajek 1 i 1/2 szkl cukru pudru sok i skórka otarta z 1 dużej cytryny sok z 2 limonek i skórka z 1/2 limonki kropla olejku pomarańczowego kropla olejku

Raj dla Podniebienia
Truskawkowy sernik na zimno 174

części. Jedną część truskawek zblenderować z cukrem pudrem. Dodać ser i zmiksować blenderem do otrzymania gładkiej masy.  Zimne galaretki dodawać powoli do masy, jednocześnie miksując. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, przełożyć do masy truskawkowej   i delikatnie wmieszać.  Schłodzić. Gdy zacznie tężeć wymieszać z pozostałymi truskawkami. Tak przygotowaną masę wylać na biszkopty, wstawić do lodówki do stężenia

kulinarnyswiatdomi
Drip cake (tort czekoladowo-śmietanowo-malinowy) 538

śmietankowy. Czy trzeba więcej zachwalać? Składniki: Biszkopt (2x) (tortownica 20-22 cm): 3 jajka 1/2 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanka cukru 1/4 szklanki kakao Masa śmietanowa: 300 ml śmietany kremówki 30-36% 1 śmietan-fix 2-3 łyżki cukru 1 cukier wanilinowy 250 g serka mascarpone 250 g malin/borówek/jerzyn Masa maślana: 125 g masła 1 1/2 szklanki cukru

Malinowo w kuchni
Drip cake (tort czekoladowo-śmietanowo-malinowy) 538

śmietankowy. Czy trzeba więcej zachwalać? Składniki: Biszkopt (2x) (tortownica 20-22 cm): 3 jajka 1/2 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanka cukru 1/4 szklanki kakao Masa śmietanowa: 300 ml śmietany kremówki 30-36% 1 śmietan-fix 2-3 łyżki cukru 1 cukier wanilinowy 250 g serka mascarpone 250 g malin/borówek/jerzyn Masa maślana: 125 g masła 1 1/2 szklanki cukru

Malinowo w kuchni
W truskawkowym koszyczku. 196

blaszkę, wyrównajcie i do nagrzanego piekarnika-180 stopni C z termoobiegiem 160.  Pieczcie około 15 minut, sprawdźcie patyczkiem czy jest gotowe.  Krem do przełożenia 300 ml śmietany kremówki  2-3 łyżki cukru pudru 300 g truskawek Schłodzoną śmietanę ubijcie z cukrem pudrem na puszysty krem- nie ubijajcie za długo, bo zrobi się masło Krem na bezie szwajcarskiej

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Ciasto z musem z białej czekolady i truskawkami 192

kawałki czekoladę i odstawić na chwilę, następnie wymieszać do powstania gładkiej masy. Dodać żelatynę i wymieszać do jej dokładnego rozprowadzenia (ja zmiksowałam). Odstawić do wystudzenia i lekkiego stężenia. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno.  Dodawać stopniowo do masy czekoladowej, delikatnie wmieszać. Mus wylać na biszkopt, równomiernie rozprowadzić, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Warstwa truskawkowa: 700 g truskawek

kulinarnyswiatdomi
Tarta fistaszkowa ze śmietaną karmelową 143

zimnego masła, 100 g cukru, 3 żółtka, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, krem: 100 g cukru, 40 g miękkiego masła, 60 g śmietany 30%, 500 ml śmietany kremówki 30 % Wszystkie składniki ciasta włożyć do blendera i krótko zmiksować. Wyjąć, zlepić formując spłaszczoną kostkę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na pół godziny. Formę do tarty (około

królestwo garów
Tarta z owocami i bitą śmietaną 200

boki, nakłuć ciasto widelcem, piec w temp. 180 *C do zarumienienia Ciasto wystudzić, wylać ubitą śmietanę, ułożyć owoce i zalać tężejącą galaretką. Do dekoracji ciasta użyłam: 2 galaretki śmietanę kremówkę ok. 300 ml owoce; truskawki i borówki Przygotowanie: Śmietanę ubijać, wlewać do niej strużką wystudzoną, tężejącą galaretkę( rozpuszczoną w szklance wrzącej wody) Wyłożyć na ciasto, ułożyć owoce i polać drugą

Proste Potrawy