ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:496/892)

Imbirowo-kardamonowe ciasto z gruszką 116

cukrem trzcinowym. Następnie zmniejszyć ogień, i gotować, aż cukier całkowicie się rozpuści, a masa będzie miała bursztynowy kolor (nie wolno mieszać, jedynie potrząsać naczyniem). Ściągnąć z palnika, dodać kremówkę i wymieszać. 8) Gotowe, wystudzone ciasto polać sosem karmelowym, najlepiej zaraz przed podaniem (zamiast sosu można również oprószyć cukrem pudrem). Artykuł Imbirowo-kardamonowe ciasto z gruszką pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Szarlotka w słoiku – Deser jabłkowy bez pieczenia 129

duże jabłka (świetnie sprawdza się odmiana Jonagold) 2 łyżki cukru trzcinowego nierafinowanego Dry Demerara DIAMANT 1 łyżka masła 1 łyżeczka cynamonu Krem: 0,5 szklanki (125 ml) śmietanki kremówki 30% 1/2 opakowania (125 g) serka mascarpone szczypta cynamonu Dodatkowo: 2 łyżki płatków migdałów Przygotowanie: 1) Płatki migdałów delikatnie podprażyć na suchej patelni. 2) Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić

Fitsweet.me
Kulki a’la Rafaello 260

mleka migdały Wafelki kokosowe rozdrabniamy w malakserze. Łączymy je w misce razem z wiórkami kokosowymi. W małym rondelku, na niewielkim ogniu, roztapiamy masło. Gdy częściowo się roztopi dodajemy kremówkę. Podgrzewamy całość, aż do całkowitego roztopienia się masła (nie gotujemy). Zdejmujemy z palnika i dodajemy połamaną na kawałki czekoladę. Mieszamy, aż do rozpuszczenia się czekolady. Odkładamy do przestudzenia. Do zimnej masy

Smaki Na Talerzu
Seromak/Seromakowiec/Sernik z makiem (z gotową masą makową) 138

Ciasto wstawić do piekarnika i piec przez około 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Seromak ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, a następnie schłodzić w lodówce. Przygotować polewę. Kremówkę należy podgrzać, zdjąć z palnika i do garnuszka dodać posiekaną czekoladę. Po odczekaniu 2-3 minut całość dokładnie wymieszać, a następnie odstawić aż polewa lekko zgęstnieję. (Dodatkowo wmieszałam wiórki kokosowe.) Gotową

Di gotuje
Własnoręcznie zrobione apetyczne prezenty na Święta 211

korzenno-słodki. Nie musi leżakować – nadaje się do picia już na drugi dzień. Nasza porcja znikła w ciągu doby. Do jego wykonania potrzebujemy: 0,5 l śmietany kremówki, 250 ml wódki, 0,5 szklanki cukru pudru, 1 tabliczkę gorzkiej czekolady (100 g), 1 łyżkę przyprawy do piernika, 1 laskę cynamonu. Do garnka wlewamy ok. 100 ml śmietany i dodajemy

Poezja smaku
DOMOWA GORĄCA CZEKOLADA 133

domowa o wiele lepsza i mniej słodka. Pachnąca świątecznym klimatem, dzięki cynamonowi i goździkom <3  Prosta w przygotowaniu z prostych składników.  ~~PRZEPIS~~ mleko 0.5 l. śmietana kremówka 30 % 1/2 szkl.  czekolada mleczna 100 g.  kakao prawdziwe 1 łyżka goździki 2-3 szt.  cynamon 1/2 łyżeczki bita śmietana do dekoracji Mleko przelewamy do garnuszka ( należy

Kuchnia Paulettes
Tort piernikowy 161

Źródło Biszkopt: 5 jajek 1/2 szklanki cukru 200 g mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki przyprawy do piernika szczypta soli Krem śmietankowy 500 ml śmietanki kremówki 30% 300 g mascarpone 4 łyżki cukru pudru + pierniki (domowe lub kupne) dżem porzeczkowy likier kokosowy lub pienrikowy gorzka czekolada do oprószenia wierzchu Do miski przesiej mąkę wraz z przyprawą do pieczenia

365 dni dookoła kuchni
Tort z dżemem i mango 156

mocno truskawkowy.  biszkopt: 6 jajek wielkość M 1/2 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej krem: 1 mango duże 3 łyżeczki żelatyny 500 ml śmietany kremówki 30 % 250 g serka mascaropne nasączenie: 1/2 szklanki wody przegotowanej 1 cytryna 1/3 szklanki wina białego 1 słoiczek dżem truskawkowy Łowicz galaretka truskawkowa: 120 g  extra konfitury

wesoła kuchnia
KAWA BRAZYLIJSKA 95

czekolady, śmietanki, mleka i cukru trzcinowego. Doskonale rozgrzewa w chłodne zimowe dni.  SKŁADNIKI 3 kostki gorzkiej czekolady, 1 płaska łyżeczka cukru trzcinowego, 30 ml mleka, 30 ml śmietany kremówki, 100 ml zaparzonej kawy WYKONANIE Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy cukier, 30 ml wrzątku i podgrzewamy aż masa zgęstnieje. Następnie dodajemy mleko, śmietankę i kawę, mieszamy

słodki bratek
Sernik Snickers 569

słodki. Nam bardzo smakował. Polecam! Składniki na spód: 150 g herbatników 65 g masła 1 łyżka cukru pudru Masa serowa: 850 g twarogu, zmielonego minimum trzykrotnie 160 ml kremówki 4 jajka 240 g masy kajmakowej 2/3 szklanki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 120 g solonych orzeszków ziemnych 120 g gorzkiej czekolady 1 budyń smietankowy lub waniliowy bez cukru + pozostała

Domowa cukiernia Ewy
Eklerki z bitą śmietaną i konfiturą truskawkową 170

grudniowy dzień!  Składniki: Ciasto parzone: 1/3 kostki masła 1 szklanka wody 1 szklanka mąki pszennej Szczypta soli Szczypta proszku do pieczenia 4 jajka Krem: 500 ml śmietany kremówki 4 łyżki cukru pudru 1 słoiczek konfitury truskawkowej Łowicz Puder do oprószenia Jak wykonać eklerki ?  Wodę wlewamy do rondelka, wsypujemy szczyptę soli, dodajemy masło, zagotowujemy, gdy masło się roztopi, wsypujemy

Wanilia i Kardamon
Szybki i prosty piernik marchewkowy – najlepszy! 694

pieczenia 1 łyżeczka sody 1,25 szkl. oleju 2/3 szklanki bakalii 2 łyżki kakao 3 łyżki przyprawy do piernika 3 większe marchewki Polewa 2 łyżki masła 1/2 szkl. śmietany kremówki 75g gorzkiej czekolady Sposób przygotowania Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Suche składniki mieszamy w misce. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Suche składniki dodajemy do masy jajecznej

Mieszam w Garnku
Tort wuzetkowy (bezglutenowy) 179

mąki kukurydzianej 140 g skrobi ziemniaczanej 3 łyżki stołowe ciemnego kakao 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 1 łyżka stołowa miękkiego masła Składniki na krem: 1 l śmietanki kremówki 30% 3-4 łyżki stołowe cukru 1 łyżka stołowa żelatyny 1/2 szklanki wrzątku Składniki na poncz: 3/4 szklanki gorącej wody 2-3 łyżeczki ciemnego kakao 1 łyżka dowolnego alkoholu (niekoniecznie) Ozdabianie

Kawa z mlekiem
Ryż z jabłkami (bezglutenowy + wersja wegańska) 145

wersji wegańskiej. * * * Składniki (proporcja składników dla trzech osób: dwóch dorosłych i dziecko): 1 szklanka ryżu (nie polecam do tego dania takiego w woreczkach) 3-4 jabłka 250 g śmietanki kremówki 30% ( wersja wegańska: 1 puszka mleka kokosowego - 800 ml) cukier trzcinowy oraz 2 łyżeczki cukru białego kilka łyżek masła oraz do posmarowania naczynia żaroodpornego ( wersja wegańska: oliwa lub olej kokosowy

Kawa z mlekiem
MAKOWIEC ŚNIEŻNY 182

oraz bakalie - wymieszać i smażyć na wolnym ogniu ciągle mieszając,aż do uzyskania gęstej masy. Gorącą masę makową wyłożyć na biszkopt i wyrównać. Masa śmietankowa:   1/2 l śmietany kremówki 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżki cukru pudru Żelatynę  rozpuścić w 1/4 szkl gorącej wody. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem,dodać powoli żelatynę i dokładnie wymieszać. Gotową masę śmietankową

Niespełnione zdolności kulinarne