spody tortowe, muffiny, tartaletki, tortille, bezy i wiele innych. Do testowania otrzymałam nowość: baranek wielkanocny idealny do koszyczka ze święconką, a także babkę marmurkową, mini muffiny czekoladowe i straciatella oraz 3 rodzaje ciast drożdżowych: z serem, z kakao i z kruszonką. Dan Cake w tym roku do swojej oferty wprowadził mini baranka wielkanocnego (waga 120 gram). Baranek ten idealnie nadaje(...)10/10 pkt. Mini muffiny czekoladowe i straciatella są naprawdę smaczne. Pyszna przekąska na każdą okazję. Są tak małe, że z powodzeniem zmieszczą się do torby czy plecaka jako słodka przekąska w czasie przerwy w pracy czy szkole. Idealne również do koszyka wielkanocnego. Muffiny to coś dla małych i dużych łasuchów. Moja ocena 10/10 pkt. Ciasta drożdżowe z serem
Zrób to smaczniemyślałem, że krem Cappuccino jest aż na tyle smaczny, bo teraz będzie to chyba jeden z moich ulubionych kremów, a dodatkowo dopełniały go pyszne biszkopty czekoladowe. Chyba nie muszę więcej nic dodawać, to ciasto jest po prostu przepyszne! Bardzo gorąco polecam i zapraszam do wypróbowania! Składniki: Biszkopt czekoladowy: 5 jaj 130 g czekolady 75 g masła 200 ml mleka(...)mieszamy, aż masa będzie gładka i jednolita. Po tym mleko z czekoladą powoli dodajemy do ubitych jaj, dokładnie mieszamy i stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Powstałe ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy (20 cm x 30 cm) i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 20-23 min. Po upieczeniu studzimy i przekrawamy
Kuchnia Łukaszabiałek 300 g cukru 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Krem orzechowy 250 g mascarpone 3-4 łyżki kremu orzechowo – czekoladowego 150 g … Czytaj dalej Ciasto bezowe z orzechami
gotuj ze mnąYoutube Ciasto na kruchy budyniowiec to ciasto z 1 jajka (całego), ale zapewniam, że nic nie tracimy na smaku. Jeśli chcecie, by ciasto było naprawdę delikatne i kruche, dodajcie do niego trochę mąki krupczatki zamiast pszennej, która zawsze zapewnia ciastu wyjątkową strukturę. Ciasto będzie jednak idealne, jeśli dobrze schłodzicie je przed pieczeniem. Ja najczęściej wkładam kruche ciasto na trochę(...)lodówce. Pamiętajcie, że surowe kruche ciasto świetnie się mrozi - można przygotować więcej i mieć zawsze pod ręką, gdy nabierzemy ochotę na deser. Moje kruche ciasto z budyniem nie jest bardzo słodkie, dlatego koniecznie obsypcie go cukrem pudrem. Możecie też zwiększyć ilość cukru w budyniu lub w cieście. Jeśli wolicie, możecie użyć gotowego budyniu czekoladowego, zamiast używać kakao. Kruchy budyniowiec
Lekcje w kuchnikawałek pysznego miodownika podczas stołu świątecznego. Miodownik z tego przepisu wychodzi bardzo smaczny, lekko kruchy, przełożony pysznym kremem budyniowym i polany uroczą, błyszczącą polewą czekoladową. Bardzo gorąco polecam przepis do wypróbowania. Składniki: Ciasto: 500-550 g mąki 100 g masła 100 g cukru (ja użyłem trzcinowego) 2 jaja 3 łyżki śmietany 3 łyżki miodu łyżeczka proszku do pieczenia Krem(...)łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 150 g masła 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 łyżki powidła śliwkowego Polewa czekoladowa: 50 g masła 2 łyżki mleka 1,5 łyżki kakao 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Rozpoczynamy od przygotowania ciasta miodowego. W rondelku łączymy: masło, cukier, miód i podgrzewamy na małym ogniu do połączenia się składników na jednolitą masę. Pozostawiamy
Kuchnia Łukaszakawałek pysznego miodownika podczas stołu świątecznego. Miodownik z tego przepisu wychodzi bardzo smaczny, lekko kruchy, przełożony pysznym kremem budyniowym i polany uroczą, błyszczącą polewą czekoladową. Bardzo gorąco polecam przepis do wypróbowania.Składniki:Ciasto:500-550 g mąki100 g masła100 g cukru (ja użyłem trzcinowego)2 jaja3 łyżki śmietany3 łyżki miodułyżeczka proszku do pieczeniaKrem budyniowa:500 ml mleka(...)ml75 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżki mąki pszennej150 g masła2 łyżeczki cukru waniliowego4 łyżki powidła śliwkowegoPolewa czekoladowa:50 g masła2 łyżki mleka1,5 łyżki kakao2 łyżki cukru pudruPrzygotowanie: Rozpoczynamy od przygotowania ciasta miodowego. W rondelku łączymy: masło, cukier, miód i podgrzewamy na małym ogniu do połączenia się składników na jednolitą masę. Pozostawiamy do przestygnięcia
Kuchnia ŁukaszaStefanka to pyszne miodowe ciasto, przełożone delikatnym kremem. Ciasto, które nieodłącznie kojarzy mi się ze świętami. Stefanka to ciasto przełożone masą grysikową, polane słodką polewą czekoladową. Każdego dnia smakuje lepiej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Stefanka Składniki Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej 2 jajka 200 g masła 140 g drobnego cukru 2 łyżki miodu 2 łyżki mleka 1 łyżeczka
To co lubię - gotuję i polecamFondant czekoladowy, znany też jako lava cake, to deser, któremu nie sposób się oprzeć. To intensywnie czekoladowe ciastko jest marzeniem każdego czekoladoholika. Kiedyś wydawało mi się, że przygotowanie dobrego fondanta to czarna magia i potrzeba do tego jakiejś tajemnej wiedzy. Okazuje się, że wcale nie jest to takie trudne. Największym wyzwaniem jest czas pieczenia, tak aby ciasto było dobrze upieczone
Z notatnika dietetykaDzisiaj przepis na nieco inne ciasto, ciasto krater. Łatwe do zrobienia, smaczne i atrakcyjnie wyglądające. Ciacho dla miłośników budyniu. SKŁADNIKI: Budyń: 1l mleka 2 budynie czekoladowe bez cukru 4 łyżki cukru Ciasto: 5 jajek szczypta soli 3/4 szklanki cukru 100 ml oleju 100 ml gorącej wody 1 lyzka cukru waniliowego 250 g maki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Pani M - kuchnia smakowitaswoją. Efekty przerosły nasze oczekiwania. Moja tarta z porzeczkami okazała się strzałem w dziesiątkę. Była przepyszna! Jedzona na ciepło, jak również gdy całkiem ostygła. Połączenie kruchego ciasta z delikatną i cieniutką warstwą czekoladową, z kwaśnymi czerwonymi i czarnymi porzeczkami, słodkimi truskawkami i przepyszną masą śmietankową – było po prostu idealne… Polecam! Składniki ciasta kruchego: 240 g mąki pszennej
Moja Delicjaswoją. Efekty przerosły nasze oczekiwania. Moja tarta z porzeczkami okazała się strzałem w dziesiątkę. Była przepyszna! Jedzona na ciepło, jak również gdy całkiem ostygła. Połączenie kruchego ciasta z delikatną i cieniutką warstwą czekoladową, z kwaśnymi czerwonymi i czarnymi porzeczkami, słodkimi truskawkami i przepyszną masą śmietankową – było po prostu idealne… Polecam! Składniki ciasta kruchego: 250 g mąki pszennej
Moja DelicjaZnakomite ciasto z mnóstwem smaków, które komponują się wręcz bajecznie! Inspiracją był przepis podpatrzony na blogu Sio-smutki . Troszkę go zmodyfikowałam. Przede wszystkim wykonałam jako ciasto, a nie tort oraz użyłam większej blaszki. Smakuję dużym i małym, jest wilgotne, nieprzesłodzone, a dodatek kwaśnego dżemu smakowicie kontrastuje ze słodkimi kremami. Z całego serducha Wam polecam! :) Składniki(...)dżemem wiśniowym. Ciasto schłodzić w lodówce. W międzyczasie przygotować krem straciatella: wszystkie składniki dobrze ze sobą wymieszać. Na dżem wyłożyć krem straciatella, dobrze rozprowadzić. Wierzch ciasta oprószyć kakao i posypać czekoladowymi wiórkami. Odstawić do lodówki na kilka godzin. Smacznego
Nastoletnie Wypiekaniejest to, że zawiera on same białka, więc bardzo dobra alternatywa dla wykorzystania białek po karnawałowych faworkowo – pączkowych wypiekach. Z podanego przepisu, wyszła mi cała blacha ciastek ( 15 sztuk) Ciasto należy przygotować, dzień przed pieczeniem, gdyż całą noc powinno leżakować w lodówce. Składniki: 140 g maki pszennej 30 g kakao 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 2 białka(...)końcu dodać białka i wszystko zmiksować. Do oddzielnej miski wsypać mąkę, kakao, proszek do pieczenia sól i wszystko wymieszać. Do wymieszanych suchych składników dodać stopniowo masę czekoladową, cały czas mieszając. Gotowe ciasto przykryć folią i wstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień łyżką nabierać porcje ciasta, uformować kulę, a następnie obtoczyć w cukrze pudrze. Gotowe kule ciasta układać
Na słodko lub wytrawniepieczenia 50 g drożdży 5 łyżek mleka 2 jajka 2 cukry waniliowe szczypta soli Dodatkowo: 250 g kremu czekoladowego Przygotowanie: Drożdże rozpuścić w zimnym mleku. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, margarynę, jajka, cukier i sól. Wyrobić ciasto. Można je wstawić do lodówki na 2 godziny, wtedy będzie się lepiej wałkować, bo będzie twardsze. Podzielić ciasto na 4 części(...)Zawinąć ciasto tworząc małe rogaliki. Piec partiami po 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Krok po kroku: 1. Drożdże rozmieszać w mleku i zasypać mąką 2. Dodać resztę składników 3. Zagnieść ciasto i odstawić do wyrośnięcia 3. Ciasto podzielić na 4 części 5. Każdą część ciasta rozwałkować i wyciąć 12 trójkątów 5. Zwinąć rogaliki z masą czekoladową 7. Rogaliki
KuchniaWeDwoje.plmożna ciasto przygotować w wersji bezalkoholowej i śliwki nasączyć jedynie mocną herbatą, dzięki czemu będą idealnie miękkie i wyraziste. Kolejnym ważnym składnikiem jest krem czekoladowy, który świetnie łączy się ze śliwkami. Na wierzchu ciasta znajduje się śmietana, która świetnie się komponuje z całością ciasta. Oczywiście bazą całego ciasta jest biszkopt kakaowy. SKŁADNIKI Biszkopt: 6 jajek szczypta soli 200 g cukru(...)dodać ostudzoną masę czekoladową i zmiksować do połączenia składników. Na koniec dodać śliwki i wymieszać łyżką. Masę wyłożyć równomiernie na dolnym biszkopcie, po czym nałożyć na niego górny. Bita śmietana i dekoracja: Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając cukier poder i cukier waniliowy. Na koniec wsypać śmietan-fixy i krótko zmiksować. Śmietanę wyłożyć równomiernie na wierzchu ciasta, po czym włożyć
Passions hobbies life