ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:497/1376)

Ciastka kakaowo – kawowe z syropem klonowym na samych białkach 156

jest to, że zawiera on same białka, więc bardzo dobra alternatywa dla wykorzystania białek po karnawałowych faworkowo – pączkowych wypiekach. Z podanego przepisu, wyszła mi cała blacha ciastek ( 15 sztuk) Ciasto należy przygotować, dzień przed pieczeniem, gdyż całą noc powinno leżakować w lodówce. Składniki: 140 g maki pszennej 30 g kakao 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 2 białka(...)końcu dodać białka i wszystko zmiksować. Do oddzielnej miski wsypać mąkę, kakao, proszek do pieczenia sól i wszystko wymieszać. Do wymieszanych suchych składników dodać stopniowo masę czekoladową, cały czas mieszając. Gotowe ciasto przykryć folią i wstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień łyżką nabierać porcje ciasta, uformować kulę, a następnie obtoczyć w cukrze pudrze. Gotowe kule ciasta układać

Na słodko lub wytrawnie
Kruche rogaliki z czekoladą 40

pieczenia 50 g drożdży 5 łyżek mleka 2 jajka 2 cukry waniliowe szczypta soli Dodatkowo: 250 g kremu czekoladowego Przygotowanie: Drożdże rozpuścić w zimnym mleku. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, margarynę, jajka, cukier i sól. Wyrobić ciasto. Można je wstawić do lodówki na 2 godziny, wtedy będzie się lepiej wałkować, bo będzie twardsze. Podzielić ciasto na 4 części(...)Zawinąć ciasto tworząc małe rogaliki. Piec partiami po 15-20 minut w temperaturze 180 stopni. Krok po kroku: 1. Drożdże rozmieszać w mleku i zasypać mąką 2. Dodać resztę składników 3. Zagnieść ciasto i odstawić do wyrośnięcia 3. Ciasto podzielić na 4 części 5. Każdą część ciasta rozwałkować i wyciąć 12 trójkątów 5. Zwinąć rogaliki z masą czekoladową 7. Rogaliki

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto pijana śliwka 137

można ciasto przygotować w wersji bezalkoholowej i śliwki nasączyć jedynie mocną herbatą, dzięki czemu będą idealnie miękkie i wyraziste. Kolejnym ważnym składnikiem jest krem czekoladowy, który świetnie łączy się ze śliwkami. Na wierzchu ciasta znajduje się śmietana, która świetnie się komponuje z całością ciasta. Oczywiście bazą całego ciasta jest biszkopt kakaowy. SKŁADNIKI Biszkopt: 6 jajek szczypta soli 200 g cukru(...)dodać ostudzoną masę czekoladową i zmiksować do połączenia składników. Na koniec dodać śliwki i wymieszać łyżką. Masę wyłożyć równomiernie na dolnym biszkopcie, po czym nałożyć na niego górny. Bita śmietana i dekoracja: Zimną śmietanę ubić stopniowo dodając cukier poder i cukier waniliowy. Na koniec wsypać śmietan-fixy i krótko zmiksować. Śmietanę wyłożyć równomiernie na wierzchu ciasta, po czym włożyć

Passions hobbies life
Kruche tartaletki z frużeliną malinową i kremem pistacjowym 80

moich ulubionych smakowych połączeń, sprawdza się doskonale do kruchym ciast, jako nadzienie do tartaletek, niezwykły smak uzyskuje się małym nakładem pracy, te kruche babeczki to doskonały deser na różne okazje. Dobrej jakości pastę pistacjową kupicie w internetowym sklepie Kuchnie Świata .     Składniki na 8 sztuk dużych tartaletek: Ciasto: 20 dag mąki pszennej 13 dag masła 6 dag cukru pudru(...)malinowa: 25 dag świeżych lub mrożonych malin 2 łyżki brązowego cukru ½   łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 listek żelatyny   Dodatkowo: Polewa czekoladowa Kolorowa posypka   Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę pszenną połączyć z pudrem, dodać pokrojone na kawałki zimne masło, dodać żółtka i posiekać nożem, następnie zagnieść szybko jednolite kruche ciasto, uformować kulę, owinąć folią spożywczą

Wanilia i Kardamon
Tarta czekoladowa 104

Kruche ciasto typu pate brisee zawiera dwa rzy więcej mąki niż masła i jest idealne do tart na słodko i wytrawnie. Celowo dodałam sól do ciasta, by podkręcić nią smak czekoladowego wypełnienia. 200 g mąki 1/4 łyżeczki soli 2 łyżki słodzika w pudrze (ja zmieliłam ksylitol, ale można użyć cukru pudru) 1 jajko 1 łyżeczka soku z cytryny

Kucharzyca
Prosty tort śmietankowy z truskawkami 161

obchodzą nasze Mamy! Ja w tym roku, dla swojej Mamy, upiekłam tort, który zawiera jej ulubione smaki: bitą śmietanę, truskawki i co ważne, jest na jasnym cieście (Mama nie przepada za czekoladowymi słodkościami ;)). Pierwsza degustacja już się odbyła i powiem Wam, że tort Mamie bardzo zasmakował. A przepis jest naprawdę prosty i nieskomplikowany. Dzięki(...)elegancji i swym wyglądem zachęca do spróbowania. Serdecznie polecam! A wy co przygotowaliście w ten wyjątkowy dzień? :)     Składniki: (na tortownice o średnicy ok. 20-22 cm)   Ciasto waniliowe: 200 g miękkiego masła 3/4 szkl cukru 2 łyżki cukru waniliowego 3 jajka 100 ml mleka 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 280 g mąki pszennej tortowej 1,5 łyżeczki proszku

Nastoletnie Wypiekanie
Piernik staropolski 53

właśnie jest ten czas, kiedy trzeba przygotować ciasto na piernik. Idealnie jest, gdy ciasto przygotujemy około 6-8 tygodni przed Świętami. Piernik leżakuje przez miesiąc w lodówce (mój Smakosz podkreśla, że całą półkę naczynie zajęło, ale warto było ;) i po tym czasie dopiero się go piecze. Przez ten czas ciasto będzie sobie spokojnie dojrzewać, a my będziemy ogarniać przedświąteczne(...)przygotowane ciasto przekładamy do szklanego naczynia, przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 6-8 tygodni. 3. Około 3-5 dni przed Świętami pieczemy piernik. Ciasto dzielimy na 3 części i rozwałkowujemy na grubość ok. 0,5 cm. Każdy blat osobno przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (blacha o wymiarach 38x25 cm). Tak przygotowane ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Na kulinarnym poligonie
Ciasto Milky Way 83

gorzkiego kakao dla przełamania smaku. Po spróbowaniu samej masy bałam się, że ciasto wyjdzie przesłodzone i tym samym dla mnie niejadalne. Jednak ciasto, choć słodkie, nie wyszło takie złe, ale następnym razem jak będę je robić, na pierwszym biszkopcie rozsmaruję niewielką ilość kwaśnego dżemu. Ciasto prosto z lodówki ma twardą masę, która nie smakuje zbyt dobrze. Dopiero po około godzinie(...)się pod wpływem pary wodnej, a następnie mieszamy do połączenia składników i uzyskania gładkiej polewy. Gotową polewę rozsmarowujemy na biszkopcie i wierzch posypujemy wiórkami czekoladowymi i możemy udekorować cukierkami mini Milky Way. Przechowujemy w lodówce. Ciasto najlepiej jest wyciągnąć z lodówki około godzinkę wcześniej przed krojeniem i podaniem, gdyż prosto z lodówki masa jest dość twarda i nie smakuje

Kuchnia MagdaLeny
Tort czekoladowy z kremem miętowym - urodzinowy 286

nasączyłam  Posmarowałam go częścią kremu, przykryłam drugim blatem, drugi blat tez nasączyłam, rozsmarowałam na nim krem i przykryłam trzecim blatem, który również nasączyłam Boki i wierzch ciasta pokryłam kremem, polałam polewą czekoladową,  na ozdabianie nie miałam już inwencji...ale i tak tort był mega pyszny ! Krem - cudo, delikatny i orzeźwiający- tak sobie go wyobrażałam. Składniki na polewę czekoladową(...)Mój był mniej intensywnie zielony, aparat nie przekazał jednak tego pięknego pastelowego koloru :)                                Ciasto i krem są mojego pomysłu.            Jedynie polewę zrobiłam mniej więcej wg Doroty. Okazała się w sam raz dla mojego tortu.  Po zastygnięciu była

Proste Potrawy
Sernik z brzoskwiniami 125

masła - 3 jajka - 2 opakowania budyniu śmietankowego - 5 łyżek cukru pudru piana - 1/2 szklanki cukru kryształu - 5 białek - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej oraz - 1 puszka brzoskwiń - polewa czekoladowa Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto łączymy, zagniatamy i dzielimy na dwie nierówne części. Mniejszą część zamrażamy. Ser mielimy. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy porcjami ser cały czas

Zainspirowana w kuchni
Ciasto z gruszkami i kremem czekoladowym 128

kremu będzie także bardziej okazała. Ja ciasto rozłożyłam na dużą blachę, przez co jest nieco niższe. Ale w smaku nic mu nie ujmuje. Gruszki zatopione w cieście z kawałkami czekolady, do tego krem czekoladowy i jeszcze czekolada z wierzchu. Słodka propozycja na pierwsze jesienne dni :) Zamiast gotowego kremu w proszku możecie zrobić krem budyniowy aczkolwiek ten w proszku sprawdza się(...)gruszek z kompotu 1 krem czekoladowy w proszku 300 ml mleka 75 g czekolady siekamy na drobne kawałki, pozostałe 25 g odkładamy na później. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy po jednym jajku. Następnie wsypujemy obie mąki oraz proszek do pieczenia. Wlewamy mleko. Całość dokładnie wyrabiamy na gęste ciasto. Na końcu dodajemy posiekaną czekoladę. Blaszkę

My simple kitchen
Tort czekoladowy z lekką masą i malinami 449

lekką masą na bazie serka mascarpone i mrożonymi malinami.  Torcik przypadł Babci do gustu. Skąd o tym wiem? Tort czekoladowy został już wczoraj napoczęty, przecież musiałam go sfotografować:) Na szczęście Babunia nie ma nic przeciwko. Ciasto można upiec w foremce o średnicy 16 cm wtedy otrzymamy 4 blaty lub o średnicy np 20 cm i podzielimy(...)Wykonanie: Na środek podstawki wykładamy łyżeczkę masy, a następnie umieszczamy na niej 1 blat. ( zabezpieczy to przed zsuwaniem się tortu) Nasączamy nasze ciasto. Następnie wykładamy porcję kremu, na to malinki. Przykrywamy kolejnym czekoladowym blatem, nasączamy ponczem i układamy malinki. I tak dalej.  Boki i wierzch tortu obkładamy masą. Masa jest dość sztywna, dlatego

Rusty Fork
Piernik bożonarodzeniowy 61

u0105 mas\u0119 miodow\u0105 i mleko.\r","Ciasto zagnie\u015b\u0107 na jednolit\u0105 mas\u0119. W\u0142o\u017cy\u0107 do miski, przykry\u0107 foli\u0105 spo\u017cywcz\u0105 i odstawi\u0107 do lod\u00f3wki na 3-4 tygodnie.\r","Oko\u0142o 2 tygodnie przed \u015awi\u0119tami upiec ciasto:\r","Ciasto podzieli\u0107 na 3 cz\u0119\u015bci. Piec(...)ostygnięcia. Wymieszać mąkę, sodę, sól i przyprawę do piernika. Dodać jajka, ostygniętą masę miodową i mleko. Ciasto zagnieść na jednolitą masę. Włożyć do miski, przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na 3-4 tygodnie. Około 2 tygodnie przed Świętami upiec ciasto: Ciasto podzielić na 3 części. Piec każdą część osobno po kolei w dużej formie prostokątnej tak, żeby otrzymać

Bardzo Gruby Smok
Ciasto rurociąg – bez pieczenia 36

Ciasto rurociąg to propozycja na ciasto bez pieczenia . Szybkie i łatwe do zrobienia, a jakie ono jest pyszne! Ciężko mu się oprzeć i zaprzestać na jednym kawałku. Ciasto rurociąg składa się z kremu na bazie serka mascarpone, masy kajmakowej oraz rurek o smaku czekoladowym – razem tworzą idealną całość. Oczywiście możecie użyć innych rurek np. o smaku waniliowym, będzie równie(...)waszych upodobań smakowych. Jeśli szukacie przepisu na ciasto, którym zaskoczycie swoich znajomych, to właśnie jest ten przepis! Warto spróbować, mówię Wam palce lizać! Dodatkowo jest to deser bez pieczenia , więc ciasto rurociąg uda się każdemu. Serdecznie polecam wypróbować mój przepis na ciasto z rurkami . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto rurociąg – bez pieczenia: około 300 g herbatników

Gotuj z Prezesem
Churros z czekoladowym ganache 95

cukru pudru ew. 1 łyżeczka mielonego cynamonu   Sos czekoladowy:   200 ml śmietany 30% 100 g gorzkiej czekolady, drobno pokruszonej   Sposób przygotowania:   W rondlu rozpuść wodę z masłem. Kiedy zacznie się gotować, zacznij wsypywać mąkę. Mieszaj aż zacznie odchodzić od brzegów i uformuje kulę ciasta, 1-2 minuty.   Przełóż ciasto do miski(...)Przełóż gotowe ciasto do worka cukierniczego z szeroką końcówką.   Rozgrzej olej do średniej temperatury, około 160°C. Wyciskaj na rozgrzany olej podłużne pączki 10 cm długości. Smaż 3-4 minuty do uzyskania rumianego koloru, po wyjęciu osącz z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.   Aby zrobić sos czekoladowy, wsyp czekoladę

kuron.com.pl