Marelnka

Marelnka

Marelnka

    Takiej wersji miodownika, bo to ciasto o wdzięcznej nazwie Marlenka to nic innego jak właśnie miodownik jeszcze nie robiłam, ale po reakcji moich bliskich wiem, że będę go robić znacznie częściej. Na pewno zrobię go na Boże Narodzenie, bo tak sobie zażyczyli. Ciasto przygotowuje się nieco inaczej niż np na moją ulubioną stefankę, a placki są cieńsze i jest ich 6, cienko przełożone kremem, najlepiej smakują gdy postoją kilka dni i się przegryzą. Co tu dużo pisać cienkie miodowe placki, krem budyni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cynamonowe szczęście

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.