nadzieję, że nasze kulinarne propozycje przypadną Wam do gustu, a azjatycki bulion z podanego niżej przepisu wejdzie na stałe do Waszego menu. Składniki 2 -3 duże udka z kurczaka i 1 porcja rosołowa lub 5-6 skrzydełek (można zastąpić około 1 kg wołowiny z kością lub pręgi wołowej) 2-3 duże marchewki 2 średniej wielkości cebule 1 mały por (opcjonalnie(...)wołowinie najczęściej włączam crock-pot na noc, a rano budzi nas zapach przepysznego rosołu :) Kiedy bulion nieco przestygnie przecedź go przez gęste sito, ugotowane warzywa możesz wykorzystać do przygotowania sałatki jarzynowej, a mięso i pokrojone w cienkie paseczki grzyby dodać do rosołu przed podaniem. Tak przygotowany bulion jest bardzo aromatyczny, my najczęściej jadamy go bez makaronu, ale nic nie stoi
Kulinaria - potrawy z różnych stron światagronie. Siedzimy przy świątecznym stole, objadając się różnymi smakołykami. W każdej rodzinie uczta świąteczna wygląda nieco inaczej. Jedni spotykają się na bożonarodzeniowym obiedzie, inni zaś zasiadają do stołu pełnego sałatek, przekąsek i innych smakołyków. Jeśli w tym roku to Wy macie zamiar przygotować bożonarodzeniową ucztę i szukacie ciekawych przepisów na świąteczny obiad , to jesteście w dobrym miejscu. Zebraliśmy(...)opcją. Zapraszamy serdecznie do zapoznania się z przepisami na świąteczny obiad . Spośród tylu propozycji, każdy z Was z pewnością znajdzie coś dla siebie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Filet z kurczaka zapiekany w ziołach Przepis na: przepiski.pl 2. Indyk pieczony z nadzieniem Przepis na: smaczne-zdrowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Roladki z indyka w boczku Przepis na: smakiogrodu 4. Schab pieczony
Damusia.plSzparagi w szynce z grilla to bardzo prosty dodatek do potraw serwowanych z grilla. Przygotujemy go bardzo szybko i bardzo prosto. Do tej przystawki najlepiej jest
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!fetą ; blog: Czerwień i błękit Gruzińskie ciasto z czerwonej fasoli ; blog: Hajduczek naturalnie Fasolka po bretońsku ; blog: To i owo stokrotki Fasolowe curry z morszczukiem ; blog: U stóp Benbulbena Sałatka z buraków i czerwonej fasoli ; blog: Mops w kuchni Minestrone z fasolką i makaronem ; blog: lejdi of the house Biała fasola z pietruszką i papryką ; blog: teczasmakow SOCZEWICA Krem(...)wędzoną papryką ; blog: Twins Pot Soczewica Bieługa w pomidorowo-kokosowo-orzechowym łagodnym sosie ; blog: Agelessnation Dhal z soczewicy z jarmużem i szpinakiem ; blog: U stóp Benbulbena Aromatyczne casserole z kurczaka i soczewicy ; blog: U stóp Benbulbena Spaghetti z soczewicą ; blog: Małgorzata Rusek - Dietetyk z pasją Zupa z brązowej soczewicy z quinoą i kakao ; blog: Quinoa Raz! Sambar indyjski z czerwonej
Weekendy w domu i ogrodzieSkładniki: 3 małe filety z kurczaka 1 mały jogurt naturalny (u mnie gęsty) sok z 1/2 cytryny tymianek siekana natka selera sól pieprz Sposób wykonania: 1. Mięso umyć, podzielić na porcje. 2. W misce wymieszać jogurt, tymianek, sok z cytryny, siekaną zieleninę, doprawić solą i pieprzem. 3. Mięso włożyć do marynaty i schłodzić w lodówce ( u mnie był w lodówce(...)pół dnia). 4. Z mięsa usunąć nadmiar marynaty, smażyć na patelni grillowej z obu stron. 5. Podawać wedle uznania, u nas ryż i sałatka szwedzka . Smacznego!!! Źródło: Kulinarne hity, nr 2/2015
Kuchnia domowa AniWielkanoc zbliża się OGROMNYMI krokami, dlatego mam dla Was przepis na pyszne jajka faszerowane moimi ukochanymi pieczarkami. Grzyby zajadam codziennie, wręcz je uwielbiam. Nie mają wiele
Czarnawisienkapierś kurczaka, 1 łyżeczka przyprawy do drobiu, 1 garść rukoli, 1 łyżeczka kukurydzy, 2 suszone pomidory, 2 łyżeczki sera korycińskiego, kasza gryczana nie palona Fresano. Przygotowanie: Piersi kurczaka myjemy i osuszamy. Każdą pierś nacinamy wzdłuż, tak by powstała kieszonka. Przyprawiamy z zewnątrz i w środku. Do każdej piersi wkładamy umytą rukolę, kukurydzę, posiekane pomidory suszone i pokrojony(...)małym ogniu. Co jakiś czas obracamy, tak by w środku nie były surowe. U mnie smażyły się ok. 15 minut na małym ogniu. Podajemy z kaszą gryczaną niepaloną i sałatką z rukoli polaną sosem winegret
Aga w kuchniPasta z cukinii to idealne smarowidło na kanapki, a także świetny dodatek do zapiekanek czy grzanek. Warto ją przygotować, szczególnie w sezonie, kiedy w
Przepiski.plświąt, musimy także pomyśleć co przygotować na Boże Narodzenie i Szczepana. Z pewnością wiele z Was powoli zastanawia się jakie przekąski na święta przygotować w tym roku? Poza świątecznymi sałatkami, ciastami i innymi wypiekami, warto przygotować także smaczne przystawki. Dzięki kolorowym dodatkom pięknie udekorują stół, a dodatkowo zachwycą nasze oczy i podniebienie. W dzisiejszym wpisie przygotowaliśmy dla Was 10 ciekawych(...)Domowe paszteciki z mięsem Przepis na: przepiski.pl 2. Rolada szpinakowa z szynką Przepis na: kulinarneprzeboje.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Roladki z szybki konserwowej Przepis na: zrobtosmacznie.pl 4. Pasztet z kurczaka z żurawinami Przepis na: mniammniam.com 5. Mini przekąski na krakersach Przepis na: kulinarnyswiatkoncziiszpileczki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Przekąski na Święta – TOP 10 Propozycji na Świąteczne Przystawki pochodzi z serwisu
Damusia.plpięknie zdobione, kolorowe - one najczęściej pełnią rolę ozdobną. Jak wygląda to danie? Jak smakuje? Jest bardzo proste. Zazwyczaj są to warzywa, mięso, odrobina bulionu, masa przypraw. Może być z kurczakiem, rybą, wołowiną, wielbłądem. Jedliśmy też kilka razy kofta tagine, czyli taki z mięsnymi kulkami i jajkiem. Roman próbował z wielbłądem i bardzo mu smakowało. Tajemnica smaku to przyprawy i właśnie(...)można również na kuchence gazowej. Jest bardzo popularnym daniem i dość tanim, Maroko tagine stoi i trzeba tego dania koniecznie spróbować. Podawane jest zazwyczaj z marokańskim chlebkiem i sałatką z pomidorów. Ja lubię je za to, że jest nieprzekombinowane, proste, swojskie, ale pyszne
Ale Pyszka!Pyszna i zdrowa surówka z marchewki i jabłka to idealny dodatek do obiadów składających się z ziemniaków, pieczonych, duszonych i smażonych mięs (szczególnie drobiu), gulaszy oraz
Zasmakuj KuchniSkładniki na cisto: - 150g masła - 270g mąki - 1 jajko - szczypta soli Przygotowanie ciasta: 1 . Mąkę przesiać, dodać zimne masło i zagnieść. Następnie dodajmy jajko i
Coś z niczegoDrugie życie mięsa z zupy. Nie lubię wkładania mięsa na którym ugotowano zupę jako wkładki do tej zupy. Staram się wykorzystać je inaczej. Albo podaję je
Buniabaje w kuchniWszyscy doskonale wiemy, że ryby to bogactwo różnego rodzaju witamin i składników mineralnych. Jedną z najbardziej popularnych ryb jest łosoś . Ma on w sobie bardzo dużą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!