ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:499/1376)

CIASTO KOKOSOWE NA BISZKOPCIE KAKAOWYM 53

Ciasto kokosowe na biszkopcie kakaowym z czekoladową polewą to wypiek bardzo prosty i smaczny. Miękki, puszysty biszkopt i wilgotna masa kokosowa to doskonałe połączenie. Uwielbiam kokos, uwielbiam proste wypieki, więc to ciasto jest dla mnie idealne. Składniki na prostokątną blachę: Biszkopt: * 5 jajek * 3/4 szklanki mąki pszennej * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * pół szklanki cukru * 3 łyżki kakao Wykonanie: Białka(...)najmniejszych obrotach miksera. Na końcu dodać przesianą przez sitko mąkę, proszek do pieczenia i kakao, wymieszać do połączenia się składników. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 170'C około 30-35 minut. Masa kokosowa: * pół litra mleka * pół szklanki cukru * 1 opakowanie (16 g) cukru wanilinowego * 350 g wiórków kokosowych

Zrób to smacznie
Pięć Przemian - recenzja zdrowej żywności 175

Białko: 13 g Sól: 0 g Suszone daktyle Składniki ⇾  daktyle suszone BIO 100% Suszone daktyle to podstawowy składnik wszelkich surowych słodkości, jak kulki energetyczne, batoniki czy ciasta. Ze względu na dużą słodycz z powodzeniem można nimi osłodzić owsiankę, budyń jaglany czy zrobić sos karmelowy. Zastosowań ma wiele, wszystko zależy od naszej kreatywności. Suszone daktyle bogate są w potas(...)przemyśleniach uważam za bardzo dobre rozwiązanie. Z tego względu, że oprócz standardowej przekąski można takimi czekoladowymi kawałkami posypać owsiankę, jaglankę, naleśniki, placuszki czy dodać do ciasta. Pomysłów jest wiele. Daktyle są bardzo słodkie, intensywnie czekoladowe, a także wyraźnie pomarańczowe, za sprawą dodatku naturalnego aromatu. Nie czuję soli, ani korzennych przypraw, co kompletnie nie jest minusem. Podsumowując, daktyle w czekoladzie

Zdrowie na języku :P
Ciasto Milky Way w wersji kokosowej z białą czekoladą (przepis tylko u mnie!) 130

lekkiego przestudzenia. Ciasto. Na dnie formy wysłanej papierem do pieczenia kolejno ułożyć warstwę herbatników, połowę masy mleczno-kokosowej, herbatniki, resztę masy oraz ponownie ciastka. Na końcu wierzch ciasta równomiernie pokryć płynną polewą czekoladową oraz obficie posypać dodatkowymi wiórkami. Całość wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc, aby masa stężała i ciastka zmiękły. (*) Mleczną mieszankę należy dodawać(...)masła mogą porobić się grudki i będzie wyglądało na zważone. Jeśli mimo wszystko tak się stanie - bez paniki, gdyż podczas stopniowego dodawania mleka w proszku grudki znikną. Do ciasta użyłam herbatników maślanych Cukry Nyskie

Di gotuje
Słodkie środy - Sernik nowojorski z nutą czekolady 197

Jest delikatny, a kompozycja czekolady świetnie wpasowała się w całokształt. Przygotowanie tego ciasta nie jest skomplikowane  i nie zabiera wiele czasu. Sernik nowojorski z nutą czekolady  SKŁADNIKI: Ciasto: 3 żółtka 3 duże łyżki cukru 130 g miękkiego masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki  pszennej Masa serowa 1kg sera  z wiaderka 3 czubate łyżki(...)waniliowego 125 ml śmietany  30% schłodzonej 50 g masła  Polewa 400 g śmietany  18% 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka aromatu waniliowego Krążki czekoladowe do dekoracji    PRZYGOTOWANIE: Przygotowujemy ciasto:  Żółtka miksujemy z cukrem, dodajemy miękkie masło i miksujemy.  Następnie małymi porcjami dodajemy mąkę i proszek do pieczenia – całość miksujemy. Uzyskane ciasto wykładamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasto makowe z czekoladą, migdałami i kremem mascarpone (tort) 139

soku z cytryny kilka kropel aromatu migdałowego Krem: 300g serka mascarpone 150g śmietanki kremówki 30% 60g cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny Dodatkowo: polewa czekoladowa posiekane migdały i płatki migdałowe do dekoracji Upiec ciasto. Opłukany mak należy zalać zagotowanym mlekiem i zostawić do przestudzenia. Następnie mak osączyć i zmielić (2 razy) za pomocą maszynki z gęstym sitem (lub malakserem(...)koniec ubijania dodając (stopniowo) cukier puder.  Śmietankę wymieszać (partiami) z serkiem mascarpone - zmiksowanym z sokiem z cytryny.   Następnie ułożyć pierwszy krążek ciasta, posmarować go kremem.   i przykryć kolejnym blatem. Wierzch posmarować polewą czekoladową, obficie posypać migdałami i porządnie schłodzić w lodówce. (Dodatkowo ciasto/tort można udekorować

Di gotuje
Wuzetka Bez Pieczenia 75

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wuzetka to bardzo dobrze znane ciasto składające się z puszystej masy i mocno czekoladowego biszkopta. Śledząc mojego bloga, zapewne zauważyliście, że jestem wielką fanką ciast bez pieczenia. Tym razem padło na wuzetkę! Przygotowałam domową wuzetkę bez pieczenia i powiem Wam, że wyszła przepyszna. Wuzetka bez pieczenia , przygotowana jest na ciemnych herbatnikach. Postanowiłam wykonać wuzetkę dwuwarstwową, w środek

Przepiski.pl
Ciasto Snickers Bez Pieczenia 85

baton snickers, od którego wywozi się to ciasto. Ciasto snickers bez pieczenia możemy przygotować na święta, jako poczęstunek w przypadku wizyty znajomych a także bez okazji, kiedy najdzie nas ochota na małe co nie co. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA CIASTO SNICKERS BEZ PIECZENIA Składniki: *forma 24×21 650 g herbatników czekoladowych 150 g masła 2 łyżki cukru(...)kawałki i rozpuścić z dodatkiem pozostałych składników w misce na garnku z wrzącą wodą. Polewę mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Wierzchnią warstwę herbatników polać polewą czekoladową. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto Snickers Bez Pieczenia pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Tort "Number cake" 134

krem przełożyć do worka cukierniczego z okrągłą tylką i wyciskać na blaty z kruchego ciasta. Udekorować tort wedle uznania (u mnie były to owoce, trufle czekoladowe i migdały oraz ciasteczka, które upiekłam z ciasta, które zostało mi po upieczeniu blatów). SMACZNEGO!!! Inspired by mojewypieki.com

Malinowo w kuchni
Zebra 469

większych porcji ciasta sprawi, że paski będą wyraźne (tak jak u mnie). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 16oº C i pieczemy ok. 60 minut. Gorące ciasto można oprószyć cukrem pudrem lub oblać polewą czekoladową. Zebra należy do bardzo efektownych wizualnie, a zarazem bardzo prostych ciast. Puszysta i wilgotna dzięki użyciu oleju. Piekłam z 1,5 porcji powyższych składników, w dużej

mojewypiekiinietylko
Tarta z ciasta francuskiego z czekoladą i malinami + film 163

rozpuszczamy na małym ogniu, cały czas mieszając. Rozpuszczoną masę zdejmujemy z ognia i studzimy. Upieczone ciasto francuskie przestudzamy a następnie delikatnie wgniatamy widelcem wybrzuszony środek ciasta tak aby zmieściła się w nim masa czekoladowa. Na środek tarty wlewamy ostudzoną czekoladę dokładnie ją rozprowadzając, wierzch ciasta dekorujemy malinami. Ciasto wstawiamy na 2 godziny do lodówki

Smakowite Dania
Czekoladowa rolada z kokosowym nadzieniem 329

Kiedy zobaczyłam ten przepis pierwszy raz, moje ślinianki nie nadążały z produkcją śliny! Obłęd, niebo w gębie! Jako, że uwielbiam ciasta kokosowe, nie mogłam nie spróbować tej rolady. Dodatkowym plusem, bo pierwszym jest to, że jest kokosowa ;), jest to, że nie wymaga pieczenia - tylko cierpliwości ;), ponieważ rolada musi się schłodzić. Ale warto! Niestety oryginalny przepis miał(...)stanowczo za dużo cukru w sobie, więc w podejściu numer 2 - zmniejszyłam jego ilość i wyszło obłędnie :) Spróbujcie. Ja sama przepis ten dodaję do moich ulubionych :) 'rolada czekoladowa z kokosowym nadzieniem' Składniki: * ciasto : - 300 g biszkoptów - 50 g masła - 50 g kakao - 2/3 szklanki mleka * masa: - 200 g masła - 100 g cukru pudru - 100 g wiórków kokosowych - 1/2 szklanki mleka

CookYourself
Mocno czekoladowe naleśniki z bitą śmietaną i granatem 105

kapie na blat. W ten sposób unikamy bałaganu w kuchni. W zestawie znajduje się wałek, który zapewnia jednolitość rozmiaru i kształtu. Za pomocą przycisku nagrzewamy płytę, a następnie wlewamy ciasto i rozwałkowujemy. Sprawdzamy, czy dolna część jest odpowiednio usmażona i obracamy za pomocą dołączonej do zestawu łopatki. Płyta ma taką samą temperaturę na całej swojej powierzchni, dzięki czemu naleśniki(...)Składniki Ciasto 2 jaja 500 ml mleka 3,2 % szczypta soli 200 g mąki pszennej tortowej 1 łyżka kakao 3 łyżki oleju rzepakowego Dodatki śmietanka czekoladowa 30 % granat cukier puder i kakao Wszystkie składniki ciasta miksujemy, tak aby nie było grudek. Odstawiamy do lodówki na pół godziny. Nagrzewamy naleśnikarkę i jednym prostym ruchem smażymy naleśniki z obydwu stron.Bez dodatku tłuszczu

Z Kuchni Do Kuchni
Czekoladowo - śmietankowe ciasto z truskawkami 5769

Smaczne i lekkie ciasto. Puszysty kakaowy biszkopt, delikatny śmietankowy krem, chrupiąca czekoladowa beza, a pomiędzy tym wszystkim - duża ilość truskawek ukrytych w galaretce. Czy to może nie posmakować? ;). Dodam, że ciasto jest dość wysokie i wychodzi go spora blacha, więc jest w sam raz na większą liczbę gości lub po prostu dla licznej rodzinki :). Owoce można tu zmieniać w zależności(...)się składników. Ciasto przelać/przełożyć do formy o wymiarach 24 x 34 cm, wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i oprószonej mąką lub bułką tartą, wyrównać. Piec około 15 minut w temperaturze 180°C, do suchego patyczka. Po upieczeniu biszkopt chwilę przestudzić w formie, następnie wyjąć z formy i odłożyć do całkowitego wystudzenia. Beza czekoladowa : Białka powinny być

Opowieści z piekarnika
CHLEBEK BANANOWY Z CZEKOLADĄ 123

Łatwe w przygotowaniu ciasto z bananami i kawałkami gorzkiej czekolady w środku. Jest puszyste i lekkie, a trzymane pod przykryciem, długo zachowuje świeżość. Smak bananów jest dość wyczuwalny i świetnie komponuje się ze smakiem gorzkiej czekolady.  Chlebek bananowy z tego przepisu przygotujecie(...)użycia miksera. W dwóch miskach mieszamy oddzielnie suche i mokre składniki, a następnie łączymy, krótko i zgrubnie mieszając. Pieczemy 1 godzinę i jeszcze ciepłe polewamy polewą czekoladową. Wszystkie składniki użyte do ciasta powinny mieć temperaturę pokojową, pamiętajcie więc odpowiednio wcześnie wyjąć mleko i jajka z lodówki. SKŁADNIKI  MOKRE 120 g roztopionego masła lub oleju 3 bardzo dojrzałe banany

cool and minty
Kokosanki 49

Kokosanki, czyli ciasteczka o czekoladowo kokosowym smaku to klasyka polskich wypieków. Nie może zabraknąć ich na świątecznym stole. Składniki Ciasto 2 szklanki mąki 1/4 kostki masła 1 jajko 3/4 szklanki cukru pudru pół szklanki mleka 2 łyżki miodu 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa 3/4 kostki masła tabliczka czekolady 2 łyżki mleka 2 łyżki kakao Przygotowanie Masło ucieramy(...)cukrem, dodajemy jajko, miód, mleko, mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto wylewamy na dużą blaszkę (25×40) i pieczemy około 35 minut w 180 st. C. Po ostygnięciu kroimy w kostkę i serwujemy kawałeczkom kąpiel w polewie czekoladowej. Następnie posypujemy wiórkami kokosowymi. Autor przepisu: Dominika Artykuł Kokosanki pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy