ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:508/1376)

błyskawiczne ciasto piernikowe bez miodu 161

oleju 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka cynamonu 1 czubata łyżeczka przyprawy do piernika 2 łyżeczki sody oczyszczonej dodatkowo do dekoracji: polewa czekoladowa (np.roztapiamy 100 g czekolady + 50 g masła) posiekane orzechy włoskie wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w garnku, mieszamy np. końcówką od miksera. Wymieszane ciasto(...)przekładamy do natłuszczonej i oprószonej bułką tartą keksówki ( cm). Pieczemy w 170 st. C przez ok. 40 min., do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu wyjmujemy ciasto z formy i studzimy. Polewamy całe polewą czekoladową i dowolnie dekorujemy orzechami

Domowy Smak Jedzenia
Gotowanie w mikrofali przepisy 38

Instrukcje: W kubku roztop masło w mikrofali. Dodaj cukier, kakao, mąkę, sól, ekstrakt waniliowy i mleko. Wymieszaj dokładnie. Podgrzewaj w mikrofali przez 1-2 minuty, aż ciasto się ścięgnie. Posyp wierzch posypką czekoladową i podgrzewaj przez dodatkowe 30 sekund, aż się roztopi. 2. Szybkie Jabłka Pieczone Składniki: 2 jabłka, obrane i pokrojone na kawałki 2 łyżki cukru brązowego 1/2 łyżeczki(...)misce wymieszaj nasiona chia, mleko roślinne, syrop klonowy i ekstrakt waniliowy. Odstaw na 10-15 minut, aż nasiona napęcznieją. Warstwami ułóż pudding i maliny w kubku. 4. Rozgrzewający Koktajl Czekoladowy Składniki: 1 szklanka mleka 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru 1/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego Bita śmietana do dekoracji (opcjonalnie) Instrukcje: W misce wymieszaj mleko, kakao i cukier. Podgrzewaj w mikrofali

Podstawy Gotowania
Batoniki z mlecznym kremem i czekoladą 103

domowe słodycze na specjalną okazję, jak również bez okazji. Krem mleczny , a właściwie taki bardziej krem maślany , bo zrobiony z pysznego masła rozpływa się w ustach, podobnie jak polewa czekoladowa . Każda warstwa tych pysznych batoników jest niesamowita, a razem.. razem tworzą coś genialnego. Na bok odłóżcie batoniki ze sklepów, nie są w stanie im dorównać! Spróbujcie, a się przekonacie(...)słony. Według mnie groszek ptysiowy jest najbardziej neutralny i najłatwiej jest go zamienić na proszek, z którego w bardzo prosty sposób zrobimy spód do wszelakich ciast bez pieczenia, czy batoników.  Polewa czekoladowa z czekolady jest moją ulubioną zaraz obok polewy z czekolady i śmietanki. Te dwie polewy są wspaniałe, różnią się stopniem twardnienia Składniki potrzebne do przygotowania domowych batonów

MamaOskarka
SERNIK GOTOWANY NA CIASTKACH 123

Sernik chłodzimy. Podgrzewamy kremówkę razem z połamanymi czekoladami, masłem, aż się rozpuszczą. Zakręcamy gaz, dodajemy żelatynę i mieszamy aż się rozpuści. Na zimny sernik wylewamy polewę czekoladową i pozostawiamy do ostygnięcia.  Ciasto chłodzimy w lodówce przez całą noc. Przed podaniem posypujemy płatkami migdałów. Uwagi; Zimny sernik najlepiej kroić mokrym nożem, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Biszkoptowa pianka z makiem 32

wystarczy upiec 2 ciasta, ubić śmietankę i połączyć z galaretką i można się cieszyć pysznym i rewelacyjnie wyglądającym deser. Dzięki kolorowej piance śmietankowej ciasto wzbudza także sympatię najmłodszych, przynajmniej u nas tak było. Kiedyś myślałam, że ciasto to ciasto i dziecko zje każde, jednak moja córka szybko wyprowadziła mnie z błędu i udowodniła, że najpierw ciasto musi jej się podobać(...)pieczenia. Można to zrobić na najniższych obrotach miksera, lub przy pomocy łyżki. Gotowe ciasto przekładamy do blaszki (23x33 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównujemy. Pieczemy około 30-35 minut w 160 stopniach C. Upieczone ciasto studzimy i przekrawamy na 2 placki.  Ciasto makowe:  8 białek, 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 3 łyżki maku sypkiego 1 łyżeczka

Cynamonowe szczęście
Ciasto orzechowe z kremem 98

zeszłego sezonu nie wykorzystane, więc dziś ciasto orzechowe. Dokładnie ciasto na orzechowym biszkopcie, nasączonym kawą, przełożone marmoladą różaną i kremem karpatkowym i oblane czekoladą. Ciasto bardzo proste i szybkie do zrobienia, a do tego smaczne i ładnie wyglądające. Sprawdzi się w każdej sytuacji, zwłaszcza gdy dość szybko chcemy wyczarować coś fajnego. Ciasto krótko się piecze, szybko stygnie. Skorzystałam(...)wskazane na opakowaniu. Pierwszy blat ciasta włożyłam z powrotem do blaszki i nasączyłam połową kawy. Posmarowałam ciasto cieniutko marmoladą. Wyłożyłam równomiernie krem i przykryłam go drugim blatem ciasta. Ciasto z wierzchu nasączyłam resztą kawy. Śmietanę podgrzałam i wrzuciłam do niej połamaną na kawałki czekoladę. Odczekałam chwilę i wymieszałam do rozpuszczenia się czekolady. Czekolada polałam ciasto i odstawiłam je do lodówki

Waniliowe Improwizacje
Francuskie poduszeczki z czekoladą 200

zadbać o swoją dietę - pojawią się w końcu przepisy na zielone sałatki i zdrowotne koktajle. A dziś, tak na osłodę, mam dla Was przepis na ciasteczka z czekoladowym nadzieniem. Potrzebne nam: - płat ciasta francuskiego - słoiczek kremu typu nutella - mleko (do posmarowania ciasteczek) - cukier do posypania Przygotowanie: Ciasto francuskie dzielimy na kwadraty o wielkości mniej więcej 5x5cm. Na każdy kwadrat wykładamy

W poszukiwaniu inspiracji
Ciasteczka czekoladowe z nutą pomarańczową 65

Ciasteczka czekoladowe z nutą pomarańczową nie mają swojego źródła w przepisach “z sentymentem”. Jest to przepis wymyślony przeze mnie na potrzeby wykorzystania rozpuszczonej już czekolady. Ciasteczka są tak dobre i pachnące czekoladą i pomarańczami, a tym samym świętami, że pomyślałam sobie, że nie mogę tego przepisu zachować tylko dla siebie Z podanych składników otrzymacie około 16 ciasteczek. Będą(...)Następnie wszystkie składniki i ostudzoną czekoladę umieszczam w misce i zagniatam ciasto. Ciasto należy rozwałkować (grubość dowolna, zależy jakie ciastka lubicie, u mnie to ok. 1 cm) i wykrawać dowolne ciasteczka. Piekę 15 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Pachnie niesamowicie w całym domu Smacznego! Artykuł Ciasteczka czekoladowe z nutą pomarańczową pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Bezglutenowy mazurek z marcepanowymi jajkami, na wegańskim, kruchym spodzie. 151

energicznie mieszając. Żeby wykorzystać całą czekoladę, to przelewamy połączone skłądniki spowrotem do miski, w której topiliśmy czekoladę. Takim sposobem nie zmarnujemy ani grama czekolady! Masę czekoladową odkładamy na bok. Wyciągamy surowe ciasto i wylepiamy nim tortownicę (najlepiej, żeby tortownica była pokryta papierem do pieczenia), ewentualnie, możemy uformować jajko lub płaski placek. Spód dziurawimy widelcem i wsadzamy do piekarnika. Pieczemy

Fill The Bowl
Domowy kopiec kreta 421

kiedy zdarzało mi się jeść zawsze okazywało się, że to gotowiec. Dlatego chciałam spróbować zrobić je sama. Jako bazę wykorzystałam czekoladowy biszkopt , który bardzo łatwo pokruszyć i świetnie przykleja się do kremu. Moja tortownica ma średnicę 20 cm, ciasta starczy jednak spokojnie na kilka centymetrów większą. Składniki na biszkopt: 4 jajka 8 łyżek mąki pszennej (około 65 g jeśli macie(...)reszty kremu i mieszamy energicznie aż całość dobrze się połączy. Do gotowego kremu możemy dodać jeszcze wiórki czekoladowe (lepiej nie tak dużo jak widzicie u mnie na zdjęciu, bo krem zrobi się bardzo słodki). Cienką warstwę kremu nakładamy do wydrążonego wcześniej ciasta. Kroimy banany na plasterki, układamy na kremie i skrapiamy sokiem z cytryny. Banany przykrywamy kremem. Na krem nakładamy

Ciastkozercy
Bajaderki kakaowe ze skórką pomarańczową i migdałami 149

mnie skórka pomarańczowa i migdały 300 g dżemu truskawkowego 125 g masła 2 czubate łyżki kakao pozostałe: posiekane migdały  płatki cynamonowe pokruszone polewa czekoladowa, czyli czekolada mleczna i odrobina mleka Przygotowanie: Ciasta i ciasteczka drobno kruszymy, ręcznie lub w malakserze i przesypujemy do naczynia.  W garnku gotujemy mleko, cukier, masło i kakao. Lekko studzimy i mieszamy z pokruszonymi(...)ciastami, dżemem i bakaliami. Wszystko dokładnie mieszamy do otrzymania jednolitej masy. Z przygotowanej masy formujemy kulki, obtaczamy je w polewie czekoladowej, czyli rozpuszczonej czekoladzie w mleku, a następnie w migdałach lub pokruszonych płatkach cynamonowych.  Odstawiamy do stężenia. U mnie około godzinki w lodówce

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasto karmelowe 181

Bardzo proste i ekspresowe ciasto. Idealne na zabiegany dzień, kiedy  zjadłoby się coś słodkiego, ale nie koniecznie ze sklepu.Ciasto:1/2 kostki masła (lub ewentualnie margaryny),5 jaj,3/4 szklanki cukru,1 łyżeczka proszku do pieczenia,5 opakowań budyniu czekoladowego (każdy na pół litra mleka) - ja tym razem   dałam 2 czekoladowe i 3 krówkowe.Wszystkie składniki utrzeć mikserem(...)schłodzi o zobaczymy jak bardzo zgęstniała.Smacznego!Ten przepis został opublikowany jakiś czas temu w prowadzonym przez Malinę serwisie Trendy Kosmetyczne.p.s. ciasto raczej nie wychodzi z budyniu innego niż czekoladowy lub ewentualnie czekoladowy z toffi lub krówką

Codzienna kuchnia niecodzienna
Princepolek, czyli ciasto z Prince Polo, migdałów, orzechów i kokosu :) 443

migdały i orzechy oraz kokos. Całość dobrze mieszamy łyżką. Prince polo kroimy w kosteczkę i dodajemy do masy. Wszystko jeszcze raz mieszamy i wylewamy na dużą blaszkę wyłożoną pergaminem. Ciasto pieczemy nagrzanym piekarniku, w temperaturze 170°C około 35minut. Po upieczeniu pozostawiamy na około 10 minut w piekarniku. Masa budyniowa: 1litr mleka 3 budynie waniliowe ¾ szklanki cukru żółtka (pozostałe(...)śmietanki kremówki (30%) Śmietankę zagotowujemy w garnuszku, po czym dodajemy do niej pociętą na drobniejsze kawałki czekoladę i cały czas mieszamy, do chwili, gdy powstanie jednolita masa czekoladowa. Gorącą czekoladą oblewamy wierzch ciasta i pozostawiamy go, na co najmniej 2 godziny by ciasto wystygło, a jeszcze lepiej przystąpić do konsumpcji następnego dnia ;) R E K L A M A google

Smakowy Raj
Tort śmietanowo czeloladowy 194

jajami przesiewam i delikatnie mieszam w jedna stronę .Formę okrągłą tortową wykładam papierem do pieczenia dno i boki. Wykładam ciasto biszkoptowe i piekę 20-25 minut w 170 stopniach.Upieczony i ostudzony biszkopt kroje na trzy blaty. Krem śmietanowy i czekoladowy : Ubijam 500  ml mleka z dwoma kremami śmietankowymi na  sztywno i przekładam blaty biszkopta oraz górę i boki.Ubijam(...)średnicy 24 cm, co wystarcza do przygotowania ok. 12 porcji.- Mi starczyło na biszkopt o średnicy 26 cm Krem do tortów o smaku czekoladowym to wspaniały i szybki sposób na przygotowanie torty, idealny do ciasta biszkoptowego. Produkt bezglutenowy .- Mi starczyło na biszkopt o średnicy 26 cm Porcja kremu wystarcza do przełożenia biszkoptu o średnicy 24 cm, co wystarcza

Różowa kuchnia
Kokosowe blondie z ciecierzycy 186

Blondie, które zrobicie w kilka minut + pieczenie! Wszystkie składniki blenduje się do gładkości i zapieka w nie za dużej keksówce. To ciasto można nazwać jasnym odpowiednikiem czekoladowego brownie- jest równie zakalcowate, pyszne, wilgotne i dodatkowo bezglutenowe ;). Do jego przygotowania użyłam masła kokosowego ze sklepu Planta Food , który w swojej ofercie posiada naprawdę fantastyczne produkty! Poniżej na zdjęciu możecie zobaczyć wszystkie(...)pieczenia, wyrównać powierzchnię szpatułką. Piec w nagrzanym do 180 st.C piekarniku przez ok. 60 minut do wyrośnięcia, lekkiego popękania i zarumienienia. Po tym czasie uchylić drzwiczki piekarnika i pozostawić ciasto jeszcze na 10 minut. Następnie wyjąć i ostudzić. Najlepiej kroić po całkowitym wystudzeniu. Smacznego! Rady: - w wersji wegańskiej miód można zastąpić syropem klonowym, daktylowym lub z agawy. Natomiast mleko zwykłe

Nastoletnie Wypiekanie