ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:514/1376)

Kruche ciasteczka z żurawiną 134

wanilinowym ucieramy na białą, puszystą masę. Następnie dodajemy do niej jajko, sól i przesiewamy mąkę wraz z sodą. Dokładnie ucieramy. Na koniec dodajemy żurawinę i posiekane groszki czekoladowe. Wszystko dokładnie mieszamy. Z ciasta formujemy kuleczki, mniej więcej wielkości orzecha włoskiego, układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i spłaszczamy dłonią. Ciasteczka układamy w dość sporych odstępach ponieważ sporo urosną podczas

PatiGotuje
Blok czekoladowy 136

ostatnio się słodko zrobiło na blogu :). Kolejna propozycja na ciasto. Tym razem to blok czekoladowy! Nie wszyscy może to próbowali, gdyż jest to dość stara przekąska do kawy. Tak chyba mogę o tym powiedzieć. Dla miłośników słodyczy - idealne, ale ma wadę - jest kaloryczne i dość słodkie. Ale myślę, że raz na jakiś czas można zjeść kawałek do kawy :). Składniki

Gotuj z Mąką
Ciasto chałwowe 629

Pyszne ciasto w zasadzie chałwowo-czekoladowe, palce lizać. Dość ciekawe połączenie słodkiej masy chałwowej i gorzkiej czekoladowej. Piekłam w formie o wymiarach 25 cm x 35 cm. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Muffinki waniliowe z kremem orzechowym 109

pośpiechu, proszę. Cały czas mieszając stopniowo wsypywać mąkę z proszkiem. Gotową masę przełożyć do foremek, do połowy wysokości. Na to chlapnąć po niepełnej łyżce kremu czekoladowego, a kolejno przykryć warstewką ciasta. Nie musi być to dokładne przykrycie. Piec w temperaturze 160-170°C przez ok. 15-20 minut. Chciałam je udekorować czekoladą, ale nie warto. Spróbujcie sami. Może polubisz mnie

Kocham Czekoladę
METROWIEC 570

wyczerpania. SKŁADANIE CIASTA : Po ostygnięciu  ciasta kroimy na plastry.  Smarujemy  kremem na zmianę plaster jasny i ciemny. Składamy. Pozostałą masą smarujemy wierzch ciasta i  wyrównujemy. Polewamy polewą czekoladową. Chowamy do lodówki.  Kroimy pod kątem 45 stopni. Smacznego

Pani na deser
Sałatka z pieczonym burakiem, fetą i figami 124

trzech podstawowych plusach Chorwackiego zakwaterowania Wam wspomniałam ale nie wspomniałam o gratisie najlepszym. Cudowna, starsza Pani smażąca nam rano naleśniki z dżemem morelowym i kremem czekoladowym. Pobudki zapachem świeżo upieczonego ciasta z wiśniami, które czekało na tarasie na nas kiedy tylko otworzyliśmy oczy. Niesamowita dobroć serca i ta zdolność porozumiewania się z nami, pomimo tego, że każde z nas mówiło

Mango Papaja
Ciasto Bounty 250

utrzeć do otrzymania jasnej, puszystej masy, dodać zimną masę kokosową w 3 turach, i zmiksować po każdym dodaniu. Na koniec dodać zapach, wymieszać. Krem wyłożyć na ciasto, wyrównać, schłodzić w lodówce. Polewa czekoladowa: 50 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej 50 g masła Czekolady połamać. Masło rozpuścić, zdjąć z palnika, do ciepłego dodać czekolady, wymieszać do ich roztopienia

kulinarnyswiatdomi
Ciasto z kaszy manny 400

masy dokładnie się połączą. Blaszkę smarujemy masłem i wykładamy na to nasze ciasto, pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut aż się zarumieni na wierzchu. Ja swoje ciasto dodatkowo po ostudzeniu polałam czekoladowym ganache na które przepis znajduje się tutaj - - - >  Ganache

Delusional Trine
Ciasto z kaszy mannej 115

masy dokładnie się połączą. Blaszkę smarujemy masłem i wykładamy na to nasze ciasto, pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut aż się zarumieni na wierzchu. Ja swoje ciasto dodatkowo po ostudzeniu polałam czekoladowym ganache na które przepis znajduje się tutaj - - - > Ganache

Delusional Trine
Ciasto krucho-drożdżowe 154

być wywinięte w przeciwne strony. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia. Nastaw piekarnik na 175*C (funkcja góra-dół, bez termo obiegu). Piecz ciasto 30-35 minut. Wystudzone ciasto można polać lukrem, polewą czekoladową, czy posypać cukrem pudrem

Kulinarna (nie)codzienność
Babeczki Czarny Las 75

deser z wykorzystaniem dostępnych i wskazanych produktów Gellwe objętych promocją. Wykorzystałam ciasto Czarny Las na znany wiedeński tort. • Z mieszanki na ciasto upiekłam babeczki. • Z kremu czekoladowego zrobiłam na babeczkach kopułki. • Z fixu na bitą śmietanę wycisnęłam ozdobne rozety. • Całość posypałam drobnymi cukiereczkami

To co kocham
Sernik puszysty, rewelacyjny 530

maślane. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec 70-75 minut. Jeśli po 50 minutach ciasto mocno się zarumieni przykryć je folią aluminiową. Po wyjęciu z piekarnika ciasto ostudzić i polać polewą czekoladową lub ja ja lukrem. Dziękuję Gosiu. Buziak

Kuchnia Pokoleń
Ciasto marchewkowo-buraczane z orzechami. 121

posiekane orzechy.Wszystko mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 175/180 stopni do suchego patyczka,moje ciasto piekło się około 5o minut. Ciasto polewamy lukrem lub polewa czekoladową, ja polukrowałam gotowym lukrem Dr. Oetkera. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto dyniowe bez pieczenia 150

chwilę mikserem na najmniejszych obrotach. w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy na przemiennie warstwę herbatników i masę dyniową do wyczerpania składników. Wierzch ciasta ozdabiamy pokruszonymi ciastkami. Ciasto można dodatkowo udekorować polewą czekoladową tworząc tzw. "esy floresy". Przechowujemy w lodówce. źródło: przepis własny Ilość porcji: 12 Czas przygotowania: ok. 45 minut plus chłodzenie Koszt przygotowania

Pobite gary Barbary
Ciasto kokosowe z dżemem porzeczkowym 90

Witam po dłuższej nieobecności (niestety pochłonęły mnie studia i nauka :) Dzisiaj zaprezentuję Wam przepis na ciasto kokosowe z dżemem porzeczkowym. Robiłam je pierwszy raz w życiu

Czekoladowa muffinka