ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:518/1376)

Kruchy torcik z musem czekoladowym i powidłami 173

Łasuchy ? - jesteście ? Dziś polecam torcik kruchy, z musem czekoladowym. Przyznać muszę, że torcik wart jest wypróbowania. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin(...)Ciasto uformować w kulę, owinąć folią spożywczą i schłodzić min. 30 minut w lodówce. Zimne ciasto podzielić na 4 części, każą rozwałkować na okrąg średnicy 26cm.  Piec 15 minut w 200 stopniach C.  Blaty pozostawić do ostygnięcia. Przygotować mus czekoladowy: /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

kolorowotorcikowo
czekoladowy deser 166

Czekoladowy obłęd. przepis na cztery - pięć porcji NA KULE Z KRUCHEGO CIASTA  3/4 szklanki mąki 1/3 kostki masła 1/4 szklanki cukru 1 żółtko - które zostanie z bezy 2 łyżeczki  jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. 2 łyżki suszonej żurawiny Z miękkiego masła  , mąki , cukru , żółtka , jogurtu i proszku do pieczenia zarabiamy jednolitą masę pod koniec dodajemy(...)najpierw część  przesianej mąki następnie drugą część i delikatnie łączyć składniki rózgą , wlać połowę czekolady z masłem - wymieszać rózgą i dolać drugą część - połączyć delikatnie składniki . Uzupełnić foremki ciastem , piec około 7-9 minut - środek ma mieć płynna konsystencję (można zrobić próbę i upiec dwa i wtedy określić ile piec - wszystko zależy w jakiej foremce będą pieczone - chodzi

na gazie
Rafaello jaglane z czekoladą bez pieczenia 117

słynnego ciasta Rafaello zamiast słodkich i ciężkich mas, świetnie nadaje się tutaj kasza jaglana. Przygotowanie: 25 minut Koszt: tanie Ostatnio bardzo polubiłam ciasta na zimno i to w jak najbardziej zdrowej wersji. Szukam zamienników do słynnych ciast, w których jest mnóstwo słodkiej i ciężkiej masy. Tym razem wpadłam na pomysł, aby poszaleć z Rafaello. Każdy zna małe białe kulki(...)jest banalnie proste do wykonania. Ciasto jest dość sycące, dzięki czemu nie zjecie za dużo takiego deseru, a druga dobra wiadomość to to, że Wasz cukier nie wystrzeli w kosmos tak jak po zjedzeniu standardowego ciasta z tą nazwą. Ja dałam minimalną ilość słodzika, czyli pół szklanki jak na taką ilość kaszy. Moje ciasto nie było słodkie, bo postawiłam

zdrowo i aktywnie
Rafaello jaglane z czekoladą bez pieczenia 87

słynnego ciasta Rafaello zamiast słodkich i ciężkich mas, świetnie nadaje się tutaj kasza jaglana. Przygotowanie: 25 minut Koszt: tanie Ostatnio bardzo polubiłam ciasta na zimno i to w jak najbardziej zdrowej wersji. Szukam zamienników do słynnych ciast, w których jest mnóstwo słodkiej i ciężkiej masy. Tym razem wpadłam na pomysł, aby poszaleć z Rafaello. Każdy zna małe białe kulki(...)jest banalnie proste do wykonania. Ciasto jest dość sycące, dzięki czemu nie zjecie za dużo takiego deseru, a druga dobra wiadomość to to, że Wasz cukier nie wystrzeli w kosmos tak jak po zjedzeniu standardowego ciasta z tą nazwą. Ja dałam minimalną ilość słodzika, czyli pół szklanki jak na taką ilość kaszy. Moje ciasto nie było słodkie, bo postawiłam

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik Gotowany Na Miodowych Blatach Z Dżemem Truskawkowym 347

masła 1 jajko 1/2 szkl cukru 3/4 opakowania budyniu bez cukru 3/4 łyżki mąki ziemniaczanej Polewa czekoladowa: 6 łyżeczek cukru 3 łyżeczki kakao 25 g masła/margaryny Dodatki: dżem truskawkowy lub konfitura truskawkowa np. Łowicz garść siekanych orzechów Ciasto 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy na cztery równe części. Każda wałkujemy na szerokość blaszki. Blaszkę wykładamy papierem(...)serowej i tak postępujemy aż do wykończenia blatów. Ostatni blat na wierzchu zostawiamy bez masy. Polewa czekoladowa 5. W garnuszku umieszczamy wszystkie składniki na polewę czekoladową. Zagotowujemy i gotujemy do lekkiego zgęstnienia. Następnie polewamy ciasto i obsypujemy orzechami. Gotowe ciacho odstawiamy na co najmniej 24 h do zmięknięcia blatów. Smacznego !!! Przepis bierze udział w konkursie na stronie Durszlak.pl #lowicz #dzem

Gotowanie...to proste !
Podwójnie Czekoladowe Brownie z Serkiem i Malinami 317

dodatkowo zdjęcia… długo nie trzeba było mnie namawiać. Do tego syn prosił się pół dnia o upieczeniu z nim jakiegoś ciasta. Nie mogłam odmówić. Szybkie w wykonaniu, łatwe i proste a smakiem idealnie zadowalające. Wilgotne, gorzko-czekoladowe Brownie, serek kremowy i zatopione w nim chrupiące na swój sposób maliny. Bardzo polecam. Składniki: 100 g białej czekolady 100 g gorzkiej(...)Dodajemy maliny i delikatnie mieszamy. Blachę o wymiarach 24 x 25 wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciemne ciasto, wygładzamy i przykrywamy masą serową. Wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 50 minut. Wystudzone możemy posypać cukrem pudrem. The post Podwójnie Czekoladowe Brownie z Serkiem i Malinami appeared first on Made

Made By Mom And Son
Czekoladowy nugat z bakaliami 168

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nugat to nic innego jak słodki deser, który składa się z masy czekoladowej z dodatkiem bakalii i herbatników, która otoczona jest dwoma waflami

Przepiski.pl
MAZUREK KAJMAKOWY LCHF (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu, laktozy i cukru) 558

śmietanki kokosowej (stałej części schłodzonego mleczka kokosowego) 40 g ksylitolu szczypta soli himalajskiej Dodatki do dekoracji: orzechy włoskie migdały płatki migdałów wiórki kokosowe owoce suszone polewa czekoladowa lukier na bazie ksylitolu Przygotowując ciasto w jednej misce połączyć mąkę, sól i ewentualne słodzidło (u nas bez dodatków bo słodycz kokosa i karmelu nam wystarcza ). Dodać rozpuszczony, ale nie gorący olej kokosowy(...)udekorować karmelem, śmietanką kokosową, polewą czekoladową, orzechami, płatkami migdałów, wiórkami kokosowymi itp. To wszystko już kwestia Waszej inwencji twórczej 😉 Smacznego! — BTW całości ciastek bez słodzików z samym karmelem bez dekoracji: 600 g, 2120 kcal, B 27 g, T 190 g, W 67 g ( tym 40 g z ksylitolu). Przygotowując 10 mazurków w 1 cieście bez dekoracji: 60 g, 212kcal

Ola la LCHF
Kostka kokosowa 43

ciasto zna chyba każdy. Przyszedł czas bym i ja pokazała swoją wersję kokosowej kostki. Oprócz wiórek na polewie czekoladowej, dodaję je także do masy na ciasto. Składniki (40-45 małych kostek): 220 g. masła 4 jajka 130 g. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 60 g. wiórków kokosowych 260 g. mąki pszennej Polewa: 100 ml. mleka

Delicious Place
Ciasto Ambasador 439

mogłam się za niego zabrać. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W końcu przyszła pora i przygotowałam Ambasadora  Ciasto przygotowałam trochę po swojemu, ponieważ w oryginalnym przepisie, który pamiętam ze starych przepisów mamy, obie masy, wchodzące w skład ciasta były przygotowane na budyniu. Ja wykonałam czekoladową masę budyniową i śmietanową masę na bazie śmietanki kremówki. Powiem Wam, że był to świetny pomysł

Przepiski.pl
Ciasto cytrynowe + film 142

posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką tortownicy przekładamy ciasto i dokładnie rozprowadzamy. Ciasto pieczemy 40-50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C. W trakcie pieczenia ciasta, morele drobno kroimy i przygotowujemy polewę czekoladową. W kąpieli wodnej rozpuszczamy margarynę i kostki czekolady, całość mieszamy aż uzyskamy jednolitą konsystencję. Upieczone i wystudzone ciasto polewamy czekoladą a wierzch posypujemy suszonymi morelami

Smakowite Dania
Muffiny Oreo 130

Malutkie, czekoladowe babeczki z niespodzianką w środku pyszny krem z mascarpone i kruszonych ciasteczek Oreo będzie dopełnieniem słodkiej przekąski na początek dnia. A może taką wersję babeczki wybierzecie do koszyczka Wielkanocnego? 40 min 16 sztuk składniki: 2 jajka 150 g cukru 4 łyżki kakao 150 g płynnego masła 1/3 szklanki gorącej wody 200 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku(...)proszek do pieczenia oraz sól pomieszać. Do jajek dodawać na przemian roztopione masło, jogurt i mąkę. Bardzo dokładnie wymieszać. Na dno papilotek układamy po jednym ciasteczku Oreo, następnie wypełniać ciastem do poziomu 3/4. Piec około 25 minut w temp. 180 st. W czasie gdy pieczemy muffinki, robimy krem. Mascarpone ubijamy. Ciasteczka blendujemy na drobny pył, dodajemy do sera i miksujemy

Ania i Marcin gotują
CZEKOLADOWE NALEŚNIKI Z SERKIEM MASCARPONE I TRUSKAWKAMI 133

niepełne pół łyżeczki soli * 5-6 łyżeczek masła czekoladowego * 4-5 łyżek oleju ( chyba, że smaruję patelnie olejem wtedy nie daje go do ciasta) Wykonanie: Mąkę wsypać do miski, dodać jajka, mleko, wodę, sól, masło czekoladowe rozpuszczone do płynnej postaci w kąpieli wodnej i opcjonalnie olej i wszystko dokładnie wymieszać. Na dobrze rozgrzaną patelnie wylewać porcje ciasta, rozsmarować na całą

Zrób to smacznie
Kostka piernikowa 211

Opis: Choć już po świętach, zapisuję także ten wyśmienity przepis, ponieważ jest wyśmienity. Wilgotne ciasto piernikowe typu „kostka”, przekładane powidłami, udekorowane polewą czekoladową. Łatwe do przygotowania. Składniki: 3 jajka 200 g mąki 250 ml mleka 200 g cukru 2 łyżki kakao 200 g masła 2 łyżki miodu 2 łyżki przyprawy piernikowej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia(...)częścią ciasta. Do małego rondelka dodajemy pokrojoną drobno czekoladę (200g) oraz masło(200g). Całość gotujemy an małym ogniu, ciągle mieszając. Przygotowane wcześniej ciasto kroimy na dowolnej wielkości kostki i każdą z nich oblewamy z każdej strony polewą czekoladową

Ciastka i ciasta
Mazurek z jasną masą waniliową 149

stole ( na dodanie czeka też jeszcze świąteczna babka serowa). Nie zdążyłam go dodać wcześniej, ale przepis na pewno przyda sie na następne święta. W przygotowaniu podobny do mazurka orzechowo-czekoladowego ale nieco inaczej wygląda bo w wersji okrągłej i w jasnych kolorach. Przygotowałam go w formie do tarty Termisil.składniki: 250 mąki pszennej100 g cukru pudru150(...)piec ok 30 minut na 175 C. Czekoladę rozpuścić z mlekiem w kąpieli wodnej dodać masę krówkową i dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na wystudzone ciasto. Mazurka dowolnie udekorować-ja użyłam pisaków, małych ciasteczek w polewie czekoladowej, żurawiny i płatków migdałowych. Najlepiej przygotować go dwa dni wcześniej wtedy ciasto zmięknie, nie będzie takie twarde i nie będzie się kruszyło podczas jedzenia

Monia miesza i gotuje