nazwać to smaczne, kruche ciasto z kokosowo-migdałowym nadzieniem? Kokosanka? Kokosanki kojarzą mi się z kawałkami biszkoptu z procentami, oblanego ciemną polewą czekoladową i obtoczonego w wiórkach kokosowych. Dzisiejsze ciasto jest zupełnie inne, więc nie chcę nazwą wprowadzać was w błąd. Kokosek? To raczej wersja ciasta rafaello z dużą ilością delikatnego kremu. Umówmy się na zwykłą
dolcevitainmykitchenmasę jabłkową i przykrywamy drugim ciastem kruchym. Obciążamy deseczką. Całość wstawiamy do lodówki, do stężenia mas. Następnie wstawiamy do spiżarki aby „oddało”. Polewamy polewą czekoladową i np. posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi. Ciasto najlepiej przygotować dwa dni przed podaniem
Domowy Smak JedzeniaDziś ciasto idealne dosłownie na każdą okazję. Ciemny biszkopt, masa budyniowa i śmietanowa z dodatkiem białych Michałków do tego wiórki czekoladowe to uczta dla podniebienia. Jak widać ciasto czasochłonne ale warte zachodu, bo nic tak nie cieszy jak kawałek dobrego ciasta do kawy lub herbaty. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniciasto. Schłodzić godzinę w lodówce. Ciastem wylepić blaszkę, nakłuć i podpiec w 180*C przez 12 minut. 2. Żółtka utrzeć z cukrem, dodawać partiami ser i budyń śmietankowy. Ubić śmietankę i połączyć z masą serową, a na koniec dodać ubite białka. Masę podzielić na dwie części. Jedną część pozostawić bez dodatków, a do drugiej dodać kajmak i budyń czekoladowy (proszek
Kuchnia domowa Anidobre i świetnie się prezentuje.Ciasto najlepiej smakuje po 2-3 dniach gdy całość przejdzie smakiem a placki zmiękną. U mnie w wersji czekoladowej posypana wiórkami kokosowymi. Składniki na ciasto: - 50 dag mąki pszennej - 3/4 szklanki cukru - 20 dag masła - 3 łyżki miodu - łyżeczka sody Składniki na masę: - 1 litr mleka - 3/4 szklanki cukru
magiczna kuchnia Kasiprzygotowaniu. Sekretem każdych muffinek jest ich oddzielne wymieszanie suchych i mokrych składników. Sprawdźcie jak smakuje ten deser z tego przepisu i koniecznie dajcie znać w komentarzu. Sprawdź przepis na: Czekoladowe muffinki Składniki 100g masła 200g jogurtu naturalnego 2 jajka starta skórka z 1 cytryny sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka cukru wanilinowego 2 szklanki mąki (ok. 370g) 3/4 szklanki cukru(...)cytryny W oddzielnej misce łączymy ze sobą mokre składniki – sok z cytryny, jogurt, jajka, masło. Zarówno mokre jak i suche składniki bardzo delikatnie łączymy ze sobą. Przygotowane ciasto nakładamy do foremek do muffinek. Jeśli mamy, możemy wyłożyć wcześniej foremkę papilotkami. Muffinki cytrynowe pieczemy przez ok. 25 minut w temperaturze 180 st. C. Tylko pamiętajcie aby wcześniej nagrzać piekarnik. Przeczytaj
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Mocno czekoladowa, łatwa do zrobienia i pięknie prezentująca się na stole czarna babka Wielkanocna. Można ją przygotować w kilka minut, a swoim wyglądam i smakiem zachwyci każdego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Proces przygotowania babki jest dość nietypowy, ponieważ ciasto na babkę wlewamy do wcześniej nagrzanej w piekarniku formy. Podczas nagrzewania się formy w piekarniku zdążymy przygotować ciasto na babkę, więc
Przepiski.plMus czekoladowo jabłkowy to pewna wariacja dla klasycznego musu czekoladowego , który pokazałam wam w zeszłym tygodniu. Dostałam od was kilka pytań z czym można taki mus
Relaxtimeceramiczne kuleczki to pieczenia tart, wstawić do nagrzanego piekarnika do 180*c, piec 25 minut, na 10 minut przed końcem pieczenia, usunąć ceramiczne kulki i zrumienić ciasto. Po upieczeniu całkowicie wystudzić. Masa czekoladowa; Wiśnie osączyć na sicie z syropu, przełożyć do rondelka zalać rumem przykryć odstawić na 3 godziny do lodówki-w tym czasie kilkakrotnie przemieszać. Ponownie osączyć
Wanilia i Kardamonprostu, gotowej mąki gryczanej, 2 łyżki masła kokosowego, 100 ml wody, 1/3 szklanki ksylitolu. Nadzienie: 6 lasek rabarbaru, 1/3 szklanki cukru kokosowego. Polewa czekoladowa z TEGO przepisu. Wykonanie : Suche składniki na ciasto mieszamy. Dodajemy 2 łyżki masła kokosowego i zalewamy wodą. Wyrabiamy ciasto, którym następnie wylepiamy foremki na babeczki (u mnie ceramiczne). Rabarbar kroimy na małe kawałki. Następnie(...)umieszczamy w mieście i mieszamy z cukrem kokosowym. Wykładamy kawałki rabarbaru na ciasto (spód babeczek). Wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 30 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika nakładamy na wierzch babeczek czekoladową polewę. Piszę "nakładamy", bo polewa wyszła mi gęsta. Smacznego
Jeść, by żyć w zdrowiuatrakcją jest tort. Tort zrobiłam śmietanowo - czekoladowy obłożony masą cukrową i przyozdobiony na wierzchu kwiatami. Również na mojej imprezie pojawiły się parówki w cieście francuskim i sałatka ziemniaczano - buraczana. Tort śmietanowo - czekoladowy :masa śmietanowa - http://klaudynamoscicka.blogspot.co.uk/2014/09/tort-smietanowy-na-biszkopcie-rzucanym.htmlmasa czekoladowa - http://klaudynamoscicka.blogspot.co.uk/2014/09/tort-czekoladowo-smietanowy.htmlbiszkopt - http://www.uwielbiamgotowac.com/2013/04/biszkopt-na-tort.html#.VHI0t4vz1qgSałatka ziemniaczano - buraczana :6 ziemniaków 5 buraków średnich w occie(...)smaku Na sam koniec zaprawiamy 4 dużymi łyżkami majonezu Warto przed podaniem sałatkę włożyć do lodówki na ok 1 godzinę, aby smaki się połączyły Parówki w cieście francuskim :ciasto francuskie gotowe 10 parówek małychCiasto rozkładamy na stolnicy Kroimy je na 10 kwadracików Każdą parówkę kładziemy na jednym kwadraciku z ciasta i zawijamyOwinięte
Klaudynkowa kuchniamasła 8 jaj 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki budyniu waniliowego 3 łyżki śmietany 12 % Dodatkowo: wiórki kokosowe polewa czekoladowa Sposób wykonania : Spód: Mąkę przesiać na stolnicy. Dodać żółtka, śmietanę i masło. Razem wszystko posiekać. Zagnieść ciasto , uformować kulę i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Po wyznaczonym czasie ciasto wyjąć i rozwałkować , po czym ułożyć na dnie tortownicy(...)zimny spód, rozkładamy część wiśni i wylewamy resztę masy serowej. Na wierzch posypujemy pozostałe wiśnie. Piec ok. 1 godziny w temp. 180 C. Studzimy ciasto przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Na następny dzień polewamy polewą czekoladowa i posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego Sernik piekłam razem z : Joanna - http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/07/Sernik-smietankowy.html Krystyna - http://krystyna9.livejournal.com/83898.html Dorota - http://doowa.blogspot.com/2014/07/sernik-z-kaszy-jeczmiennej-z-pitahaya.html Agnieszka
Słodkości i nie tylkoZdrowa i smaczna słodycz dla całej rodzinki. Dla każdego coś co lubi, część rodzinki woli rogaliki, dla nich powstały rogaliki z nadzieniem z powideł czekoladowych, dla mojej małej wielbicielki zdrowych ciasteczek z tego samego ciasta (piekłam z podwójnej porcji) powycinałam różne kształty ciasteczek. Wszyscy byli zadowoleni, a o to przecież chodzi. Dodatkowo frajda bo przemyciłam im dynię, za którą(...)zimnego masła (pokrojonego na kawałki) - 380g mąki orkiszowej (lub 2 szklanki mąki pszennej) - 1-2 łyżek ksylitolu (lub cukru) Dodatkowo: - powidła czekoladowe - mielony ksylitol (lub puder) do oprószenia ciasteczek Wszystkie składniki umieścić w misie i zagnieść kruche ciasto (ja używam do tego hak miksera). Podzielić na 2-3 części, każdą zawinąć w folię spożywczą i kilka minut schłodzić w lodówce
Smaczne ZdroweKOKOSOWA FANTAZJA PRZEPIS TUTAJ *** *** WIELKANOCNA SZARLOTKA PRZEPIS TUTAJ *** *** TRUSKAWKOWA MGIEŁKA PRZEPIS TUTAJ *** *** KOSTKA SZWARCWALDZKA PRZEPIS TUTAJ *** *** SKUBANIEC PRZEPIS TUTAJ *** *** BABKA TULIPAN PRZEPIS TUTAJ *** *** GALARETKOWIEC NA CHRUPIĄCYM CZEKOLADOWYM SPODZIE PRZEPIS TUTAJ *** *** PSZCZÓŁKA MAJA – CIASTO Z BRZOSKWINIAMI PRZEPIS TUTAJ *** *** RUROCIĄG – CIASTO BEZ PIECZENIA PRZEPIS TUTAJ *** *** CIASTO RAJSKI PTAK PRZEPIS TUTAJ *** *** BABKA MAJONEZOWA PRZEPIS TUTAJ *** Babka majonezowa *** WIELKANOCNE MAZURKI Z CZEKOLADĄ
Blog z ApetytemZmęczona słońcem i bieganiną po sklepach, wracając do domu obiecałam sobie: dzisiaj nic więcej nie robię. Obietnicy oczywiście nie dotrzymałam, bo jak sobie odmówić małej słodkości. Szybko zagniotłam ciasto, równie szybko je schłodziłam, w 15 minut upiekłam i wypełniłam. I oto mogę się tymi maleństwami z Wami podzielić :) SKŁADNIKI: na około 20 babeczek 1 szklanka mąki 1/2 kostki masła (miękkiego(...)budyń truskawkowy 1 szklanka mleka 1/2 kostki masła (miękkiego) 2 łyżki cukru pudru (jeśli budyń był bez cukru) 1/2 opakowania galaretki truskawkowej dodatkowo owoce groszki czekoladowe A jak to zrobić: Zagnieść ciasto z wszystkich podanych wyżej składników i schłodzić w lodówce około 1 godziny. Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na płat o grubości 3-4 milimetry. Wykroić szklanką krążki
Kuchnia w opałachrazem skorzystałam z przepisu na orzeszki z internetu [ mój sprawdzony przepis gdzieś się zawieruszył]..upieczone orzeszki przełożyłam kremem czekoladowym , ale zrobionym z mniejszej ilości serka ..dodałam też okruchy z upieczonych orzeszków..Robiąc takie orzechy z początku trudno dopasować ilość ciasta..Orzeszki jak będą za małe - wtedy masa będzie uciekać..a jak będą ciut większe - obcinamy nożykiem delikatnie niepotrzebną "obwódkę(...)masła 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 żółtko 2 jajka 1/2 łyżeczki sody szczypta soli Dodatkowo krem czekoladowy + okruchy z orzeszków Z podanych składników zagnieść ciasto. Formować niewielkie kulki i wkładać każdą kulkę do rozgrzanej foremki do pieczenia orzeszków. Piec na jasnozłoty kolor. Nadzieniem wypełniać połówki orzeszków i sklejać po dwa razem
Moje domowe kucharzenie