Sos czekoladowy do deserów

Sos czekoladowy do deserów

Sos czekoladowy do deserów

Przepis na : deser

Ile razy zastanawialiście się jak zrobić sos czekoladowy do lodów, deserów, ciast, który nie byłby tylko rozpuszczoną czekoladą zastygającą po 30 sekundach, ale satynowym, aksamitnym sosem, wisienką na torcie? Dzisiaj macie szansę, bo poniższy przepis jest właśnie na taki sos. Uzależnicie się od niego. Smacznego.  Czytaj więcej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bernika - moj kulinarny pamietnik

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Aurora, 9 maja 2014 20:52:46

Cudo!

Justyna Żak, 9 maja 2014 22:47:26

pyszności:)

Livellion, 10 maja 2014 17:12:09

Świetny przepis! Czy jak przygotuję ten sos na dzień wcześniej i dopiero następnego dnia wykorzystam go do naleśników, to czy konsystencja nadal będzie płynna? Pozdrawiam :)

Bernadeta, 11 maja 2014 12:31:01

ja trzymam w lodówce i przed podaniem albo wyciągam go wcześniej albo wkładam butelkę na kilka minut do gorącej wody żeby się ponownie zrobiła półpłynna konsystencja.