Ciasteczka czekoladowo-owsiane od Baking Concept , są idealną opcją dla osób nie mających zbyt wystraczająco czasu. Czas przygotowania nie jest dłuższy niż 15 minut, a smak
Truskawkowa FiestaWielkanocny blok czekoladowy, to słodki strzał na Święta. Lubicie bloki czekoladowe? To zdecydowanie moje smaki z dzieciństwa Składniki 360g mleka słodzonego skondensowanego 150g masła
Niezły MłynekZbliża się czas świąt. Pora więc upiec jakieś pyszne ciasto. W tym roku u nas na stole zagości jedno z naszych ulubionych ciast- szarlotka na kruchym spodzie! <3 W odróżnieniu do czekoladowych serników, babek wielkanocnych z mnóstwem lukru i kremowych ciast ta szarlotka zaskakuje smakiem i lekkością. Soczysty, lekko kwaśny smak jabłek, do tego szczypta cynamonu stanowią wypełnienie ciasta
Gotujemywdomu.plCiasto jaglane z dodatkiem suszonych śliwek. Przy słonecznej niedzieli dzisiaj w roli w głównej moja ulubiona kasza jaglana. Ostatnio szaleje z nią w kuchni i próbuje kombinować na różne sposoby, aby wykorzystać ją do ciast. Tym razem padło na wersję czekoladową z suszoną śliwką. Ostatnio miałam sporą dostawę z mojego ulubionego sklepu BRAT.PL, więc mogę poszaleć z przepisami
zdrowo i aktywnieCiasto jaglane z dodatkiem suszonych śliwek. Przy słonecznej niedzieli dzisiaj w roli w głównej moja ulubiona kasza jaglana. Ostatnio szaleje z nią w kuchni i próbuje kombinować na różne sposoby, aby wykorzystać ją do ciast. Tym razem padło na wersję czekoladową z suszoną śliwką. Ostatnio miałam sporą dostawę z mojego ulubionego sklepu BRAT.PL, więc mogę poszaleć z przepisami
Zdrowie i pysznie na talerzuLekki, puszysty czekoladowy wieniec z wyrazistą, cytrusową alkoholową nutą, oblany delikatną białą czekoladą i podany z plastrem świeżej, soczystej pomarańczy to świetna propozycja małej słodkości, która
Szalona Kuchnia EwelinyWielkanocny blok czekoladowy, to słodki strzał na Święta. Lubicie bloki czekoladowe? To zdecydowanie moje smaki z dzieciństwa 👌 Składniki 360g mleka słodzonego skondensowanego 150g masła
Niezły MłynekPiernik z konfiturą malinową pachnące przyprawą korzenną z polewą czekoladową ,to prawdziwy rarytas. Pyszne, szybkie ciasto, które zachwyci niejednego smakosza słodkości:) Konfitura malinowa po dodaniu galaretki jest sztywniejsza i przy krojeniu nie rozpływa się na boki. Piernik u mnie jest mile widziany cały rok pod wieloma postaciami z różnymi dodatkami. Jestem smakoszem pierników i szczerze polecam dzisiejszy przepis. Piernik pyszny
gotuj ze mnąCzekoladowe naleśniki z serkiem waniliowym i bananami z rumem Czekoladowe naleśniki , to deser zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych. Wszystko zależy od dodatków z jakimi
Tajemnice SmakuCzekoladowe masło orzechowe z miodem Dlaczego orzeszki ziemne nazywamy “ziemnymi”? Przede wszystkim zacznijmy od tego, że nie są to tak do końca orzeszki, tylko
Tajemnice SmakuCzekoladowe batony z kaszą jaglaną ekspandowaną, fistaszkami, sezamem i z truskawkami to pomysł na wyjątkowo łatwą w przygotowaniu przekąskę. Składniki suche, czyli orzechy, ziarna, płatki i
Tajemnice SmakuCzekoladowe trufle z żurawiną, przygotowane własnoręcznie w domu, to idealny pomysł na świąteczny prezent. Każdy kto uwielbia czekoladę doceni wartość i smak tych cudownych słodkości. Dla
Tajemnice SmakuMus czekoladowy bez jajek - najlepszy przepis na mus czekoladowy Mus czekoladowy bez jajek, ale za to z dyskretnym aromatem kawy i migdałów to nasz ulubiony
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPiekliście kiedyś ciasto z cukinią na słodko? Ja już piekłam i jest niezwykle pyszne. Zapewniam, że nic a nic nie czuć cukinii. Ciasto jest wilgotne i mocno czekoladowe. U mnie dzisiaj w formie tortu z kremem śmietankowo-owocowym. Wszystko z sobą smakowo idealnie współgra. Polecam. Upieczcie na podwieczorek. Tort warto ładnie udekorować. Bedzie i pięknie i pysznie. Do tego filiżanka
IzabelawkuchniPyszne Lody czekoladowe – 2 składniki tylko – banany mrożone i dobrej jakości kakao ciemne – genialne w swojej prostocie, praktycznie bez nakładu pracy, bardzo łatwe
Dorota Smakujeminut. ❤ ❤ ❤ Szukacie więcej przepisów na Walentynki? Koniecznie zobaczcie TOP 3 przepisów na ciasta walentynkowe : 1. walentynkowe ciasto serce . 2. ciasto walentynkowe serduszko . 3. walentynkowy sernik czekoladowy z truskawkami. Na pewno spodobają Wam się te przepisy. A jeżeli szukacie jeszcze innych fajnych inspiracji na ciasta i desery to zapraszam do zakładki SŁODKOŚCI , gdzie na pewno znajdziecie
RITA food channelCzekoladowa kopuła to po prostu sernik na zimno w nietypowym kształcie. Zamiast tradycyjniej blaszki użyłam okrągłej szklanej miski. Miskę wyłożyłam folią spożywczą dzięki temu sernik łatwiej
Monia miesza i gotujeLekka, puszysta czekoladowa babka z wyrazistą alkoholową nutą z wiśniowym akcentem, oblana delikatną mleczną czekoladą to świetna propozycja na tradycyjną Wielkanocną babkę. Rewelacyjnie smakuje i z
Szalona Kuchnia Ewelinydość, że nie trzeba do jego przygotowania żadnych wymyślnych składników – nawet nie ma mąki – a można z niego zrobić naprawdę niezłe cudo! Ciasto ma puszystą konsystencję, jest czekoladowe i fajnie zaspokaja wilczy apetyt na słodkie Składniki 1 jajko 2 łyżki kakao 1 łyżka erytrolu szczypta soli 1 łyżka kremu kokosowego odrobina proszku do pieczenia Przygotowanie: Ramekin smarujemy masłem
PaleoLifeWitam Kochani Dziś przychodzę do Was z bardzo pysznym ciastem na zimno,które jest potrójnie czekoladowe :) Składa się z trzech warstw,każda z nich to inna czekolada-gorzka,mleczna oraz biała :) Polecam,ciasto jest wspaniałe,łatwe i pięknie wygląda. SKŁADNIKI *przepis na tortownice 21cm WARSTWA 1 -1 czekolada gorzka 90-100g -250 ml mleka -100 ml śmietanki
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuBabka kakaowo – czekoladowa z dodatkiem kremowego sera Philadelphia który nadaje jej wilgotności .Polecam. Składniki : keksówka 19 cm 1 łyżka mocnego espresso ,ostudzić 200 g serka
Ladylaura.Sernik na czekoladowym spodzie, pieczony w kąpieli wodnej. Wygląda efektownie ze względu na wzory na wierzchu. Do sporządzenia musu można użyć również truskawek. Przepis widziałam na
BullioTort czekoladowy z lekkim kremem czekoladowym. Bardzo prosty bezglutenowy deser, do którego przygotowania potrzebne jest tylko kilka składników: spód: 200 g masła w temperaturze pokojowej, 100
królestwo garówOpis: Blok czekoladowy, ten smak zna prawie każdy z nas. Blok czekoladowy to słodycz, która robiła furorę w czasach PRL-u. Chociaż w dzisiejszych czasach półki
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneTego ciasta chyba nie trzeba przedstawiać, pewnie wszyscy je znają. Jest to klasyk, który robił furorę w czasach, gdy na półkach w sklepach nie było
Ciasteczkowy PotwórSyrop czekoladowy...własnoręcznie zrobiony...pycha...do lodów, deserów..a nawet do podjadania bez niczego.. 1/3 szkl. kakao 1/2 szkl. wody 1 i 3/4 szkl.cukru 1
Moje domowe kucharzenieSernik na czekoladowym spodzie, pieczony w kąpieli wodnej. Wygląda efektownie ze względu na wzory na wierzchu. Do sporządzenia musu można użyć również truskawek. Przepis widziałam na
BullioTo co dzieciaki lubią najbardziej - i nie tylko. Czekolada i orzechy, to jedno z moich ulubionych połączeń. Dzisiaj bardzo prosty sposób na szybki deser
Niezły MłynekCzekoladowe muffinki w formie choinek (no, przynajmniej miały je przypominać;) są moją słodką propozycją na święta. Wiadomo, że pierniki to klasyka na Boże Narodzenie, ale zapewniam
pink envelopePonieważ miało być fit to nie ma mąki, jednak bez czekolady nie było by takie fajne hehe. Hmm ciasto wyszło obłędnie, do kawy idealne i nie
Niezły MłynekSernik na czekoladowym spodzie, pieczony w kąpieli wodnej. Wygląda efektownie ze względu na wzory na wierzchu. Do sporządzenia musu można użyć również truskawek. Przepis widziałam na
BullioPieczony czekoladowy tost francuski w panierce z płatków śniadaniowych(lion)z truskawkami i jagodami (potem jeszcze jogurtem z mascarpone)(inspiracja)Gdy tylko zobaczyłam tego tosta, wiedziałam
More food, love and dreamspowstały "tulipankowe zagniecenia papieru". Tulipankowe, gdyż Strzępiaki pieczemy na wzór babeczek tulipanów.Przygotowanie do pieczenia:Wyjmujemy ciasto z lodówki. Bierzemy foremkę wyłożoną papierem i wykładamy ją w środku ciastem. Spód normalnie, a boki wylepiamy na papierze ponad wysokość foremki silikonowej. W ten sposób tworzymy nasze strzępy. Każdą wyłożoną foremkę wkładamy na chwilę do lodówki. Gdy wszystkie będą gotowe wkładamy(...)rozpuszczoną żelatyną i przelej ją do reszty czekoladowego proszku. Szklankę wsadź do większego naczynia z zimną wodą, aby całość nieco przestudzić. Wymieszaj i znowu stopniowo dodawaj do ubijanego kremu.Gdy krem uzyska odpowiednio gładką konsystencję, włóż go do lodówki do stężenia.Wykonanie babeczek:przygotowane kruche spody1 bananprzygotowany krem czekoladowyprażony amarantusDo przestudzonego kruchego ciasta nakładaj małe kawałki bananów, lekko dociskając do spodu.Krem
Eat ShrimpsTrochę eksperymentu przy pierogach i wyszły pysznie pyszne :) Coś dla łasuchów i dzieci, deser na ciepło podawany z lodami śmietankowymi ale i na zimno równie
Niezły MłynekSkładniki: 100 g czekolady gorzkiej 50 ml wody 400 ml mleka 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka kakao 3 laski cynamonu GUSTUS 3 łyżeczki cukru (jeżeli
Niezły Młynekminut do lodówki. Schłodzone ciasto wałkujemy, wykrawamy koła. Foremki do babeczek smarujemy olejem, posypujemy tartą bułką lub kaszą manną. Wylepiamy ciastem foremki. Babeczki pieczemy 25 minut w 180 stopniach C. Upieczone, ostudzone babeczki ostrożnie wyjmujemy z foremek. MUS CZEKOLADOWY: 2 białka 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżeczka masła Czekoladę łamiemy i rozpuszczamy, dodając masło, w kąpieli wodnej. Białka ubijamy
kolorowotorcikowobitą śmietaną. Do tego oczywiście aromatyczna herbata i… każdy dzień będzie udany Czasem trzeba zatrzymać się na chwilę, usiąść przy herbacie, słodkim cieście i po prostu delektować się chwilą. A taka szybka czekoladowa rolada z bitą śmietaną będzie do tego idealna Zgodzicie się? To ciasto dosłownie rozpływa się w ustach, a jego przygotowanie jest naprawdę proste. Pyszny biszkopt, bita(...)śmietana. Idealna rolada do weekendowej kawy lub herbaty. Polecam też przygotować taką roladę na różne uroczystości. Spróbujcie. Składniki: Na czekoladową roladę: 5 jajek 150 g cukru 150 g mąki pszennej 3 płaskie łyżki naturalnego kakao 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 400 ml śmietany 30%-36% (zimnej z lodówki) 2 łyżki cukru pudru opcjonalnie 1 fix do śmietany Przygotowanie
Słodkie okruszkipół. Ciasto rozwałkowujemy na dość cienkie placki i wykładamy nim wcześniej natłuszczone, niewysokie blaszki do pieczenia (mnie wyszły dwie o wymiarach 33x23cm)Odcinamy wystające poza blaszkę ciasto i wstawiamy do piekarnika na +/- 20 minut.Ciasto w piekarniku powinno podwoić swoją objętość,Wyjmujemy z piekarnika, lekko przestudzamy i kroimy każdy z placków na 4 części.Pozostawiamy do całkowitego przestygnięcia(...)marmoladą i nakładamy na siebie. Wierzchniego blatu nie smarujemy.Tak przygotowane pierniki przykrywamy papierem do pieczenia, stawiamy deseczkę i obciążamy (np. słoiczkiem z dżemem).Tuż przed Wigilią dekorujemy piernik polewą czekoladową.Smacznego!!!Źródło: Moje wypieki
W mojej holenderskiej kuchniGóra "Michałków", odrobina śliwek i orzechów, a do tego czekoladowy smak zwieńczony subtelną nutą śmietanki. Wystarczy kawałek, a poziom endorfin rośnie i można zapomnieć o jesiennych nastrojach. CIASTO MICHAŁEK Składniki: biszkopt: 4 jajka 1,5 szkl mąki 260 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szkl wody 3/4 szkl oleju 3 łyżki kakao masa michałkowa: 500 g serka mascaropne(...)cukru przekładamy do garnka i podgrzewamy mieszając, aż powstanie jednolita masa czekoladowa. Masę studzimy. Białka ubijamy na sztywno dodając 150 g cukru, a następnie dodajemy żółtka. Do masy wlewamy ostudzoną masę czekoladową, a potem mąkę z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy na formę 20x30 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez
Bon appetit mon amieBABKA MURZYNKOWO-KOKOSOWA BABECZKI Z MAKĄ MIGDAŁOWĄ BABECZKI Z LIKIEREM I KREMEM TOFFI CZEKOLADOWE MUFFINKI Z BITĄ ŚMIETANĄ KARPATKA Z KREMEM ŚMIETANOWO-GALARETKOWYM BRZOSKWINIOWIEC SNIKERS CIASTO CEGIEŁKA KOSTKA KAKAOWO-KAWOWA Z PIANKA CZEKOLADOWĄ FALE DUNAJU SEROWO KOKOSOWE MIODOWNIK KRÓLEWSKI KRETOWISKO TIRAMISU SERNIK PUSZYSTY SERNIK Z MALINAMI SERNIK Z KASZĄ MANNĄ SERNIK
Sama słodycz i szczypta chilifirmie, http://fototapetynawymiar.com/ , sprawdzone, dobre rozwiązania trzeba sobie polecać ;) Po zachwytach nad mieszkaniem przyszedł czas na degustację babeczek, które zaoferowałam się przynieść do kawy ;) Delikatne, puszyste ciasto, udekorowane kakaowym kremem śmietanowym, z dodatkiem czekoladowych kropelek. Pyszności! Jedne z lepszych muffinek, które jadłam, szczególnie krem oszałamia smakiem ;) Bardzo polecam! :) Składniki: 125 g cukru 300 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku(...)drugiej misce połączyć jogurt z jajkami. Suche składniki przesypać do mokrych, wymieszać tylko do połączenia. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, nakładać ciasto, do 3/4 wysokości foremek. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Wystudzić. Krem czekoladowy: 150 ml śmietanki 36 % 1 - 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao groszki czekoladowe Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać
Domowa cukiernia Ewypieczenia, delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do formy o wymiarach, spód 129x125 mm, wysokość 35 mm Piec w 175 stop, przez ok. 25 minut. Wyjąć ciasto z formy , ostudzić, przekroić na 3 placki. Krem czekoladowy : Do rondla wlać szklankę mleka, osłodzić, doprowadzić do zagotowania. W pozostałym mleku rozrobić budyń, wlać na gotujące się mleko. Mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia(...)samym końcu wlać roztopioną czekoladę, dokładnie wymieszać. Pierwszy blat ciasta, ułożyć na tacy, nasączyć ponczem. Wyłożyć porcję kremu, przykryć drugim blatem ciasta. Tak samo postąpić z trzecim blatem. Wierzch i boki tortu, posmarować kremem, obsypać wiórkami czekoladowymi, udekorować perełkami i posypką. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id
Kuchnia Danusicukru waniliowego Polewa czekoladowa: 100 g czekolady 2-3 łyżki masła Wykonanie: Jajka powinny mieć temperaturę pokojową. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Formę na babkę dokładnie smarujemy tłuszczem i wysypujemy tartą bułką. Jajka ubijamy z cukrami na puszystą masę. Małymi porcjami dosypujemy mąki i proszek do pieczenia cały czas delikatnie mieszając ciasto. Na koniec dodajemy(...)przykryć folia aluminiową. Na parze w garnuszku rozpuszczamy czekoladę, dodajemy masło i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Gdy ciasto przestygnie wyjmujemy je z formy i dekorujemy polewa czekoladową
Kulinarne przygody Gatitykandyzowanej pomarańczy 75 g ciemnej gorzkiej czekolady emulsja: 90 g masła 30 g gorzkiego kakao 1 laska wanilii ½ organiczna skórka pomarańczowa Uwagi: Emulsję do panettone czekoladowego najlepiej przygotować wieczorem, wraz z pierwszym ciastem, a następnie przechowywać do następnego dnia w temperaturze pokojowej, przykrytą folią . W misce wymieszaj: miękkie masło (po prostu trzymaj je w temperaturze pokojowej przez kilka godzin), kakao(...)powierzchni utworzyła się cienka skórka, którą będziemy nacinać ostrzem (np. żyletką). Bezpośrednio przed pieczeniem natnij ciasto na krzyż i umieść na środku małe kawałki masła. Piecz w gorącym piekarniku, umieszczając blachę w najniższej możliwej pozycji, biorąc pod uwagę wzrost panettone podczas pieczenia. Nasz czekoladowy panettone jest upieczony, gdy w jego środku temperaturze osiągnie 94 ° C. Zajmie to około 50/55 minut
Przepisy na domowy ser i chlebDomowe ciasteczka oreo Kruche, mocno czekoladowe i przepyszne ciasteczka, przełożone rozpływającym się w ustach kremem na bazie mleka w proszku. W smaku bardzo przypominają znane i lubiane ciasteczka oreo. Z podanych składników wyszło mi około 45 „złożonych” ciastek. Składniki: Ciasto: 250g mąki 130g cukru szczypta soli 200g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao
Blog z Apetytem