ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:485/1376)

Czekoladowiec 790

Czekoladowiec to kilka cienkich czekoladowych biszkoptów przełożonych bielutkim kremem. Ładnie wygląda i ciężko mu się oprzeć. Składniki ciasta: 6 jaj 1 margaryna 1 szkl. cukru 0.5 szkl mąki 1/3 szkl kakao 2 łyżki maki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki masy: 5 jaj 1 margaryna 5 łyżek cukru 2 cukry wanilinowe 1 łyżka mąki  1 szkl mleka Dodatkowo

Cukiernia Pychotki
Mazurek wielkanocny z powidłami z płatków róży i gorzką czekoladą 84

fareast-language:EN-US;} Mazurek wielkanocny z powidłami z płatków róży i gorzką czekoladą Składniki – ciasto: Masło – 250g Cytryna (skórka) – 1 sztuka Cukier puder – 200g Żółtko – 2 sztuki Sól – szczypta Składniki – masa marcepanowa do ozdobienia: Surowa masa marcepanowa – 200g Białka – 2 sztuki Składniki – masa czekoladowa: Czekolada gorzka – 200g Miód – 2 łyżki Śmietanka 30% - 150 ml Masło – 20g Cynamon – szczypta Powidła(...)zrobić karbowany znaczek na brzegach upieczonego ciasta. Następnie ciasto z masą marcepanową piec przez 10-15 minut w 180 stopniach ( masa powinna mieć złoty kolor). Gotowe ciasto odstawić do wystudzenia. Wykonanie – masa czekoladowa: Śmietanę zagotować z cynamonem i miodem. Następnie zdjąć z ognia i dodać do niej czekoladę, masło i powidła z płatków róży. Całość dokładnie wymieszać.  Przygotowaną masę

Kuchnia Bon Appetit
Pyszne ciasteczka czekoladowe 66

Dzisiaj polecam pyszne ciasteczka czekoladowe. Składniki na 16 sztuk: 100g gorzkiej czekolady 50 g masła 55 g cukru jajko pasta waniliowa kilka kropel 110 g mąki

Pomysłowa kuchnia
Mus czekoladowy z bita śmietaną. 105

Niezwykle prosty do zrobienia i smaczny mus czekoladowy z serkiem mascarpone i bita śmietaną. Prawdziwa uczta dla zmysłów. SKŁADNIKI: 500 G SERKA MASCARPONE 200 G CZEKOLADY

Pani M - kuchnia smakowita
LEKKI MUS CZEKOLADOWY 97

Na Walentynki lub na inną okazję, mus czekoladowy, klasyk francuskich deserów, na pewno przypadnie każdemu do gustu. Przygotowuje się go szybko, należy jedynie przewidzieć czas chłodzenia

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
CIASTO PIERNIKOWE Z ANANASEM 396

wystudzenia. - Ciasto wyciągamy z zamrażalki, wykładamy na nim drugi blat ciasta piernikowego i nasączamy go sokiem z puszki po ananasach. Na koniec wylewamy ostudzoną polewę czekoladową, wyrównujemy i posypujemy wiórkami kokosowymi. - Ciasto wstawiamy do lodówki i chłodzimy od 4 h. - 24 h. Wykonanie przepisu krok po kroku pokazane jest w filmiku. Serdecznie zapraszam do oglądania. Pozdrawiam Was serdecznie i życzę

RITA food channel
Pełnoziarnisty, podwójnie czekoladowy chlebek z cukinią (wegański, bez białego cukru) 182

biała mąka czy cukier ), bo też cukinia to warzywo niezwykle lekkostrawne, niskokaloryczne, zawierające szereg bogatych właściwości odżywczych i zdrowotnych. Kto chce „przemycić” cukinię w pysznym, wilgotnym, mocno czekoladowym i prostym w przygotowaniu cieście, temu spieszę z pomocą tym przepisem Składniki na formę 9 x 20 cm (lub małą keksówkę o zbliżonych wymiarach): 275 g pełnoziarnistej mąki orkiszowej 40 g kakao

Even Better Food
Czekoladowo-waniliowy sernik z jagodami 109

Deliktanta, puszysta pianka serowa. Sernik jak ptasie mleczko :) Czekoladowo-waniliowy sernik z jagodami Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 12 Składniki 1 kg twaróg mielony 6 szt jajka 125 g masło klarowane 150 g erytrol lub inne słodziwo 1 łyżka mąka ziemniaczana 2 łyżeczka proszek do pieczenia 1/2 szklanka jagody świeże lub wekowane lub mrożone 3 łyżki kakao

Kucharzyca
Ciasto bounty 450

Wilgotne, mocno kokosowo-czekoladowe ciacho z lekką nutą alkoholu :) Raj na ziemi, czyli... ciasto bounty <3 Składniki (blacha 20x30 cm): Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 125g cukru 100g mąki 40g kakao 50 g wiórków kokosowych Poncz: 1 szklanka mleka + kilka łyżek likieru Malibu (opcjonalnie) Masa kokosowa: 3 szklanki mleka 1 łyżka cukru 1 cukier wanilinowy 350 g wiórków kokosowych

Malinowo w kuchni
Ciasto bounty 292

Kruchy spód, mocno kokosowe nadzienie i zwieńczająca wszystko polewa czekoladowa. Pychota jakich mało. Zrobiłam to ciasto na prośbę mojego mężczyzny i przyznam szczerze, że byliśmy tym ciastem oczarowani. Oboje uwielbiamy batoniki, które posłużyły za wzór i muszę przyznać że chętnie poeksperymentuję z innymi batonami. ;) Potrzebne nam: - opakowanie gotowego ciasta na tartę - 400 ml mleka - 200 g wiórek kokosowych - 2 łyżki

W poszukiwaniu inspiracji
Jesienne ciasto z gruszkami 170

niemiłosiernie twarde, ale słodkie i smaczne. Dwie wylądowały w tym oto cieście. Gruszka i karmel to znakomita para; na mojej prywatnej liście dorównuje duetowi gruszkowo-czekoladowemu. Postanowiłam więc przygotować proste, ucierane ciasto z gruszkami właśnie i karmelową nutą. Użyłam więc karmelowego budyniu zamiast mąki ziemniaczanej, a cukru trzcinowego zamiast zwykłego, który karmelową nutę dodatkowo podbił. Od niedawna jestem też szczęśliwą

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Naleśniki francuskie 100

dużych naleśników: 150 g mąki 300 ml mleka 1 jajko 25 g rozpuszczonego masła 1 łyżka oleju 2 łyżki cukru pudru Dodatki: ulubiony dżem sos czekoladowy płatki migdałowe Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować i usmażyć na minimalnie natłuszczonej patelni. Przełożyć ulubionym dżemem, konfiturą, polać sosem czekoladowym i posypać płatkami migdałowymi. SMACZNEGO

Moja Galeria Smaku
Nadesłane przepisy konkursowe- GŁOSOWANIE 98

kremem porzeczkowym 4.      Budyń z kremem kakaoawokado  5.      Ciasteczka zbożowe 6.      Ciasto cynamonowe z masą cappuccino 7.      Czekoladowy suflet 8.       Deser malinowy z nutką cytryny 9.       Sernik na zimno z owocami 10. Drożdżówki

Tradycyjna Kuchnia
Mazurek czekoladowy z wiśniami 161

Wielkanoc tuż tuż, a jak ją smacznie świętować, jak nie pysznymi mazurkami?!? Jednym ze smaczniejszych, jakie znam to mazurek czekoladowy z wiśniami, pyyycha :) Składniki: Ciasto: 170 g mąki 80 g mąki ziemniaczanej 3 łyżki kakao 1/2 łyżeczki cynamonu 50 g cukru 150 g masła 2 jajka Masa z białej czekolady: 125 ml śmietanki 18% 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej

Taste Of My Day
ciasto Marysieńka s. Anastazji 2841

szpatułki. Ciasto przelewamy do blaszki (wyłożonej samo do papierem do pieczenia). Pieczemy przez ok. 25 min. w 170 st. C. Po pieczeniu odstawiamy biszkopta do całkowitego wystudzenia. składniki na ciasto orzechowe: 250 g orzechów włoskich 5 białek 1 i 1/2 łyżki miodu 200 g cukru 1 łyżka mąki orkiszowej lub pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku(...)wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na głodki krem. dodatkowo: ok. 100 ml mocnego naparu kawy, wystudzonego do nasączenia biszkoptów polewa czekoladowa orzechy włoskie do dekoracji wykonanie ciasta: Jeden biszkopt wkładamy do blaszki, delikatnie nasączamy go. Wykładamy 1/2 części masy, na masie układamy ciasto orzechowe a następnie pozostałą część masy. Przykrywamy drugim biszkoptem, delikatnie

Domowy Smak Jedzenia