ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:486/1376)

Tort Czekoladowo – Karmelowy Ombre 231

pieczenia, samo dno a boki smarujemy masłem. Do jednej formy wykładamy ciasto białe, do drugiej ciasto ciemne. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i pieczemy około 25 minut. Wyciągamy i zostawiamy do ostygnięcia. Składniki na biszkopt karmelowy i karmelowo – czekoladowy: 225 g masła 175 g jasnego cukru brązowego 50 g ciemnego cukru brązowego 175 g mąki pszennej(...)żeby móc rozsmarować na torcie. Dodatkowo: garść orzeszków ziemnych lub w miodowej posypce * bardzo polecam zaopatrzyć się w różnorodność cukru brązowego, zmienia smak ciasta i jest zdecydowanie zdrowszy *źródło: bbcgoodfood.com The post Tort Czekoladowo – Karmelowy Ombre appeared first on Made

Made By Mom And Son
Ciasto porzeczkowa fantazja z czekoladą 347

Ciasto które zachwyca porzeczkowym aromatem, jest wilgotne niczym tort, pyszna masa z mleka w proszku i serków homogenizowanych tylko dopełnia smaku a warstwa czekoladowa to kropka nad „i”    Godne polecenia. Składniki: Ciasto porzeczkowe: 6 jaj ¾ szklanki cukru 2 szklanki mąki tortowej 3 łyżki kakao 1 szklanka mleka 5 łyżek oleju roślinnego 1 płaska łyżeczka sody 1  łyżeczka(...)jednej szklance gorącej wody, studzimy .  Miękkie masło ucieramy na puch, dodajemy żółtka oraz po łyżce masy czekoladowej oraz rum cały czas miksując, nadal ucierając wlewamy płynną ale już tężejącą galaretkę, miksujemy na sam koniec dodajemy rozdrobnione orzechy włoskie , wykładamy masę na ciasto, dekorujemy orzechami.  Chłodzimy w lodówce. Słodkich wypieków! http://www.oetker.pl/pl-pl/index.html

Wanilia i Kardamon
Tort czekoladowy z malinami (bez mąki) 196

dzwonek na świeże maliny zbliża się nieubłaganie. Polecam Wam upiec bardzo mocno czekoladowy, sycący, wilgotny tort z malinami i bitą śmietaną. To prawdziwa uczta dla fanów czekoladowych pyszności także tych na diecie bezglutenowej. Ciasto nie zawiera grama mąki, glutenu i jest prawie bez cukru. Nie trzeba go nasączać niczym bo samo w sobie jest bardzo gęste i wilgotne. Dodam(...)jednolita czekoladowa masa. Dodać zmiksowane daktyle, wymieszać, odstawić do wystygnięcia. Jajka roztrzepać trzepaczką i dodać do ostygniętej masy daktylowo-czekoladowej. Mielone migdały wymieszac z kakao i szczypta soli. Dodać do masy i bardzo dokładnie wymieszać np. przy pomocy szpatułki. Ciasto będzie bardzo gęste. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180C. Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy, wyrównać wierzch. Piec około 35 - 40 minut

maniapieczenia
Cytrynowe ciasto z kremem - Torta Nua 188

nazwie "Torta NUA", to  proste ucierane ciasto ,  na które nakłada się  krem  i wraz z nim piecze. Składniki / tortownica o średnicy 24 cm/ ciasto: 200 g mąki pszennej 100 g mąki  ziemniaczanej 4 jajka 150 g cukru 120 g oleju roślinnego 100 ml mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu wanilii(...)proszkiem do pieczenia. -Ciasto przełożyć do natłuszczonej foremki. -Wierzch wyrównać i nałożyć w kilku dowolnych miejscach krem. -Piec w piekarniku nagrzanym do temp.160-170 st.C ok.40-50 minut. Ciasto przestudzić i udekorować polewą czekoladową, można posypać płatkami migdałowymi lub orzeszkami piniowymi. /Ciasto kroić po  całkowitym przestudzeniu

Zakamarki mojej kuchni
Ciasto Wuzetka 307

klasyczna wuzetka. Czekoladowy biszkopt przekładany bitą śmietaną, którą usztywniłam serkiem mascarpone, frużelina porzeczkowa i polewa ganache. Proste, a jednocześnie bardzo smaczne ciasto. Powstało w powojennej Warszawie i do dzisiaj cieszy nasze podniebienia. Zapraszam na moją wersję wuzetki! Biszkopt czekoladowy - przepis TUTAJ-KLIK Masa śmietanowa: 250 ml. śmietanki 30 % 250g. serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Polewa: 100 ml. śmietanki(...)mikserem ubić na sztywno. Przekrojony biszkopt posmarować dżemem lub jak ja - frużeliną. Na to wyłożyć masę śmietanową, pozostawiając ok. 4 łyżek masy do dekoracji. Przykryć drugą połową biszkopta. Ciasto włożyć do lodówki. Przygotować polewę - śmietankę podgrzać, ale nie gotować! Do podgrzanej śmietanki dodać połamaną w kawałki czekoladę. Mieszać, aż czekolada się rozpuści i polewa będzie miała jednolitą konsystencję. Schłodzić

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Zawijany tort orzechowy z budyniowym kremem 102

przepadam za biszkoptami, które sa dla mnie dość ...nudnym ciastem. Biszkopt orzechowy na pewno taki nie jest. Pulchny, konkretny w smaku, pachnący orzechami i lekko czekoladowy przez dodatek kakao. Jeśli lubicie ciasta bardziej wilgotne, biszkopt można dodatkowo nasączyć likierem lub lekką herbatą. A do budyniowej masy dodać dowolny aromat, jeśli lubicie. Ja już niczego nie dodaję. Przepadam za takim waniliowym(...)przesiać do utartej masy jajecznej, żeby nie powstały grudki. Dodać kakao i mielone orzechy. 3. Białko i 4 łyżki wody ubić na pianę. Ostrożnie dodać do ciasta. 4. Prostokątną foremkę na ciasto wyłożyć papierem do pieczenia. Masę wyłożyć na papier w formie i ostrożnie wyrównać powierzchnię. 5. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni przez

dolcevitainmykitchen
Pieczona owsianka czekoladowo – orzechowa 65

Pieczona owsianka czekoladowo – orzechowa Przepadam ostatnio za pieczonymi owsiankami, bo smaku niczym coś w rodzaju ciasta czy deseru a jako, że lubię śniadania na słodko, ta owsianka sprawdza się idealnie! Bardzo polecam wam spróbować! Przepis jest na jedną porcję, zawsze możecie za jednym pieczeniem upiec kilka owsianek lub zmodyfikować dodatki by smak był inny. Spokojnie w lodówce(...)dodajemy do owsianki. Potem dodajemy mleko. Zaraz potem mieszamy wszystkie składniki i odstawiamy na 5-10 min by płatki napęczniały. Potem foremkę smarujemy tłuszczem, wykładamy ciasto. Pieczemy 30 min w 180stopniach. Artykuł Pieczona owsianka czekoladowo – orzechowa pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Sernik z płatkami migdałowymi 48

Sernik z płatkami migdałowymi to delikatne w smaku i pyszne ciasto idealne dla wszystkich wielbicieli słodkości. Smakosze serników będą zachwyceni. Składniki Ciasto kruche : 2 szk. mąki 0,5 szk. cukru 3 jajka (2 żółtka, jedno całe) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 0,5 margaryny Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego 0,5 cukru 3 żółtka(...)polewa czekoladowa płatki migdałowe Przygotowanie Składniki na ciasto połączyć, wyrobić i rozwałkować. Wyłożyć na blachę i poprzebijać ciasto widelcem. Wszystkie składniki na masę włożyć do miski i zmiksować. Wyłożyć na ciasto dżem porzeczkowy 2-3 łyżki stołowe płaskie, a na dżem masę twarogową. Piec ok. 180 C 40 minut. Na koniec polewa czekoladowa i posypać uprażonymi płatkami migdałowymi. Autor przepisu

Wasze Przepisy
Ciasto z orzechów nerkowca, bananów i truskawek (bez glutenu) 126

Cóż może być lepszego od bananów i truskawek – chyba jedynie ciasto z orzechów nerkowca bananowo-truskawkowo-czekoladowe!! Te owoce, są u nas w domu szamane przez wszystkich, bez wyjątku . Dało to nam inspiracje do kolejnego wpisu, który łączy ze sobą tak dwa różne smaki. Banany, które towarzyszą nam wszędzie czy to na spacerze, rowerze, w samochodzie lub nawet czasem(...)odstawiamy również do zamrażarki. Nasze banany i truskawki kroimy w plastry i układamy na warstwie z orzechów nerkowca. Kolejno przygotowujemy czekoladową polewę. W misce mieszamy kakao, płynny miód oraz olej kokosowy. Gdy nasze składniki starannie połączymy, polewamy nią wierzch ciasta i odstawiamy do zamrażarki na około godzinę. Smacznego! Artykuł Ciasto z orzechów nerkowca, bananów i truskawek (bez glutenu) pochodzi

PaleoLife
Halloween Oczy z galaretki 490

mnie zielona i niebieska, ale równie dobrze na Halloween nada się czerwona) 200 g jogurtu naturalnego 2 łyżeczki żelatyny 1,5 łyżki cukru pudru aromat do ciasta (u mnie pomarańczowy) dropsy czekoladowe (nie draże jak na zdjęciach! przez draże musiałam robi oczy drugi raz :) ) Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody (około 2 łyżek) i odstawiamy do napęcznienia. Po kilku minutach przekładamy(...)jest już zupełnie ciekła, dodajemy łyżkę jogurtu i dokładnie mieszamy, potem dodajemy resztę jogurtu i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji, na koniec dodajemy cukier puder i ulubiony aromat do ciasta. Zestawiamy z kąpieli wodnej. Jeśli tak jak ja używacie foremek do cakepops, te z dziurką trzeba będzie zakleić od zewnętrznej strony. Galaretkę rozpuszczamy w wodzie – ja wykorzystałam po pół

Ciastkozercy
Zapowiadany tort 187

już pisałam wczoraj, będzie to podwójnie czekoladowy tort z wiśniami i kremem śmietankowym. Dlaczego podwójnie czekoladowy? Bo składa się z czekoladowego biszkoptu oraz z mocno czekoladowego ganache. Tort wyszedł dobry, aczkolwiek ciasto piekło się z pewnymi przygodami i trochę opadło, więc nie mogę powiedzieć, że bardzo dobry. Jest to dość wrażliwe ciasto i podczas jego pieczenia w kuchni chodzimy(...)trzy równej grubości krążki. Krem śmietankowy, którego używam do wielu tortów i ciast jest bardzo prosty. Śmietanę ubijamy, a gdy zacznie gęstnieć, dodajemy cukier, fix'y i cukier waniliowy, a następnie rozdrobniony serek mascarpone. Gdy krem jest już bardzo sztywny dodaję rozpuszczona żelatynę i schładzam w lodówce. Czekoladowe ganache także nie jest trudne, ale za to jakie pyszne. Można

Ratunku obiad
ŁACIATE CZEKOLADOWO-SEROWE 199

ŁACIATE CZEKOLADOWO-SEROWE  Składniki: jajka 5 szt. mąka 220 g cukier 180 g proszek do pieczenia 1 łyżeczka olej 125 ml woda 125 ml cukier 100 g kakao 4 łyżeczki ,ciemne, ser twarogowy 500 g (mielony, jak do serników) budyń 1 op. waniliowy Przygotowanie: Przepis zaczerpnięty z netu, ale godny polecenia. Jajka całe ubijamy z cukrem. Dodajemy olej(...)blachy wysmarowanej oliwą lub na papier do pieczenia. Ser miksujemy z budyniem i cukrem. Kiedy składniki utworzą jednolitą masę przekładamy ją do woreczka, obcinamy końcówkę i wyciskamy na ciasto pasy w pionie i poziomie by utworzyły kratkę. (ja robiłam kulki łyzką do lodów.) ) Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok..30-. 40 min (do suchego patyczka). Polecam ciasto rozpływa się

w mojej kuchni
Czekoladowy tort z jeżynami 151

dowolnym sokiem lub herbatą w wariancie dla dzieci), 30 g gorzkiej czekolady do rozpuszczenia (+ewentualnie olej kokosowy, żeby polewa miała właściwą konsystencję) dżem do przełożenia ciasta, świeże owoce – jeżyny, borówki Jak zrobić tort czekoladowy z jeżynami? Biszkopt przygotowujemy według przepisu . Można upiec go poprzedniego dnia, żeby miał dużo czasu na ostygnięcie. Poprzedniego dnia przygotowujemy także ganache na krem: śmietanę(...)cieście. Kiedy czekolada nie jest już gorąca, ale wciąż jeszcze jest płynna przekładamy ją do woreczka i wyciskamy wzdłuż ciasta. Wierzch dekorujemy pozostałym kremem i świeżymi owocami. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Czekoladowy tort z jeżynami pojawił się poraz pierwszy w CIASTKOŻERCY

Ciastkozercy
Bułki kokosowe 61

wcześniej rozczyn. W misce połączyć składniki płynne następnie dodać do nich składniki suche. Ciasto należy wyrabiać (ręcznie lub mikserem) dość długo, powinno być elastyczne i gładkie. Wyrobione ciasto pozostawić w misce pod przykryciem do podwojenia objętości na około 1 godzinę. Kiedy ciasto urośnie należy podzielić je na 12 części, każda po około 66 g. Następnie z każdego(...)wstawieniem do piekarnika posmarować rozbełtanym żółtkiem, posypać cukrem. Piec 12 minut z opcją dolnej i górnej grzałki. Wystudzić na kratce. Podawać z ulubionymi dodatkami, dżemem, kremem czekoladowym lub miodem. Smacznego! Notes Ciasto na bułki można wyrobić w maszynie do wypiekania chleba Składniki należy umieścić według kolejności, nastawić program do ciast rosnących, a następnie postępować jak wyżej [one-fourth-first

SprawdzonaKuchnia.pl
Babka czekoladowa 36

natury ciepłolubna to mimo pięknych widoków wolę siedzieć pod ciepłym kocem z kubkiem gorącej herbaty i dobrą książką. A do dobrej herbaty świetnie pasuje kawałek pysznego ciasta, zwłaszcza z czekoladą. Babka czekoladowa - przepis  Do przygotowania babki będą Ci potrzebne: 200g gorzkiej czekolady, 100g masła, 100g mąki owsianej, 50g ksylitolu, 5 jajek, szczypta soli. Do przygotowania polewy będą Ci potrzebne(...)sztywno. 5. Z żółtek i ksylitolu ubij kogel-mogel. 6. Do masy czekoladowej dodawaj po łyżce masę żółtkową oraz mąkę i mieszaj łyżką do uzyskania jednolitej masy. 7. Na koniec dodaj pianę z białek i mieszaj delikatnie. 8. Formę do babki posmaruj masłem, wlej ciasto i piecz w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C przez 30-35 minut. Sprawdź patyczkiem

Z notatnika dietetyka
Ziemniaczki 50

Ziemniaczki zwane też bajaderki to najprostsze ciastka z resztek ciast. Jakoś nigdy za nimi nie przepadałam, dopóki nie zrobiłam ich sama z domowego ciasta. Smakuje rewelacyjnie! Najlepsze w nich jest to, że nic się nie marnuje! Zamiast wyrzucać suche końcówki ciast lepiej poświęcić 15 minut i wyczarować coś pysznego! W mojej wersji dodałam alkoholu, jeżeli chcecie zrobić takie ziemniaczki(...)Składniki: 500 g różnego rodzaju ciasta (sernik, przekładaniec, babka) 40 g masła 1 łyżka kakao 1 łyżka adwokata 20 g czekolady gorzkiej i mlecznej Przygotowanie: Kawałki ciasta przełożyć do miski i za pomocą tłuczka do ziemniaków lub ręki zmiażdżyć. Następnie w niewielkim rondelku rozpuścić masło, czekoladę oraz kakao. Do ciasta dodać adwokat i polewę czekoladową. Wszystkie dokładnie wymieszać na jednolitą

KuchniaWeDwoje.pl
Ziemniaczki 178

miski i za pomocą tłuczka do ziemniaków lub ręki zmiażdżyć. Następnie w niewielkim rondelku rozpuścić masło, czekoladę oraz kakao. Do ciasta dodać adwokat i polewę czekoladową. Wszystkie dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Do masy można dodatkowo dodać posiekane orzechy, rodzynki lub kawałki czekolady. Z masy uformować niewielkie kuleczki, które następnie można obtoczyć

KuchniaWeDwoje.pl