ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:484/1376)

Tarta czekoladowo wiśniowa 169

twarogowego półtłustego 150 g jogurtu greckiego 100 ml śmietany kremówki 2 czubate łyżki kakao 1/2 budyniu śmietankowego 1 łyżka cukru waniliowego 2 jajka 1/2 szklanki cukru pudru dekoracja: polewa czekoladowa frużelina, wiśnie świeże Frużelina: Wiśnie przekładam do garnka, dodaję cukier, sok z cytryny i gotuję na wolnym ogniu aż owoce puszczą sok i będą miękkie. Mąkę ziemniaczana rozpuszczam w niewielkiej(...)rozpuściła. Frużelinę odstawiam do ostygnięcia. Spód tarty: Mąkę przesiewam do miski, dodaję sól, puder, żółtka, masło zimne pokrojone, wodę i kroję wszystko nożem. Potem zagniatam rękoma ale bardzo krótko. Ciasto przekładam do lodówki na godzinę. Po tym czasie rozwałkowuje na papierze do pieczenia przez drugi papier. Dzięki temu ciasto nie przykleja się do wałka. Formę do tarty o wymiarach

wesoła kuchnia
Czekoladowe ciasto owocowe 130

czekoladowo-migdałową skorupą kryje się coś szczególnego, co zadowoli zarówno miłośników sycącego brownie, jak i tych lżejszych, owocowych wypieków. Ja uwielbiam oba rodzaje, dlaczego więc ich nie połączyć? W rezultacie owoce nadały ciężkiej z z natury czekoladzie lekkiej i soczystej faktury. To jedno z tych ciast, którego kawałek można sobie przegryźć po śniadaniu, kawałek po obiedzie, bez wrażenia ciężkości, zarówno(...)sól, zamieszaj.  Mokre składniki przelej do suchych i dokładnie zamieszaj do momentu całkowitego połączenia i uzyskania gładkiego ciasta. Wlej rozpuszczony olej kokosowy, który powinien łatwo połączyć się z resztą składników. Na koniec dorzuć plasterki owoców i delikatnie wmieszaj w czekoladową masę

Roślinna - blog wegański
Chatka Baby Jagi / Domek 86

zimno na herbatnikach. Ulubieniec dzieci, moje wspomnienie z dzieciństwa. W domu robiliśmy go bardzo często, u nas nazywał się domkiem. Bardzo często wracam do tego przepisu, jest rewelacyjny, a ciasto zawsze mi smakuje. SKŁADNIKI: 750 G BIAŁEGO SERA 36 HERBATNIKÓW MAŚLANYCH 250 G MASŁA 1 ŁYŻKA CUKRU Z WANILIA 1 ŁYŻKA KAKAO 1 SZKLANKA CUKRU PUDRU ZAPRASZAM RÓWNIEŻ DO OBEJRZENIA(...)ALUMINIOWA I UŁOŻYĆ NA NIEJ HERBATNIKI 6 X 3 SZTUKI. HERBATNIKI ŁĄCZĘ ZE SOBA KRÓTSZA STRONA. NA HERBATNIKI WYŁOŻYĆ MASĘ CZEKOLADOWĄ I RÓWNO ROZSMAROWAĆ NA CIASTKACH. MOŻNA ZACHOWAĆ TROCHĘ MASY SEROWEJ KAKAOWEJ DO WYCIŚNIĘCIA NA ŚRODEK CIASTA. NA PIERWSZEJ WARSTWIE MASY SEROWEJ WYŁOŻYĆ NASTĘPNĄ WARSTWĘ HERBATNIKÓW A NA NIEJ ROZSMAROWAĆ BIAŁĄ MASĘ SEROWĄ. JEŚLI ZOSTAŁO MASY KAKAOWEJ WYCISNĄĆ

Pani M - kuchnia smakowita
Czekoladowe ciasto z chleba razowego wg Di 160

już kilkakrotnie. Ciasto w środku jest wilgotne, ma zwartą konsystencję i daje możliwość zastosowania różnych kombinacji oraz ulubionych dodatków (np. bakalii). Poniżej przedstawiam przykładową wersję. (Tortownica o średnicy 18 cm) 450-500g chleba razowego (podsuszonego) 1 litr mleka 2 jajka 150g cukru 100g czekolady (używam gorzkiej) 1-2 łyżki kakao Dodatkowo: 2-3 łyżki kremu czekoladowego Posypka: 1 łyżka(...)formy wyłożonej papierem do pieczenia. (Konsystencja ciasta powinna być dość rzadka.) Piec 60 minut w 180 stopniach (do tzw. "suchego patyczka"). Po wyjęciu z piekarnika wierzch ciasta (jeszcze ciepły) posmarować kremem czekoladowym i posypać zmiksowanymi (nie na drobno) w malakserze składnikami posypki

Di gotuje
Tarta czekoladowa z czerwonej fasoli 56

mojprzepisna.pl | Tarta czekoladowa z czerwonej fasoli Tarta czekoladowa, która skrywa w sobie bogactwo dobrego białka, minerałów, dobrych węglowodanów. Zrobiona dla rodzinki, bardzo im smakowała, nawet mamie, która nie przepada za „zdrowymi” wypiekami, uważając że są za mało słodkie. Inspiracja blog True Taste Hunters . Składniki na formę 24 cm-26 cm: Spód: 60 ml płynnego oleju kokosowego(...)Piekarnik rozgrzać do 180 st. Wszystkie składniki umieścić w malakserze i zmielić do momentu, aż połączą się w jedną, zwartą kulkę. Ciastem wyłożyć dno i boki formy do pieczenia. Umieścić w lodówce lub zamrażarce, na czas przygotowywania kremu czekoladowego (20-30 min). Schłodzony spód umieścić w rozgrzanym piekarniku i piec 15-20 min. Krem czekoladowy z czerwonej fasoli

moj przepis na
Tarta czekoladowa z czerwonej fasoli 62

mojprzepisna.pl | Tarta czekoladowa z czerwonej fasoli Tarta czekoladowa, która skrywa w sobie bogactwo dobrego białka, minerałów, dobrych węglowodanów. Zrobiona dla rodzinki, bardzo im smakowała, nawet mamie, która nie przepada za „zdrowymi” wypiekami, uważając że są za mało słodkie. Inspiracja blog True Taste Hunters . Składniki na formę 24 cm-26 cm: Spód: 60 ml płynnego oleju kokosowego(...)Piekarnik rozgrzać do 180 st. Wszystkie składniki umieścić w malakserze i zmielić do momentu, aż połączą się w jedną, zwartą kulkę. Ciastem wyłożyć dno i boki formy do pieczenia. Umieścić w lodówce lub zamrażarce, na czas przygotowywania kremu czekoladowego (20-30 min). Schłodzony spód umieścić w rozgrzanym piekarniku i piec 15-20 min. Krem czekoladowy z czerwonej fasoli

moj przepis na
Tarta czekoladowa z czerwonej fasoli 165

mojprzepisna.pl | Tarta czekoladowa z czerwonej fasoli Tarta czekoladowa, która skrywa w sobie bogactwo dobrego białka, minerałów, dobrych węglowodanów. Zrobiona dla rodzinki, bardzo im smakowała, nawet mamie, która nie przepada za „zdrowymi” wypiekami, uważając że są za mało słodkie. Inspiracja blog True Taste Hunters . Składniki na formę 24 cm-26 cm: Spód: 60 ml płynnego oleju kokosowego(...)Piekarnik rozgrzać do 180 st. Wszystkie składniki umieścić w malakserze i zmielić do momentu, aż połączą się w jedną, zwartą kulkę. Ciastem wyłożyć dno i boki formy do pieczenia. Umieścić w lodówce lub zamrażarce, na czas przygotowywania kremu czekoladowego (20-30 min). Schłodzony spód umieścić w rozgrzanym piekarniku i piec 15-20 min. Krem czekoladowy z czerwonej fasoli

moj przepis na
Torcik malinowa pokusa. 182

Ekspresowy torcik na biszkopcie czekoladowym z bitą śmietaną i malinami .U mnie maliny trudno kupić ,więc mieliśmy pyszne ciasto z tymi niecodziennymi owocami .Polecam bardzo . Składniki: tortownica 20 cm 4 jajka 4 łyżki mąki 2łyżki kakao 4łyżki cukru o,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka oleju roślinnego 2 łyżki wody Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Białka oddzielamy(...)dekoracji . Polewa czekoladowa na wierzch biszkoptu . Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 6 łyżek śmietany kremówki 6 łyżek mleka Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej . Dodajemy śmietanę kremówkę i mleko i mieszamy na jednolitą masę .Jeszcze ciepłą smarujemy wierzch biszkoptu i od razu układamy na niej maliny . Ciasto przechowujemy w lodówce

Ladylaura.
Sernik królewski-pyszny i prosty 73

smakiem i to z nadwyżką. Spód tego ciasta robiłam z kruszonki, lecz nie jest to konieczne i można wykonać placek. Wtedy nie zamrażamy jednej części ciasta. Zapraszam również po przepis na SERNIK CZEKOLADOWY bez spodu, który zapewniam,również powali Was smakiem. LINK Składniki: ciasto ▪ 3 szklanki mąki (u mnie orkiszowa) ▪ 2 żółtka ▪  3 łyżki kakao ciemnego

zdrowo i aktywnie
Sernik królewski-pyszny i prosty 136

smakiem i to z nadwyżką. Spód tego ciasta robiłam z kruszonki, lecz nie jest to konieczne i można wykonać placek. Wtedy nie zamrażamy jednej części ciasta. Zapraszam również po przepis na SERNIK CZEKOLADOWY bez spodu, który zapewniam,również powali Was smakiem. LINK Składniki: ciasto ▸3 szklanki mąki (u mnie orkiszowa) ▸2 żółtka ▸ 3 łyżki kakao ciemnego ▸200 g masła miękkiego

Zdrowie i pysznie na talerzu
Kostka Kinder Bueno 288

nikim się nie dzielę. W sieci jest bardzo dużo przepisów na to ciasto i nie będę kopiować żadnego z nich tylko przedstawię wam moją wizję. Ciasto ma formę przekładańca. Puszysty niezwykle delikatny czekoladowy biszkopt przełożony masą mleczno-orzechowo-migdałową to jest to . Ciasto zniknęło szybko a mój mąż zjadł ostatnie 3 kawałki do kawy komentując, "że cieszy się że akurat

vaniliowoczekoladowa
Malinowo-borówkowa rozkosz (biszkopt z galaretką i owocami oblany białą czekoladą) 193

będzię chciała zmienić konsystencji na lejącą to dolejcie odrobiny słodkiej śmietany/bądź mleka. Ciasto odwrócić do góry dnem. Zdjąć folię. Przygotowany biszkopt polać polewą czekoladową. Od razu udekorować kuleczkami zbożowymi. Przygotowane ciasto ponownie wstawić do lodówki. Gdy czekolada stężeje to malinowo-borówkową rozkosz pokroić na kawałki.  Przygotowywanie biszkoptu Rolowanie ciasta i przekładanie do keksówki

Ugotować
Tarta z malinami 139

masę. Blaszkę do tarty wylepiamy ciastem, boki również. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C na około 20 minut. Myjemy maliny i suszymy na papierowym ręczniku. Wyciągnięte ciasto studzimy. Pierwsza do posmarowania idzie masa czekoladowa. Jest ona dość gęsta dlatego ja zaczęłam ją nakładać kiedy ciasto było jeszcze leciutko ciepłe, czekolada lepiej się rozprowadzała. Uwaga aby ciasto nie było za ciepłe

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
833. Świąteczne migawki. 183

nieprzewidzianych sytuacji (gdy po przecięciu wszystko Ci nagle zaczyna wypływać ze środka) najlepszym sposobem na uratowanie sytuacji, było upieczenie tego w ten sposób. Nie żałuje, bo ciasto wyszło bardzo dobre :)Powstał też obłędnie czekoladowy sernik, w sam raz do kawy. :)No i na zakończenie ciasto snikers(bez pieczenia). Z dużą ilością czekolady, masła orzechowego i karmelu. ^^ (jestem dumna

More food, love and dreams
Ciasto Balowe 41

wykończona gorzką czekoladą. Całość smakuje obłędnie! Przepis na ciasto balowe wbrew pozorom nie należy do trudnych. Wystarczy postępować zgodnie z instrukcją, a będziecie mieć pewność, że wszystko wyjdzie jak powinno. Ciasto balowe idealnie sprawdzi się na każdą okazję. Jest bardzo okazałe i świetnie smakuje. Gorąco zachęcam Was do wypróbowania przepisu. CIASTO BALOWE – PRZEPIS Liczba porcji: Forma(...)masę. Na warstwę migdałową wykładamy przygotowaną masę śmietanową, a na niej układamy nasączone ponczem biszkopty. Masa czekoladowa: Śmietankę kremówkę ubijamy z śmietan-fixem na sztywną pianę. Następnie dodajemy krem czekoladowy i miksujemy do połączenia składników. Gotową masę wykładamy na biszkopty. Wierzch ciasta posypujemy startą na tarce czekoladą. Ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle

Przepiski.pl