Dziś czarne ciasto przełożone marmoladą, proste, bez miksera, dla zapracowanych w sam raz:) Do ciasta możecie dodać posiekane bakalie i dodatkowo skórkę otartą z cytryny lub pomarańczy, będzie pysznie! Polecam szybkie ciasto z dodatkiem czarnego kakao i słodkiej marmolady, idealne do popołudniowej kawy, rozmów wszelakich i miłych spotkań Ciasto z czarnym kakao przełożone marmoladą SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej(...)środkowej półce piekarnika przez ok. 50 minut. Sprawdzam cienkim nożem czy ciasto jest gotowe. Jeśli nóż wychodzi suchy wyjmuję je z piekarnika. Gotowe ciasto wyjmuję z piekarnika, studzę w formie na blacie. Kroję wzdłuż na pół i smaruję równomiernie marmoladą. Składam ciasto. Polewam czarną polewą czekoladową lub posypuję cukrem pudrem. Smacznego
Zasmakuj KuchniNajlepszy przepis na karpatkę z ciasta parzonego wymyślony przez Mamę. Spód jest klasyczny – jasny, a wierzch kakaowy z przepyszną domową masą budyniową. To ciasto samo rozpływa
Przepisy BabciDziś mam coś, dla miłośników czekolady. Delikatny biszkopt kakaowy z masą śmietankowo czekoladową, a wszystko posypane utartą czekoladą. Po prostu, czekoladowa pycha :) Nazwę tego ciasta, wymyśliła Renia :) Spodobało mi się i tak zostało. Bardzo dziękuję. Pasuje idealnie. Tym smakiem, naprawdę można się zauroczyć :) Sprawdźcie sami :) Składniki: Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru 5 łyżek mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej
Agusiowe smakołykiNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Domowe ciastaPrzepis na jabłecznik na cieście kruchym z budyniem czekoladowym. Piekłam w formie o wymiarach 36 cm x 24 cm godzinę w 180 stopniach. Czytaj więcej
PychotkaaaRozpływające się w ustach ciasto o smaku czekoladowo-kawowym, przełamane dżemem z czarnej porzeczki. To propozycja dla czekoladoholików takich jak ja. Szybkie i łatwe w wykonaniu a jakie smaczne. SKŁADNIKI Biszkopt: 4 jajka, 4 łyżki cukru, 4 łyżki mąki pszennej + 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao Krem: 100 g czekolady gorzkiej
słodki bratekkoniec dodajemy cukier puder i utrwalacz do śmietany. Następnie ciasto makowe przecinamy w dwóch miejscach, tworząc trzy blaty. Dolny blat smarujemy jasną tężejącą masą, przykrywamy środkowym ciastem, które smarujemy tężejącym czekoladowym kremem. Całość przykrywamy górnym blatem. Na koniec boki i górę tortu smarujemy i ozdabiamy ubitą śmietaną. Górę dekorujemy według uznania, u mnie ciasteczkami oreo. Całość wstawiamy w zimne miejsce
PatiGotujePączki z ciasta parzonego, polane sosem czekoladowym. Pyszne ! Robi się je dosyć szybko i nie powinny sprawiać większych problemów. To także dobra alternatywa dla tych, którzy nie przepadają za typowymi pączkami drożdżowymi lub nie mają czasu lub cierpliwości do wykonania ich samodzielnie. Lekkie jak ptysie, wilgotne w środku i ten czekoladowy sos na wierzchu… mmm… Czytaj dalej
Arabeska waniliowazasadzie to nawet trzy, bo ciasto zawiera także dynię. I choć jej smaku nie wyczujecie, to sprawi ona, że keks będzie wilgotny i długo świeży. Wierzch ciasta można oblać polewą czekoladową lub polukrować. U mnie poniekąd jest jedno i drugie, ponieważ zrobiłam lukier kakaowy, który wyglądem przypomina czekoladę. Ja ogólnie lubię keksy, zwłaszcza takie wilgotne i napakowane bakaliami
Arabeska waniliowamieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Upieczone ciasto wyciągamy na kratkę i odstawiamy do ostudzenia. Po przestudzeniu przekrawamy na 3 blaty i nakładamy do środka powidła śliwkowe. Wierzch ciasta smarujemy przestudzoną polewą czekoladową. Dodatkowo zdecydowałam się na dekorację z gwiazdek z opłatka. Smacznego! Po więcej słodkich zdjęć zapraszam na mój Instagram :) Post Piernik pojawił się poraz pierwszy w CIASTKOŻERCY
Ciastkozercymąki pełnoziarnistej. Można także dodać do połowy ciasta kakao i łączyć ze sobą dwa ciastka w różnym kolorze. Zamiast powideł można użyć kremu orzechowego lub orzechowo-czekoladowego. Składniki w temperaturze pokojowej ciasto: 550 g mąki (użyłam orkiszową, jasną) 180 g słodziwa (użyłam erytrolu) pół łyżeczki cynamonu lub przyprawy korzennej 3 ugotowane żółtka 2 jajka sok z 1 cytryny
Kucharzycasypkimi składnikami. Na koniec dodaję pokrojone daktyle, mieszam i wylewam na blaszkę (35x24) wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę w 180 st. C przez 50 minut. Ciasto można polać polewą czekoladową
Takie tam pichcenieW zamiarze miał powstać tort z mocno czekoladowym kremem. Jednak po trzech próbach upieczenia biszkoptu, poddałam się. Pierwszy, jaki wyciągnęłam z piekarnika przeraził mnie. Był twardy
Pink EnvelopeSzybkie, tanie, proste i mega smaczne ciasto, czyli pulchna dwukolorowa zebra z wiśniami. Może być bez owoców, z owocami mrożonymi lub świeżymi, np. borówkami, malinami, truskawkami
Zasmakuj Kuchni