ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:472/1376)

Czekoladowo – kokosowe babeczki 102

Jeszcze na pierniki przyjdzie u mnie pora, na początek ruszam z czekoladowo – kokosowymi babeczkami. Szybkie ciasto jak na muffinki, które tym razem robiłam w sylikonowej formie. Raz już się za nią brałam, ale babeczki nie chciały opuścić foremki. Teraz ją lekko natłuściłam i wyskakiwały bez problemu. Przepis na te babeczki jest bardzo prosty

Pink Envelope
Rogaliki francuskie z białą czekoladą i kokosem 129

Następnie dodaję wiórki kokosowe. Mieszam. Masę zdejmuję z kąpieli wodnej i odstawiam na chwilę do przestudzenia. 2. Ciasto francuskie rozwijam i kroję na trójkąty. Na każdy kawałek ciasta nakładam porcję masy czekoladowej. Zwijam rogaliki. 3. Ciastka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 14 minut w temperaturze 190 stopni (7 minut bez termoobiegu i 7 minut z termoobiegiem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciasto serowo-makowe 200

kłaść łyżką raz serowe, raz makowe, tak żeby wyszły nam tzw. łatki. Wierzch delikatnie wyrównać. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 o C przez około 1 godzinę. Wystudzone ciasto można pokryć polewą czekoladową

In my kitchen
Delicja 187

bakalie (ale nie do pełna:)) i otwory z owocami zalać tężejącą galaretką. Na galaretkę ułożyć kółka, które pozostały z wyciętych otworów. Wierzch ciasta posmarować pozostałym kremem. Ciasto polać ulubioną polewą czekoladową. Uwagi: 1. Biszkopty przed przełożeniem kremem można lekko naponczować owocowym ponczem, np. syropem z brzoskwiń (z puszki) wymieszanym z sokiem z pomarańczy

In my kitchen
Ciasto czekoladowe brownie + film 168

Czekoladowe browne to wyśmienite ciasto z dodatkiem orzechów włoskich i sporej ilości czekolady. Jest banalnie proste i szybkie w przygotowaniu, rozpływa się w ustach i smakuje obłędnie. Miłośnicy czekolady będą nim zachwyceni. składniki na tortownicę 23 cm 100g orzechów włoskich 3 tabliczki gorzkiej czekolady 125 g masła 3 jajka 3/4 szklanki cukru kryształu opakowanie cukru waniliowego szczypta soli 2 szklanki

Smakowite Dania
Czekoladowo - kokosowe babeczki 140

Jeszcze na pierniki przyjdzie u mnie pora, na początek ruszam z czekoladowo - kokosowymi babeczkami. Szybkie ciasto jak na muffinki, które tym razem robiłam w sylikonowej formie. Raz już się za nią brałam, ale babeczki nie chciały opuścić foremki. Teraz ją lekko natłuściłam i wyskakiwały bez problemu. Przepis na te babeczki jest bardzo prosty, a nastraja również świątecznie jak pieczenie pierników

pink envelope
Przepis na miłość, dietetyczne ciasto czekoladowe 232

piecz ok. 50 minut. Po ostudzeniu możesz ciasto podzielić na dwie części i posmarować np. domowym masłem orzechowym, roztopioną gorzką czekoladą lub niskosłodzoną konfiturą. Wierzch ciasta możesz udekorować polewą czekoladową i owocami. Przepis bierze udział w akcjach:               On jest szefem małej fabryki czekolady, ale umiera ze strachu, gdy ma rozmawiać

Qlinarnie i Qlinarnie
Salceson z dynią piżmową 130

końcu dodajemy dynię, rodzynki i orzechy. Po dokładnym wymieszaniu ciasto przekładamy do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy i pieczemy w 170 C przez 45 minut. Ciasto możemy polać polewą czekoladową lub tylko posypać cukrem pudrem

Jadło i czytadło
Kostka czekoladowa z Grześkami 952

moja choroba zbiegła się rocznicą ślubu. Jak ten czas szybko leci, to już 22 lata razem z moim Adamem. Nie szalałam zbytnio bo upiekłam proste ale pyszne ciasto. jest to kostka czekoladowa z dodatkiem wafli Grześki. Jeśli nie robiliście takiego połączenia to koniecznie zróbcie takie ciacho, jest pyszne i łatwe do przygotowania. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Torcik czekoladowo-miodowo-gruszkowy. 139

Torcik czekoladowo-miodowo-gruszkowy. Składniki : Ciasto : 15 dkg miodu 4 żółtka 4 czubate łyżeczki kakao 1/4 łyżeczki cynamonu 15 dkg pełnej mąki z orkiszu 4 białka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia masło do smarowania formy Dekoracja : 7-8 dojrzałych gruszek 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka miodu 2 łyżki kakao 375 ml mleka 3 łyżeczki miodu

Przepisy i porady kulinarne
Fale Dunaju 152

tworzył korzuch, Wystudzić. Masło zmikować lub utrzeć na jasną, puszystą masę. Powoli, po łyżce dodawać przechłodzony budyń i cały czas miksować. Gotową masę wyłożyć na ostudzone ciasto. Składniki na polewę czekoladową: 3 łyżki kakao 3 łyżki margaryny 3 łyżki mleka 1 szklanka cukru pudru Łyżeczka kawy rozpuszczalnej Z podanych składników zrobic polewę czekoladową.    Gotową polewę wylać na masę

Na słodko lub wytrawnie
Wegańskie babeczki kakaowo-daktylowe 112

prawda czekoladowe czy chociażby kakaowe ciasta z daktylami nie są typowo letnimi smakołykami, to i tak uwielbiam je przygotowywać. Są dobre z konfiturą i bez dodatków. Nadadzą się na drugie śniadanie w pracy oraz na podwieczorek z dużą kawą. Ciasto daktylowe jest tak proste w wykonaniu, że nie potrzeba do jego przygotowania używać miksera. Zatem łapcie za przepis u szykujcie

Pełna Lodówka
Sernik gotowany w cieście korzennym z orzechami 186

dekoracja: Żelatynę zalać niewielką ilością gorącej wody. Wymieszać, do rozpuszczenia. Resztę składników zagotować. Dodać żelatynę do reszty masy. Wymieszać dobrze i przestudzić. Jak już lekko zgęstnieje, polać ciasto. Wystudzone polać polewą czekoladową i udekorować pokrojonymi batonikami Snickers

Czerwień i błękit
Cytrynowy miodownik z kaszą manną (Stefanka) 189

energicznie mieszając. Dodajemy sok z cytryny. Gotujemy chwilkę aż masa zgęstnieje. Odstawiamy do wystygnięcia. Krem dzielimy na 3 części.Finał: Upieczone placki przekładamy kremem. Wierzch ciasta także smarujemy kremem i dekorujemy np.  polewą czekoladową. Albo tak jak ja posypać czarnym sezamem. Ciasto jest dobre po 3 dniach aż skruszeje, a po tygodniu nadal jest świeże i smaczne. :)stefanka

Bon Appetit Małgorzaty
Czekoladowy sernik na zimno. 172

Miała być rolada powstał sernik. Kiedy robiłem biszkopt, oddzielałem białka od żółtek i do białek trafiło nieco żółtka i musiałem miksować, to nie oddzielnie, a na

Kuchnia Łukasza