ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:468/1509)

Pancakesy owsiano-bananowe z gorzką czekoladą 215

naczynia wbijamy jajka, dodajemy olej, mleczko kokosowe, ekstrakt waniliowy, banany, mieszamy. Następnie dodajemy suche składniki: płatki owsiane, mąkę z proszkiem, zmielone migdały. Łączymy składniki. Na koniec dodajemy czekoladowy groszek. Mieszamy. Ciasto na pancakesy powinno być raczej gęste. Smażymy na rozgrzanej patelni skropionej oliwą po 2-3 minuty z każdej strony. Podajemy posypane czekoladą i polane syropem klonowym. Oczywiśie niektóre składniki

Mia Cucina Sofieta
Muffinki czekoladowo kawowe 155

Dzisiaj coś dla miłośników kawy i czekolady tj. muffinki czekoladowo kawowe Składniki: Ciasto: - 120g cukru - 130g mąki pszennej - 100g jogurtu naturalnego - 70g masła - 80g posiekanej gorzkiej czekolady - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżeczki kakao - 1/2 szklanki kawy (3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej) - łyżeczka ekstraktu waniliowego Krem: - 250g serka mascarpone - 200g śmietany 30% - 50g cukru pudru - 50ml likieru kawowego Zaczynamy

Kuchenne Wariacje
Markizy orzechowe 188

Kruche orzechowe ciasto i czekoladowo-orzechowe nadzienie. Te ciasteczka znikają błyskawicznie. W zasadzie tylko połowa z nich doczeka się zazwyczaj końcowej dekoracji. Część znika jeszcze przed przełożeniem, a część tuż po przełożeniu. Łatwe i szybkie w przygotowaniu. Zaraz po upieczeniu ciasteczka są dość kruche, dlatego trzeba się z nimi obchodzić dość delikatnie". Czytaj więcej

Wiem co jem
Ciasto Kantyczka 241

warstwę dżemu. Następnie ciasto kakaowe, ponownie biszkopty i dżem. Na wierzchu wyłożyć ciasto jasne. Nagrzać piekarnik na 180°C i piec przez ok. 40 min (do zrumienienia). Upieczone ciasto polać polewą czekoladową. Polewę zrobiłam z tego przepisu, z tymże zamiast barwnika dodałam 3 łyżki kakao. Źródło: Najlepsze wypieki czytelników "Poradnika domowego

Domowa Cookierenka Agi
Cookierenkowa pokusa, czyli ciasto jogurtowo-rabarbarowe 199

podgrzać, gdy zacznie się gotować dodać agar i energicznie mieszać, by nie porobiły się grudki. Przestudzoną masę równomiernie rozsmarować na białej warstwie jogurtowej. Pozostawić do stężenia. Przed podaniem ciasto posypać wiórkami czekoladowymi

Domowa Cookierenka Agi
Chleb czekoladowy na zakwasie 165

okazji życzenie na upieczenie chleba czekoladowego. Ciekawe jak smakuje? Ten, który upiekłam jest bardzo delikatny w środku - jak drożdżowy, ładnie pachnie  i nie jest moim zdaniem zbyt czekoladowy. Bardziej przypomina ciasto niż chleb Składniki : 2 szklanki mąki pszennej łyżka kakao 1/3 szklanki cukru szczypta soli ( podkreśli smak czekolady) 2 czubate łyżki jogurtu greckiego tabliczka startej czekolady ( na małych oczkach

apetytnapieczenie
Brownie z cukinią 115

Brownie chyba najlepsze jakie do tej pory próbowałam, do tego bez grama tłuszczu i z dodatkiem cukinii. Ciasto jest mocno czekoladowe, wilgotne i z dużymi kawałkami czekolady w środku. W takie wietrzne poniedziałki potrzeba coś dobrego na poprawę humoru. A wiecie co najlepiej wpływa na jego zmianę ;) Bazowałam na przepisie z blogu Cake Time. Składniki200

Pink Envelope
Czekoladowy sernik 120

powtarzać się jak bardzo uwielbiam sernik, dorzucam do listy „najlepsze ciasta” i ten – czekoladowy z malinami. Na przywołanie jeszcze ciepłych dni, by chociaż lato zostało z nami do końca tego miesiąca. Składniki na spód 250g herbatników czekoladowych 100g masła masa serowa 750g twarogu tłustego dwukrotnie zmielonego 4 jajka 1 opakowanie

Pink Envelope
Orzechowiec z powidłami 220

wlewamy do gotującego mleka chwilę gotujemy, studzimy, ucieramy z masłem, dodajemy alkohol. Na ostudzony pierwszy placek nakładamy masę budyniową nakrywamy drugą częścią placka warstwą orzechowo -śliwkową do dołu. Ciasto polewamy polewą czekoladową. Smacznego

kgwjanczewo
Ambasador 178

warto by było go wypróbować przy najbliższej okazji. I tak tez zrobiłam i naprawdę wcale nie żałuję. Polecam tym wszystkim, którzy nie przepadają za zbyt słodkim ciastem Składniki: biszkopt czekoladowy z 6 jaj Biszkopt biały: 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru Masa: 1 kostka margaryny 3/4 szklanki cukru pudru 4 łyżki kwaśnej śmietany 2 czerwone galaretki

Ciasteczkowy Potwór
Łącki przekładaniec 763

odstawić na całą noc. Miękkie śliwki po odmoczeniu pokroić w paski. Przełożenie ciasta: Biszkopt kakaowy-cienka warstwa kremu-ciasto orzechowe-cienka warstwa kremu-śliwki-pozostała część kremu. Wierzch ciasta polać polewą czekoladową lub tężejącą galaretką

In my kitchen
Miętowe orzeźwienie 89

które należy naponczować przygotowanym, wystudzonym ponczem. Na pierwszy blat ciasta nałożyć większe pół masy miętowej i przykryć drugą częścią ciasta. Następnie wyłożyć pozostałą masę i wyrównać powierzchnię. Wierzch ciasta polać polewą czekoladową

In my kitchen
Snikers 380

ucierając. Pod koniec ucierania do masy można dodać troszkę spirytusu do smaku. Ciasto przekładamy kremem: ciasto kruche - krem - ciasto kokosowe - krem - ciasto orzechowe - krem - ciasto kruche. Wierzch ciasta posmarować polewą czekoladową wg własnego przepisu

In my kitchen
Ciasto makowo-serowo-orzechowo-jabłkowe 265

Biszkopt posmarować kremem (kilka łyżek zostawić na wierzch ciasta), na krem wyłożyć ciasto makowo-serowo-orzechowe, na ciasto wyłożyć jabłka i przykryć biszkoptem. Wierzch biszkopta posmarować kremem orzechowym. Ciasto polać polewą czekoladową

In my kitchen
Placek z makiem i masą orzechową 1210

masę orzechową wyłożyć na ciasto. Ja robię trochę inaczej: ciasto przekrawam na pół, jeden placek smaruję kremem orzechowym, przykładam drugim plackiem. Wierzch smaruję odrobiną masy orzechowej. Przełożone ciasto polać polewą czekoladową. Moje uwagi: Do masy orzechowej na końcu można dodać troszkę spirytusu do smaku, krem jest wówczas smaczniejszy

In my kitchen

Proponowane wyszukiwania