ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:497/892)

Semifreddo z truskawkami i czekoladą 307

deserowa 1 szklanka cukru 0,5 litra śmietanki 30% 4 jajka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Truskawki zmiksować z 2 łyżkami cukru na gładką masę, czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietankę kremówkę ubić na sztywną pianę. Białka oddzielić od żółtek. W drugim naczyniu ubić na sztywno białka, a w trzecim żółtka rozetrzeć z resztą cukru na kogel mogel. Ubite białka i żółtka

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Tort makowy z malinami 186

Klasyczny biszkopt z dużą ilością maku,przełożony kremem patissiere(po naszemu budyniem 😜) i kremem z ricottą na bazie białej czekolady i kremówki.Pyszny,niesłodki i sycący,jeden kawałek wystarczy na zaspokojenie potrzeb łasucha. Biszkopt 5 jajek 1 szklanka suchego maku (u mnie mielony) 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka octu łyżeczka wody szklanka

Anielskie wypieki
Rafaello 213

właściwie powstawał w trakcie robienia mojego „Rafaello” (tortownica średn. 26 cm) Składniki: 2 galaretki cytrynowe 200 g białej czekolady połamanej na cząstki 300 g wiórków kokosowych 600 ml śmietany kremówki (30%) biszkopty podłużne Wykonanie: Do   rondelka wlałam 500 ml wrzącej wody, wsypałam galaretkę i dokładnie wymieszałam, żeby się rozpuściła. Do gorącej galaretki wsypałam kosteczki czekolady. Mieszałam tak długo

Kuchnia u Krysi
Brownie z malinową glazurą i bitą śmietaną 246

zdjęciach. Polecam piec co najmniej 5 minut krócej. Upieczone ciasto odstawiamy do ostudzenia. Dodatkowo: – słoiczek dżemu malinowego – 1,5 listka żelatyny – 100 ml śmietany kremówki 30% + łyżeczka cukru pudru. Dżem miksujemy w blenderze, żeby pesteczki nie były tak mocno wyczuwalne. Żelatynę zalewamy zimną wodą do napęcznienia. Po 10 minutach odsączamy ją z wody i zalewamy łyżeczką mocno

Relaxtime
Tarta z łososiem, fasolką i groszkiem 173

zimnego masła 1 łyżka zimnej wody 1 żółtko szczypta soli Tarta z łososiem, fasolką i groszkiem – farsz: 200-300 g świeżego filetu z łososia 250 ml śmietanki kremówki 30% 2 jajka + 1 żółtko 2 czubate łyżeczki musztardy dijon 1 łyżka oliwy z oliwek 1 dymka (z dużą cebulką i szczypiorem) 1 szklanka mrożonej fasolki szparagowej Bonduelle 1/2 szklanki mrożonego

Poezja smaku
Zapiekane cannelloni z kurczakiem i grzybami 224

Składniki: Sos pomidorowy: cebula ząbek czosnku rozmaryn dwie puszki pomidorów szczypta cukru sól, pieprz oliwa Sos beszamelowy: 20 g masła 25 g mąki 250 ml mleka 250 ml śmietany kremówki 40 g potartego parmezanu sól Farsz: 300 g pieczarek cebula 400 g piersi z kurczaka oliwa 1-2 łyżeczki suszonego tymianku pęczek pietruszki 150 g mozzarelli około 20 sztuk rurek

KasiaiKrzysiu.pl
Rolada bezowa z bitą śmietaną i musem z truskawek 212

chcieć więcej.....Dziękuję za przepis Ewelinko :) polecam gorąco szczególnie teraz jak sezon truskawkowy w pełni Składniki: 8 białek, 2 szkl.cukru łyżka octu winnego, łyżka mąki ziemniaczanej 500 ml śmietanki kremówki 36 %(najlepiej takiej w worku nie w kartonie) 3-4 łyżki cukru pudru 2 śmietan fixy ok 700 g truskawek(+do dekoracji) cukier puder do smaku do truskawek Przygotowanie: Białka

Swojskie jedzonko
Kremówka w biszkopcie. 171

śmietankę. Do masy budyniowej dodać ubitą śmietanę, miksując na najniższych obrotach do uzyskania jednolitej masy. Biszkopt przekroić na dwie części i przełożyć przygotowaną masą. Wierzch posypać cukrem pudrem. Gotową kremówkę wstawić na kilka godzin do lodówki

Agusiowe smakołyki
WEGETARIAŃSKI OMLET Z WARZYWAMI 463

rozgrzanym piekarniku przez około 40 minut, około 10 minut przed końcem pieczenia zdejmij pergamin. Pozostaw do ostudzenia na co najmniej pół godziny.** *typu śmietana do sosów i zup, lub kremówki **Omlet łatwiej się kroi po przestygnięciu, ale można go również podawać na gorąco, bardzo dobrze smakuje również odgrzany na drugi dzień

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Słodkie risotto z mlekiem szałwiowym, karmelizowanymi truskawkami i płatkami 171

świeżych truskawek 2 łyżki cukru brązowego trzcinowego 1 łyżka masła Słodkie risotto: 1 łyżeczka masła  100 g ryżu arborio 350 ml mleka 50 ml słodkiej śmietanki kremówki 3-4 listki szałwii ½ łyżeczki cukru Szczypta soli Płatki Lubella Corn Flakes  kakao i miód-dowolna ilość Sposób przygotowania: Truskawki myję, kroję na kawałki, posypuję cukrem, na patelni rozgrzewam masło, wrzucam

Wanilia i Kardamon
Sernik jogurtowy na Dzień Ojca 184

sobie życzył.  Życzył sobie sernik na zimno z truskawkami.  Proszę bardzo ... na zimno, z truskawkami, dietetyczny, więc można jeść bez wyrzutów sumienia.  Bez jajek i śmietany kremówki.  Lekki i kwaskowaty. Pyszny. Sernik zrobiłam w metalowych obręczach- 4 sztukach.  Możecie zrobić w małej tortownicy. Spód  150 g ciasteczek owsianych  40 g masła Ciasteczka

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Letnia kostka owocowa 185

galaretki krystaliczne Dr.Oetker Sposób przygotowania: Biszkopciki układamy na dnie kwadratowej tortownicy. Galaretki -truskawkową i agrestowa, rozpuszczamy  osobno w szklance gorącej wody, zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Śmietanę kremówkę, prosto z lodówki ubijamy na puszystą masę, dodajemy zmielony twaróg wymieszany z cukrem pudrem, delikatnie miksujemy aż do połączenia. Masę dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy truskawkową tężejącą galaretkę, miksujemy, wsypujemy

Wanilia i Kardamon
Rolada zielone jabłuszko 192

biszkopt (jeszcze gorący) przełóżcie na ściereczkę. Zdejmijcie delikatnie papier do pieczenia i zwińcie w wzdłuż dłuższego boku. Odstawić do wystygnięcia. Mus jabłkowy 300 g prażonych jabłek 300 ml śmietany kremówki 1 galaretka jabłkowa Jabłka zmiksować na gładką masę.  Galaretkę rozpuścić w 100ml gorącej wody i dokładnie wymieszać aby się rozpuściła. Do przestygniętej galaretki dodać zmiksowane jabłka

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Torcik truskawkowy z biszkoptami 206

tortownicę o średnicy 23 cm Czas przygotowania:  40 minut + czas chłodzenia Składniki: 500 g truskawek 70 g cukru 6 łyżeczek żelatyny 1/2 szklanki wody 500 g zimnej śmietany kremówki 30% sok z cytryny 300 g podłużnych biszkoptów truskawki do ozdobienia ciasta Wykonanie:  Żelatynę zalewamy wodą i odstawiamy do napęcznienia. Truskawki miksujemy razem z cukrem.  Tortownicę wykładamy folią

Kulinarne przygody Gatity
Sernik Śnieżny Puch - bez pieczenia, z kokosem i cytryną 140

pieczenia a na jej dnie układamy herbatniki (forma o wymiarach ok. 25x25 lub prostokątna ok. 20x30). Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w gorącej wodzie, mieszamy porządnie i odkładamy do wystudzenia. Kremówkę ubijamy na sztywną piankę dodajemy do niej cukier puder i dokładamy po łyżce sera. Na samym końcu wlewamy do serowej masy wystudzoną (ale nie ściętą) galaretkę cytrynową. Wlewamy ją małym strumieniem

Mania Wypiekania