ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:497/892)

Dyniowa drożdżówka z Corn Flakes 204

łyżka cukru z prawdziwą wanilią szczypta soli 4 łyżki płynnego miodu 50 g masła 50 g płatków kukurydzianych Corn Flakes kakao i miód Lub ella 1 łyżeczka śmietanki kremówki 30% 1 łyżeczka miodu Przygotować zaczyn rozcierając drożdże z ciepłym, ale nie gorącym mlekiem. Odstawić na 10 min, aż drożdże się spienią. Jajka rozmącić trzepaczką i odlać 1 łyżeczkę, a resztę

https:KKuchniaMniam
Winne wiśnie na serniku amaretto 157

trzcinowego  200 ml wytrawnego wina (u mnie Vermut Rosso) 2 łyżki soku z cytryny  1 łyżka żelatyny  Wykonanie:  1. Ser mielimy a następnie łączymy z kremówką . Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na jasną i puszystą masę. Dodajemy pojedynczo jajka. Przesiewamy proszek budyniowy. Wlewamy likier lub olejek. Wszystko dobrze ze sobą łączymy, miksując na niskich

vaniliowoczekoladowa
Dacquoise (Dakłas) 211

stopni, po czym od razu obniżamy temperaturę do 140 stopni. Pieczemy bezy przez około 90-95 minut. Studzimy kilka godzin w uchylonym piekarniku. Mascarpone mieszamy z masą kajmakową. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, łączymy z mascarpone i kajmakiem, Dodajemy pozostałe orzechy i daktyle, mieszamy. Na jeden bezowy blat wykładamy krem i przykrywamy drugim blatem. Całość posypujemy cukrem pudrem i kakao

Smaki Na Talerzu
Orzechowe marzenie 191

szklanka zmielonych orzechów włoskich, laskowych, migdałów (lub tylko włoskich) 35 g rozpuszczonego masła (nie margaryny) polewa: 100 g gorzkiej czekolady (dobrej, to ważne) 150 ml śmietany kremówki 1 łyżka masła 3 łyżki dobrego kremu orzechowego 1 szklanka grubo krojonych orzechów włoskich, opcjonalnie laskowych, migdałów (lub tylko włoskich) Jaja ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia

Kocham Czekoladę
Keks makowy z figami 178

Aromat migdałowy Wykonanie ciasta: 1. Mak zalewamy  wodą, gotujemy 5 minut, odcedzamy dobrze na sicie, studzimy  po czym kręcimy  2 razy w maszynce do mięsa. 2. Kremówkę ubijamy na pianę pod koniec wsypujemy cukier z wanilią , wlewamy żółtka i nadal ubijamy, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i zmielony mak, aromat migdałowy, wlewamy mleko, miksujemy delikatnie

Wanilia i Kardamon
Ciasto Szachownica w 15 minut bez pieczenia 1938

zajmie nam więcej niż 15 minut! Efektowne i smaczne. Składniki: blaszka (24 cm x 24cm) 250 g jasnych herbatników 250 g ciemnych herbatników 500 g serka mascarpone 200 ml kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 puszka masy kajmakowej Wykonanie: Schłodzoną śmietankę ubijamy dodając pod koniec ubijania cukier puder, następnie porcjami dodajemy serek mascarpone. Blaszkę o wymiarach

W Moim Magicznym Domu
Kremowa rolada pomarańczowo-makowa z truskawką 147

cukru 2 łyżeczki maku 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 5 jajek 3 krople aromatu pomarańczowego  1 galaretka truskawkowa 2 słoiczki konfitury truskawkowej Łowicz krem: 330 ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru pudru 200 g serka mascarpone 1 czubata łyżeczka żelatyny 3 łyżeczki skórki pomarańczowej Przygotowanie: rolada: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Następnie dodajemy po jednym żółtku. Mąkę

Bon appetit mon amie
Sernik piernikowy 172

biszkopcie Przygotowanie : 60 minut + chłodzenie Składniki: – 160 g ciastek zbożowych żurawinowych – 60 g roztopionego masła – 500 g twarogu zmielonego do sernika – 250 ml śmietany kremówki 36% – 3 duże jajka – 2 łyżki płynnego miodu – 4 łyżki cukru drobnego do wypieków – 3 łyżki mąki pszennej – 1 łyżka domowej przyprawy do piernika (możecie użyć

nietylkopasta.pl
Sorbet cytrynowy 119

nich cukru. Często, zamiast cukru wystarczy naturalna słodycz owoców lub dodanie mniejszej ilości miodu. Jeśli chcecie zmniejszyć kaloryczność domowych lodów na mleku dodajcie do nich jogurt naturalny zamiast kremówki. Ale.. wiadomo, sezon letni to czas, w którym zajadamy się lodami. Dodają ochłody, orzeźwiają, smakują latem, słodko rozleniwiają. Czasem można pozwolić sobie na małe lodowe co nie co, nawet jeśli

Zasmakuj Kuchni
Koszyczki z ciasta francuskiego z musem z łososia 514

tatar). Kawałek możemy odłożyć do dekoracji. Żelatynę zalewamy 2 łyżkami zimnej wody, odstawiamy do napęcznienia. Po tym czasie podgrzewamy ją lekko – tylko do rozpuszczenia. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy majonez oraz pokruszone krakersy, łososia i cebulę. Doprawiamy sokiem z cytryny, chrzanem oraz solą i pieprzem. Łączymy z żelatyną. Mus przekładamy do rękawa cukierniczego. Napełniamy koszyczki z ciasta francuskiego

Smaki Na Talerzu
Kremowa zupa soczewicowa z marchewką i fasolką 155

ZUPA SOCZEWICOWA z MARCHEWKĄ i FASOLKĄ Składniki: 250 g czerwonej soczewicy 1 marchew 1 cebula 2 ząbki czosnku 150 g zielonej fasolki 0,75 l bulionu 150 ml śmietany kremówki szczypta kurkumy sól , pieprz, do smaku Przygotowanie: Cebulę kroimy w kostkę, czosnek siekamy. Marchew obieramy i kroimy w słupki. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła podsmażamy cebulę z czosnkiem , a następnie

Bon appetit mon amie
Sernik z musem brzoskwiniowym na murzynku z jabłkami 210

jabłka * pół szklanki cukru * pół szklanki mleka  * pół szklanki oleju  * cukier waniliowy * pół łyżeczki sody  * łyżka cynamonu  * 2łyżki kakao Masa serowa : * 200 ml śmietany kremówki  * 2 galaretki cytyrnowe * 400g serka twarogowego  * łyżka cukru pudru  dodatkowo : puszka brzoskwiń, 2 galaretki brzoskwiniowe  Przygotowanie : Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać, dodać pokrojone w kostkę jabłka

Magiczne Życie Marty
Murzynek z nutą piernikową 158

minut w temperaturze 170 stopni, do tzw. suchego patyczka. Po wystudzeniu polać polewą czekoladową. Polewa kakaowa: 2 łyżki masła 4 łyżki cukru 3 łyżki kakao 5 łyżek śmietanki kremówki 36% W   małym garnuszku roztopić masło, dodać cukier, kakao, śmietankę. Wymieszać, krótko zagotować. Zimną polewą udekorować ciasto. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Szybki piernik – najlepszy 182

przełożenia piernika – 1 łyżeczka cynamonu – 2 łyżki gorzkiego kakao – 2 łyżeczki sody oczyszczonej – 2 łyżki kawy zbożowej – 250 ml mleka – 1/3 szklanki śmietanki kremówki 36% – 100 g czekolady deserowej – masło i odrobina mąki do wysypania formy Przygotowanie : Rozgrzej piekarnik do 175 st C. Keksówkę natrzyj miękkim masłem i wysyp mąką pszenną

nietylkopasta.pl
Czekoladowe muffiny w wersji zimowej 230

mąki 3/4 szkl cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 100 g gorzkiej czekolady 3 łyżeczki skórki pomarańczowej kandyzowanej krem: 120 g białej czekolady 200 ml śmietany kremówki 200 g serka mascarpone Przygotowanie: muffiny: Składniki suche: mąkę,cukier, proszek do pieczenia, kakao mieszamy w misce.W oddzielnym naczyniu mieszamy jajka, mleko i olej, a następnie wlewamy do składników suchych

Bon appetit mon amie