Red velvet cake

Red velvet cake

Red velvet cake

Musiałam upiec ten słynny w UK a pochodzący z Ameryki czerwony tort.  Red velvet to pyszne biszkopty barwione sztucznym barwnikiem, a dodatek maślanki i oleju dodaje im wilgotności.  Jest pyszny, ale powiem że mnie troszkę rozczarował.  Tyle słyszałam o tym torcie i spodziewałam się czegoś skomplikowanego i zaskakującego.  Zaskakujący jest kolor który dodaje uroku, a jeśli chodzi o smak to krem się obronił. Słodko, słony, waniliowy to dla mnie idealne połączenie.  Prosty do wykonania.&n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Piekarz-Kucharz-Garkotłuk

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Autor

Piekarz-Kucharz-GarkotłukPiekarz-Kucharz-Garkotłuk

piekarz-kucharz-garkotluk

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekolada, ciasto, krem, torty, tort, pasta, biszkopt, pasty, truskawka, truskawki, szybkie ciasto, ciasta z kremami, ciasto z kremem, krem czekoladowy, ciastka kremówki, ciasta z masa, gorąca czekolada, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, biszkopt idealny, szybkie ciasto z truskawkami, ciasto z truskawkami, proste i szybkie ciasto, proste ciasto

Inne przepisy z Piekarz-Kucharz-Garkotłuk

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.