Red velvet cake

Red velvet cake

Red velvet cake

Musiałam upiec ten słynny w UK a pochodzący z Ameryki czerwony tort.  Red velvet to pyszne biszkopty barwione sztucznym barwnikiem, a dodatek maślanki i oleju dodaje im wilgotności.  Jest pyszny, ale powiem że mnie troszkę rozczarował.  Tyle słyszałam o tym torcie i spodziewałam się czegoś skomplikowanego i zaskakującego.  Zaskakujący jest kolor który dodaje uroku, a jeśli chodzi o smak to krem się obronił. Słodko, słony, waniliowy to dla mnie idealne połączenie.  Prosty do wykonania.&n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Piekarz-Kucharz-Garkotłuk

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.