mandarynkami. Zróbcie! Składniki (na małą tortownicę) spód 150g herbatników czekoladowych 50g stopionego masła masa serowa 70g miękkiego masła 600g twarogu półtłustego 200g serka ricotta 3 łyżki śmietanki kremówki 4 jajka 6-7 mandarynek + 1-2 do ozdoby 1 szklanka cukru 3-4 goździki 1/2 laski wanilii Wykonanie: Herbatniki pokruszyć lub rozdrobnić w blenderze. Wymieszać ze stopionym masłem
Raj dla Podniebieniakabanosy pepperoni 170-200g ryżu arborio 1 łyżeczka kolendry w proszku 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej szczypta suszonej bazylii szczypta suszonego tymianku sól, pieprz (do smaku) 3/4 szklanki śmietanki kremówki 100g tartego parmezanu świeża natka pietruszki oliwa z oliwek 1-2 łyżeczki masła Wykonanie Na średniej wielkości patelni roztop masło i podsmaż na nim drobno posiekaną cebulę. Gdy cebula lekko
Raj dla PodniebieniaCzęstujcie się czekoladą, bo okazała się takim rajem dla podniebienia. Po prostu hitem tej jesieni! Składniki: (na 2 porcje) 100g ciemnej czekolady 70% kakao 50g mlecznej czekolady 200g śmietanki kremówki 30% 3-4 łyżki mleka 1/2 łyżeczki cynamonu 3 łyżki likieru kokosowego dekoracja jagody goji, cynamon, kulki jaglane, suszona żurawina, tarta czekolada Wykonanie: Większy rondelek napełniamy do połowy wodą. Stawiamy
Raj dla Podniebieniamarchewki 2 litry bulionu jarzynowego (marchewka, pietruszka, por, seler, natka pietruszki, kapusta włoska, cebula) 400 ml mleczka kokosowego 100 g wiórków kokosowych 4 – 5 łyżek śmietanki kremówki 1/2 łyżeczki kolendry 1/2 łyzeczki imbiru spora szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz płatki migdałowe Wykonanie Marchew obieramy, kroimy wzdłuż na kawałki i rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy
Raj dla Podniebienianiech będzie zapamiętana i dobrze przeżyta! Dobrej Wielkanocy! Składniki spód 200 g herbatników 2 łyżeczki oleju winogronowego masa 1 kg twarogu półtłustego 250 g twarogu tłustego 5 łyżek śmietanki kremówki 30% 3 jajka 4 – 5 łyżeczek pasty pistacjowej (użyłam gotowej ze słoiczka) 2 – 3 łyżki kremu z migdałów 4 – 5 łyżek cukru pudru lub wg własnego uznania
Raj dla Podniebieniacukier waniliowy 5 jajek 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 kopiaste szklanki mąki tortowej 3 łyżki kakao gorzkiego 400 g kwaśnej śmietany 250 ml śmietany kremówki 30 % 6 śmietan fix 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 słoiczek kwaśnego dżemu z wiśniami blaszka o wymiarach 26/38 Do garnka wlewamy wodę, olej, dodajemy cukier, cukier waniliowy
Sama słodycz i szczypta chilimasła 2 jajka 1/2 szkl. cukru brązowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kwaśnej śmietany (12 lub 18%) dżem malinowy polewa : 40 g deserowej czekolady, 40 g śmietany kremówki (30 lub 36%) posypka : garść zmielonych pestek dyni (mogą być solone) Wykonanie: Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Wystudzić. Całe jajka ubić na puszystą masę. Pod koniec ubijania dodawać
zadanie-gotowanieproszku do pieczenia krem - 100 g białej czekolady - 1 szklanka mleka - 3 jajka - 2 łyżki cukru kryształu - 1 łyżka cukru waniliowego - 2 i 1/2 łyżki żelatyny - 1/2 szklanki śmietany kremówki - 2 łyżki cukru pudru - 1 puszka brzoskwiń - 2 opakowania galaretki pomarańczowej Przygotowanie: Ciasto: białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Porcjami dosypujemy cukry i miksujemy aż się
Zainspirowana w kuchniłyżki * wiórki kokosowe – 10 łyżek * skrobia ziemniaczana – 1 łyżka * kasza manna – 1 łyżka * cukier waniliowy – 1 lyżka * masło – 1 łyżka PIANA ŚMIETANOWA: * śmietana kremówka 36% – 200 ml * ser mascarpone – 200 g * cukier puder – 3 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: KULKI KOKOSOWE: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy, odstawiamy na o. 10 minut do chłodzenia
Ostra na Słodkoczas miksując aż powstanie gładka masa. Dodatkowo: 1 duży słoik dżemu porzeczkowego (400 g) 1 puszka masy krówkowej 1 duże opakowanie herbatników 1 duże opakowanie krakersów 400 ml śmietanki kremówki + 1 łyżeczka cukru waniliowego Do nasączenia biszkoptu: 100 ml wody 2 łyżeczki cukru trochę soku z cytryny Biszkopt nasączyć, na to wyłożyć masę budyniową. Na masie budyniowej ułożyć herbatniki
Agusiowe smakołykinastępnie zmniejszyć temperaturę do 150*C i piec jeszcze kwadrans. Wystudzić. Do miseczki wrzucić połamaną czekoladę i ustawić ją nad garnkiem z wrzątkiem. Mieszając powoli rozpuścić. Kremówkę ubić na sztywno. Kilka łyżek rozpuszczonej czekolady odłożyć, resztę szybko zmiksować z bitą śmietaną i wyłożyć na jeden blat kokosowy. Przykryć drugim blatem a wierzch popisać odłożoną czekoladą. Przed podaniem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapołączenia. Ciasto będzie dość luźne. Przelać do przygotowanych papilotek. Piec około 20 minut do suchego patyczka. Wystudzić na kratce. Krem kawowy 100g mascarpone 250 g śmietany kremówki 2- 3 łyżki kawy rozpuszczalnej ( powinna być jak proszek) 3 łyżki (lub więcej do smaku ) cukru pudru Wszystkie składniki zmiksować na gładki gęsty krem . Gotowym kremem ozdobić wystudzone babeczki, używając rękawa
Piekarz-Kucharz-Garkotłuklekko gotować zdejmujemy rondelek z palnika. Do owoców dodajemy napęczniałą żelatynę i mieszamy, aż do jej rozpuszczenia. Odstawiamy do wystudzenia na około 30 minut (lub dłużej, wg potrzeby). Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Łączymy z kwaśną śmietaną oraz ostudzoną masą owocową (płynną). Jeśli do połączenia składników używamy miksera należy pamiętać, by nie przebić śmietany. Powstałą piankę od razu przelewamy
Smaki Na Talerzuminut. Na samym końcu gotowania dodajcie kubeczek śmietany (gotujemy do momentu aż sos będzie gęsty, na średnim ogniu inaczej całość wykipi) – nie ukrywam najlepsza będzie kremówka dzięki, której sos będzie przyjemnie aksamitny. Ale nie namawiam do złego – 15 % czy 12 % też powinny dać radę. Życzę Wam smacznego
Szybko Tanio Smacznieupieczeniu podzielicie na 3 części ---> kliknij TUTAJ ) i przełożyć go ulubionym kremem oraz dżemem, np. krem budyniowy, gotowy z paczki. Wierzch tortu możecie ozdobić ubitą śmietaną kremówką (30%) wraz z dodatkiem ostudzonej i rozpuszczonej żelatyny. Aby nadać śmietanie koloru wystarczy użyć odrobinę barwnika w proszku. Natomiast do przygotowania męskich "kształtów" będziecie potrzebować banana oraz 2 małe mandarynki
Ugotować