Różowy tort koronkowy

Różowy tort koronkowy

Różowy tort koronkowy

Zaczęłam teraz okres tortowy w związku z tym przedstawiam Wam koronkowy tort.  Różowy dla małej księżniczki. Upieczony jest z dwóch biszkoptów.  Jeden rozmiar 22 cm (rozmiar tortownicy) drugi  18 cm (średnica tortownicy)  Biszkopty białe. W środku przełożone kremem waniliowym z mascarpone i malinami. Na wierzchu masą maślaną, wykonaną na bezie szwajcarskiej. Ozdobiony różową koronką.  Zestaw (czyli pastę cukrową i formę silikonową) do robienia koronek kupiłam w angielskiej sieci sklepów... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Piekarz-Kucharz-Garkotłuk

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.