ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:507/892)

Tort kokosowo - kajmakowy 168

mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki cukru 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia składniki na masę: 500 ml mleczka kokosowego 300 ml śmietanki kremówki 3 czubate łyżki masy kajmakowej opakowanie żelatyny (10 gram) w listkach na 500 ml płynu dodatkowo: czekoladki, orzeszki w czekoladzie i inne słodycze do ozdoby Przygotowanie biszkoptu: Wszystkie składniki powinny

Życie zaczyna się w kuchni
Kuleczki bounty 132

Małe słodkie kokosowe kuleczki świetnie się nadają na przyjęcie gości. Po prostu palce lizać ;-) Składniki -200 g wiórek kokosowych -70 g masła -70 g cukru pudru -100 ml śmietanki kremówki 30% -200 g czekolady (polecam 100g gorzkiej i 100g białej) Przygotowanie Wiórki i cukier wsypać do miski i dokładnie wymieszać. Śmietankę wlać do  garnka, włożyć masło. Podgrzewać do rozpuszczenia

Zielona Kuchnia
Polędwiczki z kurkami w sosie śmietanowym z winem 121

białego wina 1 duża lub średnia cebula 2 – 3 ząbki czosnku sól, świeżo zmielony czarny i czerwony pieprz, świeży tymianek oliwa z oliwek, masło 200 g śmietany kremówki 1 duża polędwiczka wieprzowa Wykonanie: Kaszę, makaron lub ziemniaki ugotuj. Cebulę pokrój w drobno kostkę, czosnek posiekaj. Polędwiczkę oczyść z błon, pokrój w 1 cm plastry. Kurki umyj i dokładnie oczyść

Moja pasja smaku
Kostka biszkoptowa kawowo - malinowa. 180

łyżka ciepłej wody SKŁADNIKI NA KREM KAWOWY : 1 opakowanie kremu do tortów waniliowego Dr. Oetkera 250 ml mleka 1 łyżka kawy rozpuszczalnej SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY: 600 ml śmietany kremówki 30  % 2 łyżki cukru pudru 1 cukier waniliowy 3 galaretki malinowe 500 ml przegotowanej wody SKŁADNIKI NA KREM CZEKOLADOWY: 250 ml mleka 1 opakowanie kremu czekoladowego Dr. Oetkera

Sama słodycz i szczypta chili
Krem z zielonego groszku z miętą 159

puszki. Dodając do zupy odrobinę śmietany, sprawimy, że nasza zupa stanie się jeszcze bardziej kremowa. Składniki: 1 l bulionu warzywnego 3 szklanki mrożonego lub świeżego groszku 1/2 szklanki śmietany kremówki 2 łyżki masła Pęczek świeżej mięty Sól, pieprz Sposób przygotowania: Do dużego garnka wrzucamy masło i mieszamy, aż się rozpuści. Gdy masło się już rozpuści dodajemy do tego groszek

CookMag
Kopiec kreta 241

patyczka. Wyjąć i ostudzić. Po wystudzeniu ściąć 2 cm wierch ciasta i pokruszyć. Ze spodu wydrążyć ciasto tak aby utworzyć miseczkę, ale nie uszkodzić dna. Krem 600 g śmietany kremówki 36% 1 śmietanfix 50 g czekolady gorzkiej 4 łyżki cukru pudru Śmietanę wraz z cukrem ubić na sztywno, a na koniec dodać śmietanfix i zmiksować. Wsypać pokrojoną drobno czekoladę

O kuchni z uczuciem
Domowe masło ze śmietany (krok po kroku) 1664

niż objętość śmietany, i najlepiej żeby była wysoka, gdyż śmietana podczas ubijania będzie chlapać. 2. Mikserem na najwyższych obrotach ubijam śmietanę. Na początku śmietana urośnie, tak jak przy ubijaniu kremówki na krem do tortów. 3. Nie przestaję ubijać i po kilku minutach bita śmietana "siada", zaczyna się warzyć, jej konsystencja przypomina kaszkę mannę. 4. Ubijam dalej, zaczynają się oddzielać grudki

Obiad gotowy
,,Jagodowa chmurka’’ 373

Studzimy, dodajemy maliny. Odkładamy do lodówki, aby zgęstniała, Tężejącą galaretkę wykładamy na ciasto. Wkładamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Wykładamy na upieczony spód. Składniki masy mascarpone: 660 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru nasionka z 1 laski wanilii 3 kopiaste łyżeczki żelatyny Przygotowanie masy serowej: Mocno schłodzoną śmietankę i serek mascarpone ubijamy na sztywno, dodając

Podróż w kulinaria
Sernik jagodowy z jagodowym musem i borówkami 150

Taka moja nieskromna natura he, he… Sernik jagodowy Składniki: Spód migdałowy 250 g marcepanu 125 g cukru 2 białka Masa serowa 500 g twarogu 250 ml śmietanki kremówki, 36% + 300 ml 3 żółtka 1 łyżka ziemniaczanej mąki 200 g borówki 2 łyżki soku z limonki 1 łimonka, otarta skórka 200 g cukru 7 listków żelatyny lub 4 łyżeczki żelatyny

codojedzenia
Klopsiki z pieczarkami 1404

mięsa i cebuli. Garnek z wszystkimi składnikami stawiamy na palniku, podlewamy całość winem, dusimy chwilę, po czym dolewamy bulion. Dusimy na małym ogniu przez około 15 minut. Następnie dodajemy kremówkę oraz resztę natki pietruszki. Na samym końcu doprawiamy do smaku pieprzem, mieszamy. Podajemy z makaronem. Świat Kobiety. 101 przepisów

Smaki Na Talerzu
Omlet z bitą śmietaną i brzoskwinią 219

jako deser . Ze składników które podam wyjdą ok. 4-5 omletów smażonych na małej naleśnikowej patelni.( średnica 16 cm ) Składniki 3 jajka 25 g mąki masło do smażenia śmietana kremówka 30 % cukier waniliowy  łyżka cukru pudru Białka ubić na sztywna masę. Żółtka utrzeć z łyżeczką cukru waniliowego, delikatnie połączyć z pianą i z mąką. Na patelni rozgrzać masło

Różne smaki w kuchni
Kostka piernikowo - brzoskwiniowa (bez pieczenia) 179

wyłożonej papierem do pieczenia/folią aluminiową, na wierzchu wyłożyć cienką warstwę galaretki, nań poukładać plasterki brzoskwini i całość zalać tężejącą galaretką, a następnie odstawić do lodówki na 30 minut. Kremówkę ubić i połączyć z serkiem mascarpone. Gotowym kremem wyłożyć wierzch galaretki (można pobawić się w zrobienie np. rożków- masę przełożyć do rękawa cukierniczego z wybraną tylką) i odstawić do lodówki

Kraina Miodem Płynąca
Sernik malinowy jaglany bez pieczenia. 293

szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki wody do kaszy 2 galaretki o smaku malinowym 1,5 szklanki wrzątku do galaretki 240 ml śmietanki kokosowej (można zastąpić produktami krowimi, np. kremówką czy jogurtem) 4 łyżeczki żelatyny na 80 ml wody cukier z prawdziwą wanilią cukier puder lub inna substancja słodząca np. słodzik do poprawienia smaku i nadanie słodyczy Wykonanie: Ciasteczka rozkruszyć

Poezja Smaków - blog kulinarny
Tort Mojito 209

mnie zagości ;). Biszkopt: 100 g mąki pszennej tortowej 40 g mąki ziemniaczanej 4 duże jajka ( lub 5 mniejszych ) 140 g cukru Krem śmietankowo - limonkowy: 500 ml śmietany kremówki 36 %, schłodzonej 500 g serka mascarpone, schłodzonego 5 - 6 łyżek cukru pudru skórka otarta z 2 limonek, wyszorowanych i sparzonych świeżo wyciśnięty sok z 1 limonki  opcjonalnie - 1 opakowanie "śmietan - fixu

Opowieści z piekarnika
Tiramisu z toruńskimi piernikami 180

delikatnym śmietankowym kremem w towarzystwie ciemnego kakao. Przepis powstał przy okazji konkursu " Przepis na Kopernika ". Polecam gorąco ten przepis. Składniki : 300 g Pierników Toruńskich Katarzynek  500 ml śmietany kremówki 36 % 250 g mascarpone  3-4 łyżki cukru pudru (zależy czy lubimy bardzo słodkie czy mniej) niecała szklanka świeżo zaparzonej, mielonej kawy 3 łyżki kakao Przygotowanie : Kawę zaparzamy

Słodka Strefa