Deser dla wielbicieli czekolady. Ma milion kalorii ale jest mega apetyczny!!!. Składniki:dla 4 osób 400 ml śmietany kremówki 100 g białej czekolady 100 g mlecznej czekolady 100 g gorzkiej czekolady Śmietanę dzielimy na trzy równe części .Pierwszą część wlewamy do garnka i podgrzewamy tak ,aby rozpuściła się w niej gorzka czekolada połamana na mniejsze kawałki – nie zagotowujemy!. Masę
Ladylaura.kawy będą idealne. eklery : 1 szklanka mąki 50 g masła 3/4 szklanki wody 3 jajka szczypta soli krem: 3/4 szklanki jagód zamrożonych 1 łyżka cukru pudru 400 ml śmietany kremówki 30 % 3 łyżeczki czubate galaretki jagodowej puder do posypania Do garnka wlewam wodę, dodaję sól, masło i zagotowuję. Wsypuję mąkę i mieszam energicznie. Na wolnym ogniu chwilę gotuję aż ciasto
wesoła kuchniablaty bezowe o śr 20 cm: 6 białek 30 dag cukru 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki maki ziemniaczanej Szczypta soli Krem: 1 tabliczka gorzkiej czekolady ½ litra śmietany kremówki 2 łyżki mascarpone 2 wafelki mleczne Lusette 1 wafelek czekoladowy Lusette Sposób przygotowania: Beza: Białka ubijam na sztywną pianę ze szczyptą soli, stopniowo cały czas ubijając wsypuję
Wanilia i Kardamonodciekły. Powstały płyn podgrzewamy i rozpuszczamy w nim żelatynę. Odstawiamy do wystygnięcia. Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody i łączymy wraz z rozpuszczoną żelatyną. Truskawki blendujemy wraz z kremówką. Wstawiamy do lodówki, aby się schłodziły. Kiedy galaretka zacznie tężeć łączymy ją ze zmiksowanymi truskawkami. Powstanie delikatna pianka. KREM: Schłodzoną śmietanę przelewamy do wysokiego naczynia i ubijamy. Kiedy zgęstnieje
Kuchnia od dwojgacebula 4 ziemniaki 1 marchewka półtora l bulionu warzywnego 2 białe kiełbasy liść laurowy ziarenko ziela angielskiego słoiczek siekanego szczawiu zakwas na barszcz biały z butelki ząbek czosnku śmietana kremówka sól pieprz koperek 6 jajek ugotowanych na twardo Przygotowanie Rozgrzałem w garnku 2 łyżki masła, wrzuciłem pokrojony w paski boczek, chwilę smażyłem. Dołożyłem posiekaną cebulę, lekko zrumieniłem
R'n'G Kitchenopakowania cukru z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g szczypta soli 230g schłodzonego masła 120ml mleka Nadzienie: 120g gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60% połamanej na kawałeczki 130ml śmietanki kremówki 36% 2-3 łyżki zmielonych migdałów Dodatkowo: około 200g mlecznej czekolady (lub 100g mlecznej i 100g białej czekolady) 1 jajko roztrzepane widelcem Ciasto: 1. Na mąkę przesiać kakao, dodać cukier
Mała CukierenkaPrzepis pochodzi ze strony Doradca Smaku , choć trochę wzbogacony. Dla fanów makaronu polecam wypróbować Składniki: 500g makaronu rurki (penne) 150 g boczku surowego wędzonego 1 szalotka 250 ml śmietany kremówki 30% biały pieprz gałka muszkatołowa majeranek 150 ml bulionu warzywnego (u mnie rosół) 100 ml białego wina wytrawnego 100g sera koziego 150-200g sera gouda 100g sera z niebieską
Mam apetyt na ...grubo. Cebulę podsmażyć lekko na patelni po wątróbce, dorzucić do niej czosnek i po chwili wrzucić pieczarki. Posolić lekko i smażyć na wolnym ogniu, aż większość płynu odparuje. Śmietanę kremówkę wlać do podsmażonych pieczarek i cebuli. Na wolnym ogniu gotować, aż śmietanka lekko się zredukuje. Dorzucić do niej wątróbkę i dusić jeszcze przez chwilkę - wątróbka nie może być surowa
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieskładników tłuszcze roślinne. Ganache z taką czekolada może się zważyć. Można przygotować ganache z gorzkiej i białej czekolady. SKŁADNIKI: Z ciemnej czekolady 150 g gorzkiej czekolady 200 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru ekstrat waniliowy na spirytusie kandyzowana skórka pomarańczy WYKONANIE: śmietankę wlać do garnka, dodać cukier, wymieszać, zagotować, dodać czekoladę, rozpuścić, odstawić do wystygnięcia, ubić na sztywno, dodać
Kuchnia Beatyosolonej wodzie gotujemy makaron - al dente. Sos Śmietanow y : Cebulkę kroimy w drobn ą kosteczkę i podsmażamy na maśle . Następnie dodajemy drobno pokrojony czosnek . Gdy się zrumieni wlewamy kremówkę , sok z cytryny, doprawiamy pieprzem, solą i szczypt ą gałki muszkatołowej oraz cukru. Podgrzewamy do momentu lekkiego zgęstnienia sosu (nie gotuj emy). Zdejmujemy z ognia i dodajemy kwaśną śmietanę . Następnie
Słodka StronaCiasto Śnieżny puch – bez pieczenia – to pyszne i szybkie w wykonaniu ciasto… coś a’la sernik na zimno w połączeniu ze śmietaną kremówką oraz ze smakowitą posypką z wiórków kokosowych :) Wręcz rozpływa się w ustach! Jeśli jeszcze nie mieliście okazji go wypróbować, a macie ochotę na małe co nieco, to gorąco polecam :) […] The post Ciasto
Kulinarne Przebojełyżeczki sody, 3 łyżki miodu, 2 jajka, 2 łyżki śmietany Krem kajmakowy: 200 g masła, 400 g masy kajmakowej, 1 łyżeczka kawy mielonej Skworcu Masa śmietanowa: 330 ml kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 1 śmietan-fix, powidła śliwkowe Dodatkowo: orzechy arachidowe do dekoracji , polewa czekoladowa WYKONANIE Ciasto miodowe: Z podanych składników zagniatamy ciasto, dzielimy na 3 części. Ciasto
słodki bratekwyściełać i niczym nie smarować.) Spód z formą schłodzić w lodówce - przez około 30 minut. Przygotować masę serową. Twaróg zmiksować z jajkami, dodać cukier, miód i po wymieszaniu - kremówkę, a na końcu mąkę z cynamonem. (Masę należy mieszać tylko do połączenia się składników. Nie warto jej napowietrzać, aby sernik nie opadł podczas pieczenia.) Całość przelać na ciasteczkowy spód i delikatnie
Di gotujebiszkopt: 4 jajka 1/2 szkl mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 szkl cukru Na krem: 250 gr mascarpone 4 czubate łyżki cukru pudru 200 ml śmietanki kremówki 30-36 % około 100 gr wiórków kokosowych 3-4 łyżki wódki bądź likieru kokosowego Na kulki raffaello: reszta kremu z obłożenia tortu lub/i przełożenia 1/2 suchego wafla (andruta) wiórki kokosowe
Gotowanie...to proste !mnie budynie na 3/4l mleka) - 4 łyżki cukru - 4 szklanki mleka MASA ŚMIETANOWA: - 500ml śmietany 30% - 3 łyżki cukru pudru - żelatyna deserowa (u mnie 1 opakowanie przeznaczone na 500ml kremówki) - pół tabliczki gorzkiej czekolady Sposób przygotowania: 1. Na blaszkę wykładamy pierwszą warstwę herbatników. 2. Kajmak podgrzewamy w puszce w kąpieli wodnej i smarujemy nim pierwszą warstwę herbatników. 3. Kładziemy drugą
Od łyżki do widelca